Atria näytöskeittiön ohjelma

Näytöskeittiön pääyhteistyökumppanina toimii Atria ja keittiötä isännöi kokki, ruokastylisti Alex Nurmi.

Torstai 25.10.

12.30 Naperosta nautiskelijaksi: Anni Lehti, Minna Vauhkonen, Anja Mahrenholz

Jokainen voi olla oman perheensä huippukokki ja kasvattaa naperosta nautiskelijan! Helppojen ja nopeiden ohjeiden avulla kokematonkin kotikokki onnistuu luomaan pienille herkkusuille makoisat annokset ilman stressiä. Bonnier Kirjat

13.30 Suomalaista villikalaa: Janne Rautio

Kotimaiset villikalat ovat raikkaita, terveellisiä, ekologisia ja herkullisia! Janne Rautio on intohimoinen kalamies, kokki ja suomalaisen luonnonkalan puolestapuhuja. Kirjan reseptit ovat jalostuneet vuosien kokeilujen tuloksena, kun Rautio on pyrkinyt hyödyntämään koko kalasaaliinsa ja tehnyt siitä herkullista ruokaa. Nemo

14.30 Riittävätkö pelkät kasvikset? 

Keskustelemassa P niin kuin papu ja Ykskaks vege -kirjojen kirjoittajat Charlotta Munsterhjelm, Anton Häggman ja Salla Korpela

Kasvisproteiinit ovat nosteessa, mutta voiko helppoa ja maukasta kasvisruokaa valmistaa pelkistä kasviksista? Paljonko proteiinia ihminen tarvitsee ja missä muodossa? Keskustelemassa P niin kuin papu ja Ykskaks vege -kirjojen kirjoittajat.

15.30 Syötävän hyvät salaatit ja kulhoruoat: Lotta Viitaniemi

Salaatit sopivat nopeaksi ateriaksi ja kelpaavat tarjottavaksi suurellekin joukolle, arkeen ja juhlaan, brunssille ja piknikille. Syötävän hyvät –blogistaan tuttu Lotta Viitaniemi lähestyy salaatteja rennosti ja ennakkoluulottomasti ja perehdyttää myös muodikkaisiin kulhoruokiin. Atena

16.30 Vihermehu – Elinvoimaa luonnosta: Tara Lange

Erilaisten rajoittavien ruokavalioiden jälkeen ihanat vihermehut tarjoavat yksinkertaisemman ja hauskemman tavan pudottaa painoa ja ylläpitää terveyttä. Kirja tarjoaa käytännöllisiä neuvoja, konkareiden vinkkejä ja kokemuksia sekä herkullisia reseptejä. Tara Lange on kirjailija, luennoitsija ja äiti, jonka elämäntyönä on auttaa vanhempia jokaisella hyvinvoinnin saralla, oli kyse vanhemmuudesta, parisuhteesta tai lasten kasvatuksesta. Vihermehu on helppo tapa tukea koko perheen hyvinvointia.Viisas Elämä

17.30 Atria Pihvikoulu

Koulussa opetetaan mm. lihan leikkaamista fileestä pihviksi, maustamista, matalalämpökypsentämistä jne. Opettajana Atria Mestari Jarmo Ritvanen.

Perjantai 26.10.

12.30 Herkkuja Viini-lehden resepteillä: Alex Nurmi ja Elisa Johansson

Alex Nurmi ja Elisa Johansson kokkaavat Viini-lehden reseptiarkiston helmiä ja kertovat miten lehden ruokajuttu syntyy. Viini-lehti

13.30 Riistaa lautasella: Kati Pohja

Riista on eettisen lihansyöjän valinta. Riistaa lautasella muistuttaa, että riistaruoat sopivat hyvin arkipäivänkin aterioille. Kati Pohja on metsästävä ruokatoimittaja. Bonnier Kirjat

14.30 Herkkuja – Ihan kaikille: Tiina Strandberg

Tiina Strandberg opastaa leipomaan ilman kananmunia, voita tai muita eläinperäisiä aineksia. Vegaanisten leivonnaisten herkullisuus piilee laadukkaissa raaka-aineissa ja kekseliäissä tavoissa leipoa. Hänen Herkkuja-uutuuskirjansa sopii niin aloittelevalle leipurille kuin kokeneemmallekin ruokaharrastajalle. Bonnier Kirjat

15.30 Taikinakirja – Yhdestä taikinasta useampi herkku: Mari Moilanen

Kääretorttuja, sämpylöitä, muffineja, pataleipää, banaanikakkua. Kekseliäitä luottoreseptejä arkeen ja juhlaan: helppoja herkkuja kun voi tehdä moneen makuun, sillä samasta taikinasta muokataan niin suolaista kuin makeaa tai muuten vaan monenlaisia makupaloja – erikoisruokavalioita unohtamatta. Ruokatoimittaja ja -valokuvaaja ja Jotain maukasta –blogia pitävä Mari Moilanen tarjoaa silmänruokaa, tuoretta reseptiikkaa ja leivontavinkkejä. Kirjapaja

16.30 Atria Pihvikoulu

Koulussa opetetaan mm. lihan leikkaamista fileestä pihviksi, maustamista, matalalämpökypsentämistä jne. Opettajana Atria Mestari Jarmo Ritvanen.

17.30 Samassa Liemessä: Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi

Ruoka-alan voimanaiset Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi yhdistävät taitonsa keittiössä ja tuovat lautaselle mutkatonta, värikästä ja oivaltavaa ruokaa. Sellaista arjen haastetta ei olekaan, josta tämä kaksikko ei selviäisi. Bonnier Kirjat

18.30 Villisienikeittokirja: Sami Tallberg

Sami Tallberg esittelee herkullisimmat ruokasienet, joita voit kerätä Suomen luonnosta. Kuinka sienet tunnistetaan, käsitellään ja valmistetaan maistuvimmalla mahdollisella tavalla? Bonnier Kirjat

Lauantai 27.10

10.30 Hyönteiskokki. Maukas vallankumous: Topi Kairenius

On arvioitu, että seuraavan parinkymmenen vuoden aikana 40 prosenttia ravinnoksi käytetystä lihasta korvataan muilla ruoka-aineilla, muun muassa hyönteisillä. Hyönteiskokki tuo hyönteiset aterian tähtirooliin, turvallisesti ja maittavasti.Kansainvälisestikin ainutlaatuisessa keittokirjassa hyönteissyönnin suunnannäyttäjä Topi Kairenius tarjoaa tuhdit eväät niin aloitteleville hyönteissyöjille kuin aiheeseen jo perehtyneille kotikokeille. Like

11.30 Ykskaks vege: Charlotta Munsterhjelm ja Anton Häggman

Cake & Beans -blogin Charlotta Munsterhjelm ja Anton Häggman tietävät, miten kokataan helppoa ruokaa – pelkistä kasviksista. Kasvisruuasta saa kaiken tarpeellisen ilman lisäaineita tai valmisproteiineja – lisäksi herkulliset jälkkärit voi loihtia ilman sokeria. S&S

12.30 Peruna: Sanna Mansikkamäki

Sanna Mansikkamäen Peruna-kirjassa pääasiassa ovat perunareseptit, ja lisänä kerrotaan suomalaisen perunan tarinaa. Mansikkamäki välittää tarinoita viljelijöiltä, kertoo lajikkeiden erot ja ravintoaineet ja vinkkaa onnistuneista resepteistä. Bonnier Kirjat

13.30 Atria Pihvikoulu

Koulussa opetetaan mm. lihan leikkaamista fileestä pihviksi, maustamista, matalalämpökypsentämistä jne. Opettajana Atria Mestari Jarmo Ritvanen.

14.30 Hanna G kokkaa: Hanna Gullichsen

Hanna G kokkaa on enemmän kuin ruokakirja. Se on raaka, riisuttu ja rehellinen ruokatarina siitä, miten Hanna Gullichsenista kasvoi kokki.

Haluatko sinäkin oppia paistamaan kokonaisen kalan, ottamaan luulot pois pihviltä, keittämään itkettävän hyvän hollandaisen ja loihtimaan pakastimeen ranskankermajäätelöä? Saat tietää, mitkä ovat parhaat välineet toimivaan keittiöön, ja miten kokata siistimmin, tehokkaammin ja ennen kaikkea hauskemmin. Kirjan sadat käytännön vinkit päätyvät varmasti käyttöösi. No Tofu Publishing

15.30 Hyvä ruoka parempi viini – Perusasiat pöytään mitään konstailematta – Murun ruokakirja: Henri Alen ja Samuil Angelov

Murun perustajakokkien Henri Alenin ja Timo Linnamäen, sekä sommelier Samuil Angelovin filosofia on yksinkertainen: Valitse paras saatavilla oleva raaka-aine, valmista se suorasukaisesti ja viiniä kunnioittaen. Tässä kirjassa murulaiset paljastavat ravintolan parhaat reseptit vuosien varrelta. Bonnier Kirjat

16.30 Parhaita ruokahetkiä: Teresa Välimäki ja Johanna Lindholm

Parhaat ja helpot ruoat elämän eri hetkiin Aamiainen sängyssä, pakkaspäivän ihana illallinen, remonttitalkoot, lasten synttärimenu. Kirja tarjoaa kekseliäitä reseptejä ja tunnelmia elämän erilaisiin ruokahetkiin. Mukana on myös päiväkirjamaisia sivuja, joihin voi kirjata omia muistoja ja ruokaohjeita. Veden kielelle saava kuvitus on palkitun, ruokakuvistaan kiitetyn valokuvaaja Laura Riihelän käsialaa. Otava

17.30 Viinistä viiniin -kirja: Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo

Konstailemattomat grilliviinit, hienot kalaviinit ja parhaat aperitiivit – Viinistä viiniin 2019 on korvaamaton tietolähde jokaiselle viininystävälle. Arvostetut suomalaiset viinintuntijat arvioivat Alkon parhaat viinit ja tekevät löytöjä tax-free-valikoimista. Otava

Sunnuntai 28.10

10.30 Suomen lasten kotiruoka: Suvi Rüster, Marja Samuli ja Elvi Rista

Mitä välipalaksi mukaan treeneihin? Entä päivälliseksi kun on kiljuva nälkä? Mitä herkkuja myyjäispöytään? Kunnon kotiruokaa koko perheen makuun aineksista, jotka löytyvät lähikaupan hyllyltä! Otava

11.30 Brunssikirja: Saara Atula ja Jenni Häyrinen

Brunssin ei tarvitse rajoittua vain viikonloppuaamuihin, vaan brunssiherkuista voi nauttia viikon jokaisena päivänä. Jenni Häyrinen ja Saara Atula esittelevät reseptejä nautittavaksi ystävien ja perheen kesken. Bonnier Kirjat

12.30 Minimuru: Emma Ivane ja Noora Puisto

Nyt tulevat minikokoiset leivonnaiset! Tekijät ovat kehittäneet uuden minimuru-konseptin: monet pikkuherkuista valmistuvat näppärän nopeasti ja esitys tarjoaa leivontainspiraatiota niin koristeluihin kuin uusiin makeisiin makukokeiluihin. Emma Ivane (Iivanainen) on kakkutaiteilija ja leivontakirjailija. Yhdessä Emman kanssa kirjaa on ollut tekemässä intohimoinen leipoja Noora Puisto. Docendo

13.30 Atria Pihvikoulu

Koulussa opetetaan mm. lihan leikkaamista fileestä pihviksi, maustamista, matalalämpökypsentämistä jne. Opettajana Atria Mestari Jarmo Ritvanen.

14.30 Maijan ruokavuodet: Maija Silvennoinen

Kokki ja yrittäjä Maija Silvennoinen kertoo uransa vaiheista, tapaamistaan ihmisistä ja ruokakulttuurin muutoksesta. Hän esittelee suosikkireseptinsä 60-luvulta tähän päivään. Silvennoinen on tehnyt ruoan parissa vertaansa vailla olevan uran. Docendo

15.30 Herkkuja Viini-lehden resepteillä: Alex Nurmi ja Elisa Johansson

Alex Nurmi ja Elisa Johansson kokkaavat Viini-lehden reseptiarkiston helmiä ja kertovat miten lehden ruokajuttu syntyy. Viini-lehti

16.30 Pink Lemonin parhaat: Kati Koskinen

Konditoria Pink Lemonin ohjeilla syntyy upeita buffet-kokonaisuuksia, joista jokainen löytää sopivaa syötävää. Kirjan ohjeissa on huomioitu vegaaninen, gluteeniton, maidoton, laktoositon ja FODMPA-ruokavalio. Moreeni

Muutokset ohjelmaan mahdollisia. 

Jaa kavereillesi:

Luentosaliohjelma

Viini ja Ruoka –tapahtuman tastingit

Viini-luentosali, Messuhalli 5

Torstai 25.10.

16:30-17:30 Riesling Master class – Winemakers’ view

Saksalaisten Deep Roots -viinien takana on kolme taitavaa viinintekijää Jochen Dreissigacker, Stefan Winter ja Philipp Wittmann. Kaverukset vastaavat omien perhetilojensa viinintuotannosta Rheinhessenin alueella, mutta Deep Roots -viinejä he tekevät yhteisvoimin. Tämä kolmen kopla lukeutuu alueen innovatiiviseen ja dynaamisen uuteen sukupolveen, joka on nostanut Riesling-lajikkeen ennennäkemättömään suosioon. Tastingissä maistellaan sekä Deep Roots -viinejä, että viinintekijöiden omien tilojen tuotteita. Tastingissa maistetaan 6 viiniä, tastingin hinta 18 eur/hlö. Tasting on englanninkielinen. Varaa paikkasi tästä >>

18:30 -19:30 Chile Cabernet Sauvignon -lajikkeen kasvumaana

Chilen vaihteleva luonto tarjoaa monipuoliset edellytykset erityylisten viinien valmistukseen. Tässä tastingissä tutustumme Chilen viljellyinpään lajikkeeseen ja maistelemme kahden Chileläisen laatutuottajan Miguel Torres Chilen  ja Cono Surin Cabernet Sauvignon-viinejä. Tastingin pitävät Winesten tuotepäälliköt Riitta Välitalo ja Annastiina Jäppinen. Tastingissa maistetaan 6 viiniä, tastingin hinta 18 eur/hlö. Varaa paikkasi tästä >>

Perjantai 26.10.

14:30-15:30 Master of Wine Tuomas Meriluodon kuohuviinitasting

Master of Wine Tuomas Meriluoto johdattaa messuvieraat kuohuviinien kiehtovaan maailman tastingissä, jossa maistellaan eri klassikkoalueiden kuohuviinien malliesimerkkejä. Tastingissä maistetaan ja tutustaan mm. proseccon, cavan ja cremantin erityispiirteisiin. Tastingissa maistetaan 6 viiniä, tastingin hinta 18 eur/hlö. Varaa paikkasi tästä >>

16:30-17:30 Suuria viinejä pieneltä saarelta – Viinimatka Uuteen-Seelantiin

Uuden-Seelannin johtavan viinitalon Saint Clairin Ambassador Laura Young saapuu pitämään harvinaislaatuisen tastingin Viini ja Ruoka –tapahtumaan.

Saint Clair on yksi Uuden-Seelannin johtavista viinitaloista ja maailman parhaita Sauvignon Blanc tuottajia. Viinitalon omistaa Neal ja Judy Ibbotson, jotka ovat viininviljelijöitä Malborough alueella vuodesta 1978 saakka.

Nimi Saint Clair juontaa juurensa viinitilan ensimmäisen omistajan suvun nimeen – Sinclair. “Saint Clair tekee Uuden-Seelannin ja ehkä koko maailman parasta Sauvignon Blancia. Saint Clair on voittanut enemmän huippupalkintoja Sauvignon Blancille viime vuosina kuin mikään muu maan tuottajista. Vaikka Sauvignon Blanc on selvästi Saint Clairin nimikkoviini on viinitalo niittänyt mainetta myös seuraavilla lajikeviineillä Chardonnay, Merlot, Pinot Noir ja Riesling.” Bob Campbell, Master of Wine

Tastingissa maistetaan 7 viiniä, tastingin hinta 10 eur/hlö. Tasting on englanninkielinen. Varaa paikkasi tästä >>

18.30-19.30 HBO Nordicin sarjat ja viinit arjen pelastajina

Mitä tekisit, kun sinulla on aikaa rentoutua ja ottaa pieni pakotuokio arjesta? Tervetuloa inspiroitumaan ja löytämään parhaat viini & sarja -yhdistelmät arjen pelastamiseksi. Maistelemme kuutta eri tilanteisiin sopivaa viiniä ja opimme sekä maistelun että viinien perustiedot. Ainutlaatuisen tastingin pitää viiniasiantuntija Kalle Naatula. Tastingin kaikki osallistujat saavat myös 2 kk ilmaista katseluaikaa osoitteessa hbonordic.com. Tastingissa maistetaan 6 viiniä, tastingin hinta 25 eur/hlö. Varaa paikkasi tästä >>

Lauantai 27.10.

11:30-12:30 Valion herkuttelujuustojen viinikaverit

Tule ja koe juuston ja viinin suloinen liitto. Tastingissa maistetaan kuutta Valion herkullista juustoa täsmäviinien kera. Samalla oivalletaan juustojen ja viinien yhdistämisen perusniksit sekä löydetään työkaluja kokonaisvaltaiseen viininnauttimiseen. Ainutlaatuisen tastingin pitävät Valion juustoalan mestarit Matti Kärki ja Vesa Liedes sekä viiniasiantuntija Kalle Naatula. Tastingin hinta on 25 eur/hlö. Varaa paikkasi tästä >>

13:30-14:30 Saksan klassiset rypälelajikkeet

Saksan viinit ovat tunnettuja raikkaudestaan ja ryhdikkyydestään. Tutustumme Saksan Rieslingin lisäksi myös monipuolisen viinimaan muihin klassisiin rypälelajikkeisiin, kuten hienostuneeseen Silvaneriin, aromaattiseen Scheurebeen sekä Pinot-rypäleisiin, eli Weiss-, Grau- ja Spätburgunderiin. Jännittävälle makumatkalle meidät vie Ravintola Vinkkelin ravintoloitsija ja sommelier Antti Uusitalo. Tastingin hinta 12 eur/hlö. Varaa paikkasi tästä >>

15:30-16:30 Pohjois-Rhone ja syrah’t

Syrah on Pohjois-Rhonen kuningas. Tiiviit, tasapainoisen hapokkaat, tanniiniset, maamaiset ja pippuriset viinit ovat siitä todisteena. Syrah on myös viinimaailman hämmästyttävä kameleontti. Ilmasto ja maaperä muokkaavat siitä niin viileän hapokkaita kuin hillomaisen hedelmäisiä viinejä.
Koulussa syrah’n eri tyylit maailman eri kolkilta. Mikä on tyylisi?

Hinta sisältää sisäänpääsylipun messuille. Lähetämme ne ja tarkemman tiedon tasting-tilasta suoraan kotiosoitteeseen. Hinta 59 eur/hlö (Bouquet Club hinta 49 eur/hlö) Varaa paikkasi tastingiin Decanterin verkkokaupassa!

17:30-18:30 Vuoden Huiput –tasting / LOPPUUNMYYTY

Viinipostin viinit niittivät mainetta ja kunniaa kuluneen vuoden aikana! Koe ainutlaatuinen ”Vuoden Huiput” -tasting viiniasiantuntija Jukka Sinivirran opastuksella. Sinivirta on arvostettu viinikirjoittaja ja luennoitsija, kenen innostus viiniä kohtaan on syttynyt jo yli 40 vuotta sitten.

Palkittujen viinien joukossa muun muassa Vuoden Viinit -kilpailun Vuoden Viini 2018, Viinilehden Vuoden Kuohuviini 2018, Helsingin Sanomien viiden tähden Ripasso sekä monia muita. Tule ja löydä suosikkisi! Tastingissa maistetaan 6 viiniä, tastingin hinta 25 eur/hlö. Varaa paikkasi tästä >>

 Messukeskus Siipi, kokoustila 206

 Pe 26.10.

 16:30-17:30 Tule nauttimaan erikoisoluista ja toteamaan miksi Spiegelau on maailman arvostetuin olutlasien valmistaja! 

Spiegelau on tehnyt olutlaseille sen, mitä Riedel on tehnyt viinilaseille. Spiegelau on erikoistunut olutlasien suunnitteluun. Yhteistyössä huippupanimoiden kanssa suunnitellut lasit avaavat täysin uuden maailman oluiden maistamiseen ja aistien maailmaan!

Tastingissa maistellaan 3:a eri olutta ja opitaan samalla oluiden aromeista, rakenteesta sekä lasin suuresta merkityksestä oluiden nauttimisessa.

Kouluttaja: Matt Knight, Spiegelau ( tastingkieli englanti )

Hinta 39€. Hintaan sisältyy tastingissä käytetettävät Spiegelau Craft beer-olutlasit 3kpl, tastingissä maisteltavat oluet sekä pääsylippu tapahtumaan. (arvo yhteensä 57,90 €).

Paikka tastingiin lunastetaan decanter.fi- verkkokaupasta www.decanter.fi/craftbeertasting. Sisäänpääsyliput lähetetään sähköpostitse tilauksen sähköpostiosoitteeseen ostotapahtuman jälkeen.

18:30-19:30 Viini-lehden Vuoden viinit 2018

Viini-lehden Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund ovat valinneet ehdokkaat vuoden 2018 puna- ja valkoviineiksi

Vuoden viini -ehdokkaiden tulee olla Alkon normaalivalikoimassa, maksimissaan noin 30 euron hintaisia ja ”viiden tähden” viinejä, toisin sanoen nämä viinit ilmentävät parhaalla mahdollisella tavalla rypälelajikkeensa ja tuotantoalueensa ominaispiirteitä, viinin valmistusprosessi on ollut kauttaaltaan täysin virheetön, ja lisäksi hapokkuus, hedelmäisyys, alkoholi sekä tanniinit ovat tasapainossa. 

Parinkymmenen laatuviinin joukosta ehdokkaiksi nousi kolme valko- ja kolme punaviiniä, joita Viini ja Ruoka -tapahtuman asiakkaat pääsevät maistelemaan. Tastingissä maistetaan 6 viiniä. Tastingin hinta 35 eur/hlö. Varaa paikkasi tastingiin tästä >>

La 27.10.

11:30-12:30 Canadian sparkling wines by Benjamin Bridge

 Benjamin Bridge is a Canadian sparkling wine house nestled in Nova Scotia’s picturesque Gaspereau Valley on the Atlantic coast. Its cool climate is moderated by the powerful Bay of Fundy – promoting natural acidities and long ‘hang-time’ of the classic Champagne varietals, which are critical to producing sparkling wines of richness, structure, and finesse.

Canada’s most acclaimed sparkling wine house, Benjamin Bridge invite you to attend a masterclass to learn & taste why this winery is being hailed as “the new Canadian sparkler star” and the makers of “Canada’s finest sparkling wines” with listings at Michelin-star restaurants in Tokyo, Paris, and London including Restaurant Gordon Ramsay. In this masterclass you will get the chance to taste four beautiful Canadian sparkling wines.

If you want to learn more about Benjamin Bridge please visit our website.

www.benjaminbridge.com

Tasting price is 9.90 €. Please note that the masterclass will be held in English. Book your place here >>

13:30-14:30 Viini-lehden Vuoden viinit 2018 / LOPPUUNMYYTY

Viini-lehden Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund ovat valinneet ehdokkaat vuoden 2018 puna- ja valkoviineiksi

Vuoden viini -ehdokkaiden tulee olla Alkon normaalivalikoimassa, maksimissaan noin 30 euron hintaisia ja ”viiden tähden” viinejä, toisin sanoen nämä viinit ilmentävät parhaalla mahdollisella tavalla rypälelajikkeensa ja tuotantoalueensa ominaispiirteitä, viinin valmistusprosessi on ollut kauttaaltaan täysin virheetön, ja lisäksi hapokkuus, hedelmäisyys, alkoholi sekä tanniinit ovat tasapainossa. 

Parinkymmenen laatuviinin joukosta ehdokkaiksi nousi kolme valko- ja kolme punaviiniä, joita Viini ja Ruoka -tapahtuman asiakkaat pääsevät maistelemaan. Tastingissä maistetaan 6 viiniä. Tastingin hinta 35 eur/hlö. Varaa paikkasi tästä >>

15:30-16:30 Tule nauttimaan hyvistä viineistä ja toteamaan miksi Riedel on maailman arvostetuin viinilasien valmistaja! 

Riedelin filosofia on muotoilla lasit korostamaan viinien parhaita ominaisuuksia. Riedel Master Class -tasting avaa sinulle uuden maailman viinin maistamiseen. Tastingissä maistetaan 2 valkoviiniä ja 2 punaviiniä Riedel Veritas-sarjan laseista ja samalla opitaan viinien aromeista, rakenteesta sekä laatuun vaikuttavista tekijöistä.

Kouluttaja: Matt Knight, Riedel ( tastingkieli englanti )

Hinta 69 €/hlö. Hintaan sisältyy 4 eri viiniä, 4 kpl Riedel Veritas-sarjan viinilaseja sekä pääsylippu messuille. (Paketin arvo yht. 165 €).

Liput tastingiin lunastetaan decanter.fi verkkokaupasta www.decanter.fi/riedelmasterclass

Sisäänpääsyliput lähetetään sähköpostitse tilauksen sähköpostiosoitteeseen ostotapahtuman jälkeen.

17:30-18:30 Navarran viinien valttikorttina alueen monimuotoisuus

Pohjois-Espanjassa sijaitseva Navarran viinialue on tullut tunnetuksi erityisesti hyvän hinta-laatusuhteen punaviineistä ja roseeviineistä. Nykyään tuottajat huomioivat yhä enemmän Navarran monimuotoisia ja suuresti vaihtelevia olosuhteita, mikä näkyy myös viinityylien laajassa kirjossa. Tastingin aikana tutustumme Navarran viinialueen erityispiirteisiin sekä maistelemme niin perinteisiä, kuin uudempien trendienkin muovaamia viinityylejä. Tastingissä maistetaan 6 viiniä. Tastingin hinta on 18 eur/hlö. Varaa paikkasi tästä >>

Nanso Lounge, messuhalli 4

To 25.10.

18.30-19.30 Parhaat eurooppalaiset Pinot Noir –viinit Burgundyn ulkopuolelta

Tässä ainutlaatuisessa tastingissä maistetaan Viini-lehden perustajan, Chateau Carsinin isännän Juha Berglundin johdolla hänen eurooppalaisia suosikkiviinejä Pinot Noirista Burgundyn ulkopuolelta Itävallasta, Saksasta, Espanjasta, Ranskasta ja Italiasta höystettynä Juhan henkilökohtaisilla tarinoilla. Tastingissä maistetaan 7 viiniä. Tastingin hinta 35 eur/hlö. Varaa paikkasi tästä >>

Pe 26.10.

16.30-17.30 Roodeberg komponenttitasting

Tervetuloa kokemaan klassikkoviini Roodebergin blendaus KWV:n pääviinintekijä Wim Truterin avulla. Tastingissa käytetään kaikkia Roodeberg-viinin komponentteja, ja tämä onkin mainio tilaisuus tutustua blendauksen salohin. Olet sitten kokenut tai kokematon – tule sellaisena kuin olet, tasting sujuu leppoisissa merkeissä. Tastingin päätteeksi pääset myös vertailemaan omaa versiotasi oikeaan Roodebergiin. Tastingin hinta on 12€. Varaa paikkasi tästä >>

18.30-19.30 Roodeberg komponenttitasting

Tervetuloa kokemaan klassikkoviini Roodebergin blendaus KWV:n pääviinintekijä Wim Truterin avulla. Tastingissa käytetään kaikkia Roodeberg-viinin komponentteja, ja tämä onkin mainio tilaisuus tutustua blendauksen salohin. Olet sitten kokenut tai kokematon – tule sellaisena kuin olet, tasting sujuu leppoisissa merkeissä. Tastingin päätteeksi pääset myös vertailemaan omaa versiotasi oikeaan Roodebergiin. Tastingin hinta on 12€. Varaa paikkasi tästä >>

LA 27.10.

13.30-14.30 Juha Berglundin lempi-rieslingit kautta aikain / LOPPUUNMYYTY

Tässä ainutlaatuisessa tastingissä maistetaan Viini-lehden perustajan, Chateau Carsinin isännän Juha Berglundin lempi-rieslingejä Moselista, Rheingausta, Alsacesta ja Itävallasta viidentoista vuoden säteellä Juhan henkilökohtaisilla tarinoilla höystettynä. Tastingissä maistetaan 7 viiniä. Tastingin hinta 35 eur/hlö. Varaa paikkasi tästä >>

15.30-16.30 Parhaat eurooppalaiset Pinot Noir –viinit Burgundyn ulkopuolelta

Tässä ainutlaatuisessa tastingissä maistetaan Viini-lehden perustajan, Chateau Carsinin isännän Juha Berglundin johdolla hänen eurooppalaisia suosikkiviinejä Pinot Noirista Burgundyn ulkopuolelta Itävallasta, Saksasta, Espanjasta, Ranskasta ja Italiasta höystettynä Juhan henkilökohtaisilla tarinoilla. Tastingissä maistetaan 7 viiniä. Tastingin hinta 35 eur/hlö. Varaa paikkasi tästä >>

Jaa kavereillesi: