TASTINGIT

Alta löydät tietoa Viini & Ruoka 2022 tastingeista. Hienot maahantuojat ja ansioituneet viinialan konkarit pitävät tapahtumassa toinen toistaan hienompia tasting-kokonaisuuksia, joita et tule löytämään muualta!

Antaudu ammattilaisten hellään huomaan ja anna makujen ja aromien kirjon kuljettaa sinut kokemaan, mitä viini voi parhaimmillaan olla!

Tasting-ohjelma

Alta löydät tapahtuman tasting-ohjelman ja linkit lippukauppaan. Lippukaupan etusivulle pääset TÄSTÄ LINKISTÄ

To 27.10.

Tastingsali 1

Klo 16:00 Moselin riesling-tasting

OSTA LIPUT

Ingrid Kropfin ja Juha Berglundin luotsaama tasting keskittyy Moselin alueen riesling-helmiin. Tastingissa maistellaan kahdeksan huipputuottajan viiniä Moselin eri ala-alueilta. 

Ingrid Kropf on työskennellyt isossa viinialan laboratoriossa ja tuntee kaikki Moselin viinit sekä niiden tuottajat kuin omat taskunsa. 

Juha Berglund on viinitilallinen Ranskan Bordeaux’sta, Viinilehden perustaja ja kustantaja sekä Moselin viinien rakastaja. 

Tastingin kielinä ovat englanti ja suomi. 

 

Klo 18:00 Viinintekijätasting / Chateau Carsin -tasting

OSTA LIPUT

Tule maistelemaan Chateau Carsinin luomuviinejä yhdessä viinintekijä Nea Berglundin kanssa. Nea on suomalainen viinintekijä ja valmistaa perhetilansa viinit Bordeaux’ssa, Ranskassa. Tastingissa on tarjolla kuusi erilaista viiniä: kuivia valkoviinejä, roseeviinejä, punaviinejä sekä makeaa valkoviiniä. Voit kysyä viineistä mitä vain, Nea vastaa mielellään kysymyksiin. 

Tastingsali 2

Klo 13:00 Riedel Horeca Master Class -viinilasitasting

Tasting ainoastaan Horeca-alan ammattilaisille.  

Ilmoittautuminen kutsulla. 

Klo 16:00 Saksalaisen Rieslingin kuusi ulottuvuutta

OSTA LIPUT

Riesling viinit ovat jo neljättä vuosikymmentä Master of Wine Pasi Ketolaisen (Viinitie Oy) intohimo.

Saksalaisen Rieslingin kuusi ulottuvuutta -tasting valaisee maan arvostetuimpien viinintekijöiden loihtimien kuuden Rieslingviinin avulla lajikkeen luonteenpiirteiden moniuloitteisuutta. Tastingiin osallistujien uskotaan vakuuttuvan Riesling viinien kuulumisesta valkoviinien arvostusasteikon kärkipaikalle 1900-luvun alun tapaan.

Tastingkielenä suomi, mutta pdf-esitys englanninkielisenä, kysymykset voi esittää molemmilla kielillä tai vaikka saksaksi.

Klo 18:00 Oranssiviinitasting

OSTA LIPUT

Tervetuloa oranssiviinien kirjavaan maailmaan! Tastingissa maistellaan huippulaatuisia eri tyylisiä oranssiviinejä. Tastingin pitää Samuli Pasanen, joka on työskennellyt eri puolilla maailmaa viininvalmistuksen parissa yli kymmenen vuoden ajan.

Pe 28.10.

Tastingsali 1

Klo 14:30 Ranskan klassikot

OSTA LIPUT

Tule makumatkalle Ranskan ympäri viinintekijä Nea Berglundin johdolla! Tastingissa maistetaan kolme valkoviiniä ja kolme punaviiniä, jotka on valmistettu Ranskan klassisten viinialueiden perinteisistä lajikkeista. Mukana ovat merlot Bordeaux’sta, chardonnay Bourgognesta, gamay Beaujolais’ta, riesling Alsacesta, syrah Rhônesta ja sauvignon blanc Loiresta.

Klo 16:30 Batasiolo – tunne Gavi, Barbera, Barbaresco ja Barolo

OSTA LIPUT

Batasiolon viinitila sijaitsee La Morrassa, keskellä kaunista Langhen aluetta Piemontessa. Se on yksi alueen suurimmista viinitiloista. Tasting tarjoaa monipuolisen katsauksen siitä, mitä Langhen alue tarjoaa viininrakastajalle.  

Tastingissa maistellaan gavia, barberaa, barbarescoa ja baroloa – yhteensä kuutta eri viiniä. Englanninkielisen tastingin pitää Batasiolon vientipäällikkö Gabriele Pezzuto.

 

Klo 18:30 Pitääkö aina olla Baroloa? – vai toimisiko Nebbiolo?

OSTA LIPUT

Piemonten kulttirypäle Nebbiolo taipuu moneksi. Pitääkö aina valita Barolo-viini, jos kevyemmälläkin tyylillä pärjää? Entä mitä tarkoittavat Langhe Nebbiolo tai Nebbiolo d’Alba? Kuinka nykyaikainen viinivalmistus on antanut tuottajille mahdollisuuksia korostaa omaa viinityyliään?  

Tule mukaan maistamaan ja todistamaan Nebbiolo-viinien monimuotoisuus. Tastingissa maistamme kuusi eri nebbioloa barolobar.fi-valikoimasta, joista kaksi sokkona. Tehtävänä on arvioida viinit annettujen ohjeiden perustella. Paras tietäjä palkitaan.  

Tastingin pitää Petteri Laine, joka on asunut Saksassa ja Belgiassa ja nykyään Italiassa, Barolossa. Hän on perustanut kollegansa Kimmo Sollan kanssa MrNebbiolo -maahantuontiyrityksen vuoden 2019 alussa. Petteri isännöi Italiassa, Casa Visette-nimistä, majataloksi remontoitua entistä viinitilaa ja etsii jatkuvasti uusia kiinnostavia viinejä Suomeen tuotaviksi.

 

Tastingsali 2

Klo 14:30 Maista kuplien kuningattaret!

OSTA LIPUT

Tastingissä kuusi upeaa samppanjaa kahdelta eri tuottajalta, tule tutustumaan kuplien kuningattariin Master of Wine Heidi Mäkisen johdolla!

Klo 16:30 Riedel Veloce -tasting

OSTA LIPUT

Riedel Veloce -lasisarja ihastuttaa keveydellään ja tyylikkäällä muotoilullaan. Nyt sinulla on upea mahdollisuus päästä kokemaan lasin merkitys viininautinnossa uuden Riedel Veloce -sarjan avulla. Lasisarja noudattaa Riedel-filosofiaa, jonka mukaan jokaiselle viinityylille on suunniteltuna oma lasinsa.

Lasien keveys on poikkeuksellinen ja lasien valmistuksessa on käytetty täysin uudenlaista konepuhallusteknologiaa. Sarjan lasit tuntuvat käsintehdyiltä, mutta ovat teknologian vuoksi täysin virheettömiä. Riedel Veloce -laseissa on näyttävä timantinmuotoinen malja, joka on saanut inspiraationsa klassisesta Riedel Extreme -sarjasta. Riedel Veloce -sarjan rypälekohtaisesti suunnitellut lasit ovat täydellisiä erityisesti uuden maailman viineille.

Tastingin vetää Riedel-asiantuntija Matt Knight. Tasting pidetään englannin kielellä ja kesto noin 1 h.

Klo 18:30 Moselin riesling-tasting

OSTA LIPUT

Ingrid Kropfin ja Juha Berglundin luotsaama tasting keskittyy Moselin alueen riesling-helmiin. Tastingissa maistellaan kahdeksan huipputuottajan viiniä Moselin eri ala-alueilta. 

Ingrid Kropf on työskennellyt isossa viinialan laboratoriossa ja tuntee kaikki Moselin viinit sekä niiden tuottajat kuin omat taskunsa. 

Juha Berglund on viinitilallinen Ranskan Bordeaux’sta, Viinilehden perustaja ja kustantaja sekä Moselin viinien rakastaja. 

Tastingin kielinä ovat englanti ja suomi. 

La 29.10.

Tastingsali 1

Klo 12:30 Jokaisen viinimuijan unelmaflindat

OSTA LIPUT

Meissä jokaisessa asuu pieni viinimuija! Tule maistamaan Viinilehden Viinimuijien Eevan ja Lulun lempparivinkut – näistä puteleista ei nimittäin särmää puutu! Tastingiin on valittu kuusi erilaista viiniä hersyvän herkullisiin viinihetkiin. Viinit tulevat pieniltä, persoonallisilta tuottajilta ja ne on valmistettu naturaltyyliä ja ympäristöä kunnioittaen. 

Tastingissa maistetaan kuutta (6) viiniä.

Tastingin pitäjät: @viinimuijat Eeva Hakala ja Lulu Myllyniemi 

Klo 14:30 Giovanni Manzone – viinintekijöitä jo viidennessä
sukupolvessa

OSTA LIPUT

Giovanni Manzonen viinitila sijaitsee Monforte d’Albassa, keskellä kuvankaunista Langhen aluetta Piemontessa. Manzonen perheellä on pitkä ja vaikuttava historia upeiden ja tunnustettujen viinien tekemisessä. Viinintekijä Mauro Manzone edustaa jo tilan viidennettä sukupolvea.  

Tastingissa tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus päästä mukaan baroloiden tarinaan. Tastingissa avataan viisi herkullista pulloa, joista kolme on baroloita Manzonen parhailta tarhoilta. Englanninkielisen tastingin pitää viinintekijä Mauro Manzone.

 

Klo 16:30 Damilano – maista ja koe Barolon ikääntyminen

OSTA LIPUT

Damilanon moderni viinitila sijaitsee La Morrassa, keskellä kaunista Langhen aluetta Piemontessa.Tällä perheomisteisella tilalla on pitkä historia jo vuodesta 1890, ja nyt tilan ohjaksissa ovat Guido, Mario ja Paolo Damilano.  

Tastingissa maistetaan kuusi eri viiniä: Arneis, barbera d’asti, langhe nebbiolo ja kolmen eri vuosikerran leqincuevigne barolo. Tasting tarjoaa siis huikean mahdollisuuden kokea, kuinka barolo ikääntyy. Englanninkielisen tastingin pitää Damilanon Brand Manager Thomas Cuni.

 

Klo 18:30 Naturalviinit – uhka vai mahdollisuus?

OSTA LIPUT

Tule maistamaan viinintekijä Nea Berglundin kanssa hänen valikoimiaan autenttisia ja luonnollisesti valmistettuja viinejä eri puolilta Eurooppaa.

Naturalviinit jakavat mielipiteitä: Toiset ihailevat ja jotkut inhoavat. Tule maistamaan viinintekijä Nea Berglundin kanssa hänen valikoimiaan autenttisia ja luonnollisesti valmistettuja viinejä eri puolilta Eurooppaa. Näistä viineistä ei puutu luonnetta ja makua! Nea luotsaa Ranskan Bordeaux’ssa perhetilaansa Chateau Carsinia ja valmistaa myös natuviinejä. 

Tastingsali 2

Klo 12:30 Moselin riesling-tasting

OSTA LIPUT

Ingrid Kropfin ja Juha Berglundin luotsaama tasting keskittyy Moselin alueen riesling-helmiin. Tastingissa maistellaan kahdeksan huipputuottajan viiniä Moselin eri ala-alueilta. 

Ingrid Kropf on työskennellyt isossa viinialan laboratoriossa ja tuntee kaikki Moselin viinit sekä niiden tuottajat kuin omat taskunsa. 

Juha Berglund on viinitilallinen Ranskan Bordeaux’sta, Viinilehden perustaja ja kustantaja sekä Moselin viinien rakastaja. 

Tastingin kielinä ovat englanti ja suomi. 

Klo 14:30 Fiksuviini Master Class tasting

OSTA LIPUT

Fiksuviini.fi etsii parhaan hinta-laatusuhteen viinejä Alkon valikoimasta suomalaisten viini-ihmisten iloksi. Me maistamme ja syljemme teidän puolesta! Mutta mitä on se kuuluisa ”sukkia pyörittävä” hinta-laatusuhde?

Tähän kysymykseen on vastaamassa Fiksuviinin perustaja Henry Johansson ja Sommeliere Juha Lihtonen. Master Class on oikeastaan toisinto niistä keskusteluista, joita Henry ja Juha kävivät valitessaan uusimpia viinejä Fiksulöytö-valikoimaan. Pyrimme tuomaan valaistusta aiheisiin kuten, Mikä on viinissä hyvää hinta-laatua? Mikä on 10€, 15€, 20€, 30€, 40€, 50€ hinta-laadultaan erinomaisten viinien erot?

Maistamme 5 viiniä.

Klo 16:30 Australian ja Uuden-Seelannin viiniaarteita

OSTA LIPUT

Huikeita viinejä Australiasta ja Uudesta-Seelannista särmikkäiltä perhetiloilta! Tastingissä maistetaan Tom Murray Willisin johdolla kolme valkoviiniä ja kolme punaviiniä pallon toiselta puoliskolta.

Thirsty Bear on Helsingissä majaileva viinitoimisto, joka keskittyy uuteen maailmaan lukuunottamatta muutamaa tarkasti valittua erikoisuutta. He rakastavat yksityisiä, perheomisteisia, viinitiloja ja orgaanisesti viljeltyjä rypäleitä. Tavoitteena heillä on tuoda lisää persoonallisia viinejä – intohimoisilta viinintekijöiltä – Suomen kansalle.

Tasting pidetään englanniksi.

Klo 18:30 Viini & juusto -tasting

OSTA LIPUT

Juusto ja viini on lyömätön yhdistelmä! Tule maistamaan makuparit viiniasiantuntija, viinikoulun rehtori ja Viinilehden kolumnisti Mika Vanteen johdolla. Tastingissä maistetaan kuusi eri viiniä ja kullekin sopivat juustoparit.

Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit.

Olethan täysi-ikäinen?