TASTINGTILAT

Kokoustilat 207 ja 208 sijaitsevat Messukeskus Siivessä.

Nanso Lounge sijaitsee Viini & Ruoka -messualueella hallissa 2.

TORSTAI 24.10.2019

12.30–13.30 Alsace Master Class | Kokoustila 208

Tunnetko Alsacen jalot lajikkeet ja pienimmän Grand Crun? Tule oppimaan Alsacen alueen arvostetuista viineistä paikallisen tuottajan johdolla. Maistelussa maineikkaan perheyritys Gustave Lorentzin valkoviinejä sylvanerista Grand Cru rieslingiin ja luomusarjan pinot noiriin.

Tastingin hinta 20 eur/hlö. Tasting pidetään englanniksi.

Varaa paikkasi tästä >>

14:30–15:30 Barolo Master Class | Nanso Lounge, messualueella

Barolon alueen maaperä, “terroir”,  on uniikki. Alue on pieni, vain noin kahdeksan kilometriä itä-länsisuunnassa ja 12 kilometriä pohjois-eteläsuunnassa.  Idässä sijaitsevat Serranlungan ja Monforte d’Alban kylät.  Nämä alueet antavat viineille paljon tanniineja ja voimakkaan ja täyteläiset maun. Viinit vaativat enemmän ikääntymistä ja kehittymistä ennen kuin ovat parhaillammillaan. Barolon ja La Morran kylät ovat alueen länsipuolella. Alueen Barolot ovat hieman pehmeämpiä kuin itäisen naapurinsa ja ne ovat valmiita nautittavaksi myös hieman nuorempina.

Master Classin teemana on maaperä ja sen vaikutus Barolon ominaispiirteisiin ja makuun. Maistettavana on kuusi eri Baroloa, joiden rypäleet ovat kasvaneet eri osissa Barolo-aluetta.  Kyseessä on Serralunga d’Alba, Monforte d’Alba, Castiglione Falletto, Barolo, La Morra ja pohjoisin alue Verduno.

  1. Alessandro Rivetto, Barolo Serranlunga 2014

Alessandro Riveton Barolo Serralunga on tumma, kypsä ja paksujen tanniinien sävyttämä viini. Serranlungan ominaispiirteenä on maaperän kalkki-ja hiekkakivi, mihin on sitoutunut suuri määrä rautaa, fosforia ja kaliumia. Nämä kaikki antavat viinille aromaattisen ja runsaan tuoksun.

Rivetto on ennakkoluuloton kokeilija. Hänellä on tarhoja paitsi Serralungassa, myös Barbarescossa, La Morrassa ja kauempana Barolon alueen ulkopuolella.

  1. Monforte d’Alba, Bussia/Attilio Ghisolfi, Bricco Visette 2015

Bussia on Barolon suurin tuotantoalue. Viseten kukkulalla on viljelty viiniä jo 1200-luvulta saakka. Tarha on noin 400 metrin korkeudella merenpinnasta mikä nykyolosuhtein on ideaali Barolon kasvupaikka.

Attilion poika, Gianmarco Ghisolfi on vaatimaton ammattilainen, joka ei itsestään juuri huutele. Viinit puhuvat puolestaan. Ghisolfit ovat tehneet viiniä 1800-luvun lopulta. Tila on Barolon hiomaton timantti.

  1. Monforte d’Alba, San Pietro / Poderi Ruggeri Corsini 2015

Nicola Argamante ,“Enologian tohtori Torinon yliopistosta”, on ukrainalaisen sotilassuvun jälkeläinen. Vaimonsa Loredana kanssa he ovat alueen koulutetuimpia viinintekijöitä, molemmilla akateeminen tutkinto viinintekemisestä, ja se näkyy uskaliaina otteina ja kokeiluina. Tilalta tulee paitsi hienoja Nebbioloja myös erikoisempia rypälelajikkeita kuten Albarossaa ja Pinot Noiria.

  1. Monforte d’Alba ja Castiglione Falletto / Giacomo Fenocchio, Barolo 2015

Fenocchion tarhat ovat aivan Monforte d’Alban ja Castiglione Falleton rajalla. Fenocchio tekee Baroloa kahdeksannessa sukupolvessa perinteisesti, kypsyttäen viinit isoissa tynnyreissä. Viiniä on valmistettu tilalla vuodesta 1872.

Claudio Fenocchio, viinintekijä jo kahdeksannessa polvessa, otti vastuun tilasta 1989.  Tarhabarolot tehdään perinteisesti suurissa tynnyreissä,  taidolla ja rakkaudella. Tilalla on tarhoja sekä Cannnubin kukkuloilla että Bussiassa.

  1. Barolo / Virna Borgogno, Barolo 2015.

Toisen sukupolven viinintekijä Virna on Barolon ensimmäinen koulutettu naisenologi. Virnan Barolo-tarhat ovat perinteisillä Barolon kukkuloilla Cannubissa. Virnan tyyli on niinikään perinteinen, mutta kypsytyksessä käytetään pieniä, muutamaan kertaan käyettyjä ranskalaisia tammitynnyreitä, jolloin tammen aromit eivät ole liian vahvoja.

Virna ja hänen sisarensa jatkavat toisessa sukupolvessa oman sukunsa perinteitä. Palstat sijaitsevat Barolon ydinalueilla kuten Cannubissa, Sarmassassa ja San Giovannissa.

  1. La Morra, Annunziata / Mauro VeglioBarolo 2015

Mauro Veglio edustaa hieman uudempaa tyylisuuntaa, sillä noin 20 % sadosta kypsytetään uusissa tammitynnyreissä. Uusi tammi tuo Baroloon tuoreita aromeja kuten vaniljaa, kirsikkaa ja tuoretta nahkaa. Mauro Veglion Barolo 2015 klassinen Barolo, jossa on yhdistetty rypäleitä eri tarhoilta.

Daniela, Mauro ja Alessandro tekevät elegantteja viinejä ja niittävät mainetta ja arvostuksia niin Parkerilta, Winespectatorilta, Wine Enthuasticilta kuin James Sucklingiltakin.

  1. Verduno / Fratelli Alessandria

Tila sijaitsee Barolon luoteisosassa, missä maaperä on aikojen saatossa rapautunut hiekka- ja savimaiseksi. Viinintekijä Vittorio tekee viiniä kahdeksannessa polvessa. Verdunon hiekkapohjaisessa maaperässä on runsaasti mineraaleja kuten mangaania ja mangnesium-yhdisteitä, mikä tekee tanniineista pehmeämpiä kuin muualla Barolon alueella. Fratelli Alessandrian Barolot ovat hienostuneita, elegantteja ja hieman kevyempiä rakenteeltaan.

Tastingin hinta on 39 eur/hlö. Tasting pidetään englanniksi. Varaa paikkasi!

16:30–17:30 Balfour Master Class | Kokoustila 208

Balfour Hush Heath Estate on yksi Englannin johtavista viinintuottajista. Balfour-viinejä valmistetaan kauniissa 400 hehtaarin suuruisessa Hush Heath Estate-tilassa, joka sijaitsee Kentissä, Englannin lämpimimmässä ja kuivimmassa läänissä. Kartanoa ympäröivät muinaiset tammimetsät, jotka tarjoavat ainutlaatuisen mircro-ilmaston köynnösten kasvuun. Palkittujen kuohuviinien lisäksi tuotevalikoimaan kuuluu myös still-viinejä, mukaan lukien yhden lajikkeen Chardonnay ja Pinot Noir.

Adam Williams on Balfour Hush Heath Estate -yrityksen myyntijohtaja ja antaa luennossaan ainutlaatuisen kuvan englantilaisen viinin syntyhistoriasta. Ennen työskentelyään englantilaisten viinien kanssa hän vietti kahdeksan vuotta Moet Hennessylla.

Master Classin aikana maisteltavat viinit:

Balfour 1503 Classic Cuvee Brut

Balfour 1503 Rose Dry

Balfour Leslie’s Reserve Dry

Skye’s English White

Heath Manor Pinot Noir

Tastingin hinta on 25 eur/hlö. Tasting on englanninkielinen. Varaa paikkasi tästä!

16:30–17:30 Raakasuklaan viinikaverit | Nanso Lounge, messualueella

Kalle Naatula, viini- ja ruokapalveluiden tuottaja, viiniasiantuntija

Sukella suklaan ja viinin välillä suussasi soivien sinfonioiden ytimeen raakasuklaaseen rakastuneen viiniasiantuntijan Kalle Naatulan kanssa. Tastingissa tehdään katsaus aidon raakakaakaon ja -suklaan ominaisuuksiin sekä makuprofiileihin – terveysvaikutuksia unohtamatta. Viihdyttävän session aikana opit eri viinien ja suklaan välisiin makuelämyksiin vaikuttavista nyansseista ja pääset maistelemaan kiinnostavia makupareja.

Sisältö: Lajitelma suklaaherkkuja suositusviineineen
Hinta: 29 €. Varaa paikkasi täältä!

18:30 – 19:30 Valion herkuttelujuustot kera täsmäviinien Kokoustila 208

Tule ja koe juuston ja viinin suloinen liitto. Tastingissa maistetaan kuutta Valion herkullista juustoa valikoitujen viinien kera. Samalla oivalletaan juustojen ja viinien yhdistämisen perusniksit sekä löydetään työkaluja kokonaisvaltaiseen viininnauttimiseen. Ainutlaatuisen tastingin pitävät Valion juustomestarit yhdessä viiniasiantuntija Kalle Naatula kanssa.

Tastingin hinta on 29 eur/hlö. Varaa paikkasi tästä!

18:30 – 19.30 Bodegas Castanon Tasting | Nanso Lounge, messualueella

Bodegas Castanon viinejä syksyn Viini & Ruoka -tapahtumassa!

Tule tutustumaan tilan omistajan, Daniel Castanon johdolla pikkuruisen Yeclan viinialueen johtavan viinitalon herkullisiin viineihin. 
Tastingin hinta 40 eur/hlö sisältää pääsylipun Viini & Ruoka -tapahtumaan. Tasting järjestetään Nanso Loungessa messualueella hallissa 2.

Varaa paikkasi tästä!

 

PERJANTAI

14:30–15:30 Naturalviinien ABC – erikoisherkkuja maailmalta | Kokoustila 208

Mitä ovat naturalviinit ja alkuviinit – ja mistä löytyvät herkut? Natuviineihin rakastuneen viiniasiantuntija Kalle Naatulan lukuisten viinikaappien nuohouksen tuloksena syntynyt, suosittu Naturalviinien ABC -tasting rantautuu nyt Viini ja Ruoka -tapahtumaan. Tässä spesiaalissa tastingissa maistetaan viittä luonnon ja persoonallisuuden ehdoilla syntynyttä viiniä. Jokainen viini on harvinaislaatuinen ja natuviini-genren edustajana esimerkillinen. Tasting toimii mainiona ponnahduslautana naturalviinien maailmaan, ja tarjoaa taatusti elämyksiä myös pidemmälle ehtineille harrastajille.

Tastingin pitää Kalle Naatula

Kalle on työskennellyt viinin ja ruoan parissa monipuolisesti 10+ vuotta. Kokemusta on karttunut muun muassa ravintoloista ja viinitiloilta. Juuri nyt Kalle tuottaa viinitastingeja sekä sisältöjä omintakeisen rennolla ja hauskalla tyylillä – viime vuonna 41 vetoa. Kalle kuuluu myös Viinilehden vakituisiin kirjoittajiin. Katso lisää: naatula.com

Tastingin hinta on 35 eur/hlö. Varaa paikkasi tästä!

klo 14:30-15:30 Olut- ja juustotasting Kokoustila 207

Olut- ja juustotasting paljastaa salaisuuksia juuston ja oluen pyhästä liitosta. Olutsommelier Olli Majanen, Bryggeri Helsinki, ja juustomestari Peter Dörigin Herkkujuustola, tarjoavat mahtavia makupareja oluen ja juuston yhdistelmistä. Tapahtuman juontajana on olutguru Heikki Kähkönen, Viisi Tähteä-verkkomedia, jonka opastuksella oluen ja juuston maut käyvät suussa maistelun aikana villiä leikkiä toistensa kanssa!

Tastingin hinta 25 €/hlö. Varaa paikkasi tästä! 

16:30–17:30 Neljän samppanjan supersetti | Kokoustila 208

Tiedätkö mistä samppanja saa suloiset kuplansa? Tässä tastingissa maistetaan neljää samppanjaa neljältä eri tilalta tutustuen Champagnen viinialueeseen, valmistukseen sekä rypälelajikkeisiin ja tämän päivän trendeihin. Keskiössä ovat visionääriset käsityöläistuottajat – ja tarjolla on myös muutama todellinen helmi. Heittäydy samppanjan pyörteisiin!

Tastingin pitää Kalle Naatula

Kalle on työskennellyt viinin ja ruoan parissa monipuolisesti 10+ vuotta. Kokemusta on karttunut muun muassa ravintoloista ja viinitiloilta. Juuri nyt Kalle tuottaa viinitastingeja sekä sisältöjä omintakeisen rennolla ja hauskalla tyylillä – viime vuonna 41 vetoa. Kalle kuuluu myös Viinilehden vakituisiin kirjoittajiin. Katso lisää naatula.com

Tastingin hinta on 39 eur/hlö. Varaa paikkasi tästä!

14:30–15:30 Ca del Baio Barbaresco Master Class | Nanso Lounge, messualueella

Huippubarbarescoja jo neljännessä polvessa. Grassojen Ca Del Baio – perhetila saa tunnustuksia vuodesta toiseen, milloin viinistä, milloin tarhauksesta milloin kovasta työstä. Esimerkkinä tämänhetkinen perheen pää, Giulio Grasso, viinitekijä ja omistaja valittiin Italissa vuoden “viinitarhuriksi” 2016. Giuliolla on kolme tytärtä Valentina, Frederica ja Paola, jotka ovat ottaneet aktiivisen otteen sukutilasta. Paitsi Barbarescoja tilalla tehdään paljon kokeiluja muun muassa valkoisten rypäleiden kuten Chardonnayn ja Rieslingin kanssa.

Tastingissa Valentina Grasson kanssa maistetaan Chardonnay, Langhe Nebbiolo, Barbaresco Autinbej 2016, sekä tarhabarbarescot Vallegrande 2016 ja Asili 2016 sekä yksi ikääntyneempi Barbaresco

Tasting-hinta on 33 eur/hlö. Tasting pidetään englanniksi. Varaa paikkasi tästä!

16:30–17:30 Juha Berglundin lempi-rieslingit kautta aikain Nanso Lounge, messualueella, LOPPUUNMYYTY

Tässä ainutlaatuisessa tastingissä maistetaan Viinilehden perustajan, Chateau Carsinin isännän Juha Berglundin lempi-rieslingejä Moselista, Rheingausta, Alsacesta ja Itävallasta viidentoista vuoden säteellä Juhan henkilökohtaisilla tarinoilla höystettynä.

16:30–17:30 Riedel samppanjatasting | Kokoustila 207

Tule kokemaan lasin suuri merkitys Riedel samppanjatastingiin!

Tastingissä perehdytään lasin merkitykseen viininautinnossa kahden erityylisen samppanjan sekä 4 erilaisen Riedel samppanja/kuohuviinilasin avulla.

Tastingissä sivutaan myös samppanjoiden sekä erityylisten samppanjalasien historiaa.

Tastingin hinta sisältää maisteltavat juomat sekä 2 erityylisille samppanjoille suunniteltua Riedel samppanjaviinilasia, arvo yht. 90e.

Tastingin hinta 49 eur/hlö (sis 2 samppanjalasia). Varaa paikkasi tästä!

18:30–19:30 Viiniposti tasting: Viinit & Appenzeller-juustot | Kokoustila 208, LOPPUUNMYYTY

Viiniposti järjestää tänä vuonna yhteistyössä Appenzeller-juuston kanssa herkulliset Viinit & Appenzeller-juustot -tastingin! Koe makuhermoja kutkutteleva tasting viiniasiantuntija Jukka Sinivirran opastuksella. Sinivirta on arvostettu viinikirjoittaja ja luennoitsija, jonka innostus viiniä kohtaan on syttynyt jo yli 40 vuotta sitten.

Tilaisuudessa maisteltavana seuraavat viini- ja juustoparit:

Lunar Apogé Côtes du Rhône – Appenzeller Organic

Zenato Valpolicella Superior – Appenzeller Mildly spicy

El Coto Crianza – Appenzeller Strongly spicy

Domaine Franck Millet Sancerre – Appenzeller Superior spicy

Graham’s Late Bottled Vintage Port – Appenzeller Extra spicy

Tastingin hinta 29 eur/hlö. Varaa paikkasi tästä!

18:30–19:30 Viinilehden Vuoden viinit 2019 -tasting | Kokoustila 207, LOPPUUNMYYTY

Viinilehden Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund ovat valinneet ehdokkaat vuoden 2019 puna- ja valkoviineiksi. Vuoden viini –ehdokkaiden tulee olla Alkon normaalivalikoimassa, maksimissaan noin 30 euron hintaisia ja ”viiden tähden” viinejä, toisin sanoen nämä viinit ilmentävät parhaalla mahdollisella tavalla rypälelajikkeensa ja tuotantoalueensa ominaispiirteitä, viinin valmistusprosessi on ollut kauttaaltaan täysin virheetön, ja lisäksi hapokkuus, hedelmäisyys, alkoholi sekä tanniinit ovat tasapainossa. Parhaiden viinien joukosta ehdokkaiksi nousi kolme valko- ja kolme punaviiniä.

18:30–19:30 Juha Berglundin Pinot Noir -suosikkeja Burgundyn ulkopuolelta Nanso Lounge, messualueella, LOPPUUNMYYTY

Tässä ainutlaatuisessa tastingissä maistetaan Viinilehden perustajan, Chateau Carsinin isännän Juha Berglundin johdolla hänen Pinot Noir -suosikkeja Burgundyn ulkopuolelta Juhan henkilökohtaisilla tarinoilla höystettynä. Tastingissä maistetaan 7 viiniä.

Tastingin hinta 35 eur/hlö. Varaa paikkasi tästä!

LAUANTAI

11:30–12: 30 Chateau Dereszla Master Class  | Kokoustila 208

Tokaji in northeastern Hungary is world known for their sweet aszú wine. One of the leading producers in the region is Chateau Dereszla. Their aszú wines have received several prestigious awards over the years – including 95 out of 100 points in the respected magazine Wine Spectator.

Chateau Dereszla is located in the small village of Bodrogkeresztúr, at the foot of Tokaj Mountains, 200 km northeast of the capital Budapest.   The vineyards are located on the slopes in the valley between Tokaj Mountains in the south and the Carpathians in the north. The wine cellar, dating from 1406, winds away for several kilometers under the mountain and holds hundreds of barrels and thousands of bottles. The deepest part is 40 meters below ground level. The temperature always stays around 12 degrees and humidity around 90 percent – summer and winter.

During this exclusive tasting you will have the opportunity to discover some of the excellent wines produced by Chateau Dereszla. It is not just the sweet wines that keep high quality. Tokaji has a width that is well worth exploring! Together we try a sparkling, a dry white, a sweet late harvest and of course a sweet aszú wine.

Tasting will be held in English, price is 24,90 eur/person. Book your place!

11:30–12:30 Zuccardi Master Class | Kokoustila 207

Familia Zuccardi on Alberto Zuccardin vuonna 1963 perustama perheyritys. Vielä viisikymmentä vuotta myöhemmin kolme sukupolvea työskentelee yhdessä saman intohimon parissa: viini.

Jose Alberto Zuccardi edustaa toista sukupolvea ja hän aloitti uransa vuonna 1976 kehittämällä viinitilan eri alueita; Santa Rosa viinitarhaa sekä kotimaan myynnin ja viennin.

Innovaatio on yksi yrityksen perusarvoista ja ominaisuus, jonka avulla Zuccardi on tuottanut uusia tuotteita, kokeillut muiden maiden rypälelajikkeita sekä antanut arvokasta panosta koko Argentiinan viiniteollisuudelle.

Bodega Zuccardi Valle de Uco -yritystä on vuodesta 2000 johtanut Sebastián Zuccardi (viininviljelijän kolmas sukupolvi). Sebastiánin tavoitteena on tuottaa alueelle tyypillisiä viinejä tutkimalla jatkuvasti Ucon laakson maaperää. Näin syntyy viinejä, jotka ilmaisevat alkuperänsä, maaperän olemuksen sekä äärimmäiset ilmasto-olosuhteet, mistä rypäleet tulevat.

Master Classin aikana maisteltavat viinit:

Zuccardi Serie A Torrontés

Zuccardi Q Chardonnay

Zuccardi Q Malbec

Zuccardi Q Cabernet Sauvignon

Concreto Malbec

Emma Bonarda

Tito Zuccardi Paraje Altamira

José Zuccardi Altitude

Tastingin hinta on 35 eur/hlö. Tasting pidetään englanniksi. Varaa paikkasi!

11:30–12:30 Giovanni Manzone Barolo Master Class Nanso Lounge, messualueella, LOPPUUNMYYTY

Giovanni Manzonen lapset Mirella ja Mauro Manzone ovat ottaneet vastuun tästä noin kahdeksan hehtaarin perhetilasta Monforte d’Alban kylän huipulla. Manzonet ovat erikoistuneet Barolo-tuottajiksi, vaikka valikoimassa on myös muita perinteisiä rypäleitä kuten dolcettoa, barberaa ja Langhe Nebbioloa.

Vaikka Manzonen tuotanto keskittyy baroloihin, isä-Giovanni ei unohda uskollista ystäväänsä Dolcettoa eikä perinteista piemontelaista valkoista lajiketta, Rossesea, mikä on alunperäislajike Cinque Terresta, Ligurian rannikolta. Rossese Bianco pelastettiin 90 – luvulla Piemonteen Manzonen toimesta. Alussa sitä olin noin kaksi hehtaaria mutta kysynnän kasvaessa tuotantoa on nyt noin viisi hehtaaria.

Tastingissa maistetaan kuusi viiniä, Rossese Bianco 2016, Dolcetto 2017, Barbera Ciliega 2017, Barbera Superiore 2017, Lange Nebbiolo 2017, Barolo Gramollere 2015 ja Barolo Gramolere 2011.

13:30–14:30 Raakasuklaan viinikaverit Nanso Lounge, messualueella, LOPPUUNMYYTY

Jaakko Halmetoja, suklaa-alkemisti, hyvinvointi- ja ravintoasiantuntija sekä tietokirjailija & Kalle Naatula, viini- ja ruokapalveluiden tuottaja, viiniasiantuntija

Syvenny suklaan ja viinin välillä suussasi soivien sinfonioiden ytimeen suklaa-alkemisti Jaakko Halmetojan sekä viiniasiantuntija Kalle Naatulan johdolla. Esitys käy läpi aidon raakakaakaon ja -suklaan käyttötapoja ja makuprofiileja – terveysvaikutuksia unohtamatta. Viihdyttävän session aikana opit eri viinien ja suklaan välisiin makuelämyksiin vaikuttavista nyansseista ja pääset maistelemaan kiinnostavia makupareja.

Sisältö: Lajitelma suklaaherkkuja suositusviineineen
Hinta: 29 €. Varaa paikkasi täältä!

13:30–14:30 Viiniposti tasting: Viinit & Appenzeller-juustot | Kokoustila 208, LOPPUUNMYYTY

Viiniposti järjestää tänä vuonna yhteistyössä Appenzeller-juuston kanssa herkulliset Viinit & Appenzeller-juustot -tastingin! Koe makuhermoja kutkutteleva tasting viiniasiantuntija Jukka Sinivirran opastuksella. Sinivirta on arvostettu viinikirjoittaja ja luennoitsija, jonka innostus viiniä kohtaan on syttynyt jo yli 40 vuotta sitten.

13:30–14:30 Saksan klassiset viinialueet | Kokoustila 207, LOPPUUNMYYTY

Saksan laatuviinialueet sijaitsevat pääosin läntisessä Saksassa. Jokainen alue on omintakeinen ja niillä on oma merkittävä tarinansa ja historiansa. Tule kuulemaan jylhien maisemien ja jyrkkien viinirinteiden tarinoista sekä maistamaan kuuden laatuviinialueen annista ravintola Vinkkelin ravintoloitsija ja sommelier Antti Uusitalon johdattama.

15:30–16:30 Spiegelau Cocktail Master Class | Kokoustila 207 LOPPUUNMYYTY

Opi valmistamaan klassikko cocktaileja huippubaarimestari Jan Lindgrenin johdolla!

Spiegelau cocktailkoulussa Jan Lindgren opastaa sinut cocktailien maailmaan sekä antaa vinkkejä erityylisten cocktailien oikeaoppiseen valmistamiseen. Workshopissa valmistetaan ja nautitaan 3 erityylistä klassikko cocktailia sekä perehdytään lasin muodon tärkeyteen juomien tarjoilussa. Osallistujat saavat workshopissa käytetyt lasit mukaansa( 3kpl ). Lasien ja cocktailien arvo yht. 59e.

Tastingin hinta: 39e (sis. lasit 3 kpl sekä cocktailit). Varaa paikkasi tästä!

15:30–16:30 Naturalviinien ABC – erikoisherkkuja maailmalta| Kokoustila 208

Mitä ovat naturalviinit ja alkuviinit – ja mistä löytyvät herkut? Natuviineihin rakastuneen viiniasiantuntija Kalle Naatulan lukuisten viinikaappien nuohouksen tuloksena syntynyt, suosittu Naturalviinien ABC -tasting rantautuu nyt Viini ja Ruoka -tapahtumaan. Tässä spesiaalissa tastingissa maistetaan viittä luonnon ja persoonallisuuden ehdoilla syntynyttä viiniä. Jokainen viini on harvinaislaatuinen ja natuviini-genren edustajana esimerkillinen. Tasting toimii mainiona ponnahduslautana naturalviinien maailmaan, ja tarjoaa taatusti elämyksiä myös pidemmälle ehtineille harrastajille.

Tastingin pitää Kalle Naatula

Kalle on työskennellyt viinin ja ruoan parissa monipuolisesti 10+ vuotta. Kokemusta on karttunut muun muassa ravintoloista ja viinitiloilta. Juuri nyt Kalle tuottaa viinitastingeja sekä sisältöjä omintakeisen rennolla ja hauskalla tyylillä – viime vuonna 41 vetoa. Kalle kuuluu myös Viinilehden vakituisiin kirjoittajiin. Katso lisää naatula.com

Tastingin hinta on 35 eur/hlö. Varaa paikkasi tästä!

15:30–16:30 Pommery Master Class: “200 years of Madame Pommery” Nanso Lounge, messualueella, LOPPUUNMYYTY

CHAMPAGNE POMMERY on yksi maailman suurista samppanjataloista, ja kantaa nimeä Madame Louise Pommeryn mukaan. Melkein kaksisataa vuotta vanha samppanjatalo on erittäin innovatiinivinen ja on edelleen perheomisteinen mutta nykyään firman johdossa on Vrankenin perhe. Pommeryn tyyli on hyvin raikas ja feminiininen.

17:30–18:30 Viinilehden Vuoden viinit 2019 -tasting | Kokoustila 208, LOPPUUNMYYTY

Viinilehden Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund ovat valinneet ehdokkaat vuoden 2019 puna- ja valkoviineiksi. Vuoden viini –ehdokkaiden tulee olla Alkon normaalivalikoimassa, maksimissaan noin 30 euron hintaisia ja ”viiden tähden” viinejä, toisin sanoen nämä viinit ilmentävät parhaalla mahdollisella tavalla rypälelajikkeensa ja tuotantoalueensa ominaispiirteitä, viinin valmistusprosessi on ollut kauttaaltaan täysin virheetön, ja lisäksi hapokkuus, hedelmäisyys, alkoholi sekä tanniinit ovat tasapainossa. Parhaiden viinien joukosta ehdokkaiksi nousi kolme valko- ja kolme punaviiniä.

17:30-18:30 Tervetuloa Espanjan Galiciaan! | Kokoustila 207

Moni meistä tuntee Galician maakunnan Albariño-valkoviineistä, mutta Espanjan vehreässä luoteiskolkassa viljellään paljon muutakin kuin Albariño-rypälettä. Merellinen Rías Baixas on Albariñon valtakuntaa, kun taas sisämaan henkeäsalpaavan jylhä Ribeira Sacra tunnetaan Mencía-punaviineistään. Suosittuja valkoisia rypäleitä Galiciassa ovat myös Godello, Treixadura ja Loureiro. Tastingissa maistamme kaikkien Galician ala-alueiden eli Rías Baixasin, Ribeiron, Ribeira Sacran, Valdeorrasin ja Monterrein viinejä. Tastingin vetää maailmalla viinin perässä miltei kuukausittain matkaava viinikirjoittaja Sanna Pöyry.

Tastingin hinta on 20 €/hlö. Varaa paikkasi tästä!

SUNNUNTAI

14:30-15:30 A. J. Adam – Moselin nouseva tähti  | Nanso Lounge, Messualueella

Vuosikerran 2018 nuoret viinit maistelussa, mukana myös muutama vanhempi vuosikerta. Adam on yksi kiinnostavimmista Riesling-tuottajista nykypäivän Moselissa. Tastingissa maistellaan 8 viiniä Juha Berglundin johdolla.

Tasting pidetään Nanso Loungessa hallissa 2. Tastingin hinta on 15 eur/hlö. Varaa paikkasi tästä!