Atria näytöskeittiön ohjelma

Näytöskeittiön pääyhteistyökumppanina toimii Atria ja keittiötä isännöi kokki, ruokastylisti Alex Nurmi.

Torstai 25.10.

12.30 Naperosta nautiskelijaksi: Anni Lehti, Minna Vauhkonen, Anja Mahrenholz

Jokainen voi olla oman perheensä huippukokki ja kasvattaa naperosta nautiskelijan! Helppojen ja nopeiden ohjeiden avulla kokematonkin kotikokki onnistuu luomaan pienille herkkusuille makoisat annokset ilman stressiä. Bonnier Kirjat

13.30 Suomalaista villikalaa: Janne Rautio

Kotimaiset villikalat ovat raikkaita, terveellisiä, ekologisia ja herkullisia! Janne Rautio on intohimoinen kalamies, kokki ja suomalaisen luonnonkalan puolestapuhuja. Kirjan reseptit ovat jalostuneet vuosien kokeilujen tuloksena, kun Rautio on pyrkinyt hyödyntämään koko kalasaaliinsa ja tehnyt siitä herkullista ruokaa. Nemo

14.30 Riittävätkö pelkät kasvikset? 

Keskustelemassa P niin kuin papu ja Ykskaks vege -kirjojen kirjoittajat Charlotta Munsterhjelm, Anton Häggman ja Salla Korpela

Kasvisproteiinit ovat nosteessa, mutta voiko helppoa ja maukasta kasvisruokaa valmistaa pelkistä kasviksista? Paljonko proteiinia ihminen tarvitsee ja missä muodossa? Keskustelemassa P niin kuin papu ja Ykskaks vege -kirjojen kirjoittajat.

15.30 Syötävän hyvät salaatit ja kulhoruoat: Lotta Viitaniemi

Salaatit sopivat nopeaksi ateriaksi ja kelpaavat tarjottavaksi suurellekin joukolle, arkeen ja juhlaan, brunssille ja piknikille. Syötävän hyvät –blogistaan tuttu Lotta Viitaniemi lähestyy salaatteja rennosti ja ennakkoluulottomasti ja perehdyttää myös muodikkaisiin kulhoruokiin. Atena

16.30 Vihermehu – Elinvoimaa luonnosta: Tara Lange

Erilaisten rajoittavien ruokavalioiden jälkeen ihanat vihermehut tarjoavat yksinkertaisemman ja hauskemman tavan pudottaa painoa ja ylläpitää terveyttä. Kirja tarjoaa käytännöllisiä neuvoja, konkareiden vinkkejä ja kokemuksia sekä herkullisia reseptejä. Tara Lange on kirjailija, luennoitsija ja äiti, jonka elämäntyönä on auttaa vanhempia jokaisella hyvinvoinnin saralla, oli kyse vanhemmuudesta, parisuhteesta tai lasten kasvatuksesta. Vihermehu on helppo tapa tukea koko perheen hyvinvointia.Viisas Elämä

17.30 Atria Pihvikoulu

Koulussa opetetaan mm. lihan leikkaamista fileestä pihviksi, maustamista, matalalämpökypsentämistä jne. Opettajana Atria Mestari Jarmo Ritvanen.

Perjantai 26.10.

11.30 Makuja Inarin luonnosta: Kaisu ja Heikki Nikula

Pohjoinen luonto antaa mahtavan pohjan ruoalle. Nikuloiden reseptit rakentuvat paikallisille raaka-aineille ja noukkivat elementtejä inarinsaamelaisista perinteistä. Inarinjärvi, metsä ja poro ovat nostaneet ravintolan Pohjois-Euroopan kärkeen. Docendo

12.30 Mickes vilda: Michael Björklund

Förlaget/HSS Media

13.30 Riistaa lautasella: Kati Pohja

Riista on eettisen lihansyöjän valinta. Riistaa lautasella muistuttaa, että riistaruoat sopivat hyvin arkipäivänkin aterioille. Kati Pohja on metsästävä ruokatoimittaja. Bonnier Kirjat

14.30 Herkkuja – Ihan kaikille: Tiina Strandberg

Tiina Strandberg opastaa leipomaan ilman kananmunia, voita tai muita eläinperäisiä aineksia. Vegaanisten leivonnaisten herkullisuus piilee laadukkaissa raaka-aineissa ja kekseliäissä tavoissa leipoa. Hänen Herkkuja-uutuuskirjansa sopii niin aloittelevalle leipurille kuin kokeneemmallekin ruokaharrastajalle. Bonnier Kirjat

15.30 Taikinakirja – Yhdestä taikinasta useampi herkku: Mari Moilanen

Kääretorttuja, sämpylöitä, muffineja, pataleipää, banaanikakkua. Kekseliäitä luottoreseptejä arkeen ja juhlaan: helppoja herkkuja kun voi tehdä moneen makuun, sillä samasta taikinasta muokataan niin suolaista kuin makeaa tai muuten vaan monenlaisia makupaloja – erikoisruokavalioita unohtamatta. Ruokatoimittaja ja -valokuvaaja ja Jotain maukasta –blogia pitävä Mari Moilanen tarjoaa silmänruokaa, tuoretta reseptiikkaa ja leivontavinkkejä. Kirjapaja

16.30 Atria Pihvikoulu

Koulussa opetetaan mm. lihan leikkaamista fileestä pihviksi, maustamista, matalalämpökypsentämistä jne. Opettajana Atria Mestari Jarmo Ritvanen.

17.30 Samassa Liemessä: Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi

Ruoka-alan voimanaiset Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi yhdistävät taitonsa keittiössä ja tuovat lautaselle mutkatonta, värikästä ja oivaltavaa ruokaa. Sellaista arjen haastetta ei olekaan, josta tämä kaksikko ei selviäisi. Bonnier Kirjat

18.30 Villisienikeittokirja: Sami Tallberg

Sami Tallberg esittelee herkullisimmat ruokasienet, joita voit kerätä Suomen luonnosta. Kuinka sienet tunnistetaan, käsitellään ja valmistetaan maistuvimmalla mahdollisella tavalla? Bonnier Kirjat

Lauantai 27.10

10.30 Hyönteiskokki. Maukas vallankumous: Topi Kairenius

On arvioitu, että seuraavan parinkymmenen vuoden aikana 40 prosenttia ravinnoksi käytetystä lihasta korvataan muilla ruoka-aineilla, muun muassa hyönteisillä. Hyönteiskokki tuo hyönteiset aterian tähtirooliin, turvallisesti ja maittavasti.Kansainvälisestikin ainutlaatuisessa keittokirjassa hyönteissyönnin suunnannäyttäjä Topi Kairenius tarjoaa tuhdit eväät niin aloitteleville hyönteissyöjille kuin aiheeseen jo perehtyneille kotikokeille. Like

11.30 Ykskaks vege: Charlotta Munsterhjelm ja Anton Häggman

Cake & Beans -blogin Charlotta Munsterhjelm ja Anton Häggman tietävät, miten kokataan helppoa ruokaa – pelkistä kasviksista. Kasvisruuasta saa kaiken tarpeellisen ilman lisäaineita tai valmisproteiineja – lisäksi herkulliset jälkkärit voi loihtia ilman sokeria. S&S

12.30 Peruna: Sanna Mansikkamäki

Sanna Mansikkamäen Peruna-kirjassa pääasiassa ovat perunareseptit, ja lisänä kerrotaan suomalaisen perunan tarinaa. Mansikkamäki välittää tarinoita viljelijöiltä, kertoo lajikkeiden erot ja ravintoaineet ja vinkkaa onnistuneista resepteistä. Bonnier Kirjat

13.30 Atria Pihvikoulu

Koulussa opetetaan mm. lihan leikkaamista fileestä pihviksi, maustamista, matalalämpökypsentämistä jne. Opettajana Atria Mestari Jarmo Ritvanen.

14.30 Hanna G kokkaa: Hanna Gullichsen

Hanna G kokkaa on enemmän kuin ruokakirja. Se on raaka, riisuttu ja rehellinen ruokatarina siitä, miten Hanna Gullichsenista kasvoi kokki.

Haluatko sinäkin oppia paistamaan kokonaisen kalan, ottamaan luulot pois pihviltä, keittämään itkettävän hyvän hollandaisen ja loihtimaan pakastimeen ranskankermajäätelöä? Saat tietää, mitkä ovat parhaat välineet toimivaan keittiöön, ja miten kokata siistimmin, tehokkaammin ja ennen kaikkea hauskemmin. Kirjan sadat käytännön vinkit päätyvät varmasti käyttöösi. No Tofu Publishing

15.30 Muru: Henri Alen ja Samuil Angelov

Murun perustajakokkien Henri Alenin ja Timo Linnamäen, sekä sommelier Samuil Angelovin filosofia on yksinkertainen: Valitse paras saatavilla oleva raaka-aine, valmista se suorasukaisesti ja viiniä kunnioittaen. Tässä kirjassa murulaiset paljastavat ravintolan parhaat reseptit vuosien varrelta. Bonnier Kirjat

16.30 Parhaita ruokahetkiä: Teresa Välimäki ja Johanna Lindholm

Parhaat ja helpot ruoat elämän eri hetkiin Aamiainen sängyssä, pakkaspäivän ihana illallinen, remonttitalkoot, lasten synttärimenu. Kirja tarjoaa kekseliäitä reseptejä ja tunnelmia elämän erilaisiin ruokahetkiin. Mukana on myös päiväkirjamaisia sivuja, joihin voi kirjata omia muistoja ja ruokaohjeita. Veden kielelle saava kuvitus on palkitun, ruokakuvistaan kiitetyn valokuvaaja Laura Riihelän käsialaa. Otava

17.30 Viinistä viiniin -kirja: Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo

Konstailemattomat grilliviinit, hienot kalaviinit ja parhaat aperitiivit – Viinistä viiniin 2019 on korvaamaton tietolähde jokaiselle viininystävälle. Arvostetut suomalaiset viinintuntijat arvioivat Alkon parhaat viinit ja tekevät löytöjä tax-free-valikoimista. Otava

Sunnuntai 28.10

10.30 Suomen lasten kotiruoka: Suvi Rüster, Marja Samuli ja Elvi Rista

Mitä välipalaksi mukaan treeneihin? Entä päivälliseksi kun on kiljuva nälkä? Mitä herkkuja myyjäispöytään? Kunnon kotiruokaa koko perheen makuun aineksista, jotka löytyvät lähikaupan hyllyltä! Otava

11.30 Brunssikirja: Saara Atula ja Jenni Häyrinen

Brunssin ei tarvitse rajoittua vain viikonloppuaamuihin, vaan brunssiherkuista voi nauttia viikon jokaisena päivänä. Jenni Häyrinen ja Saara Atula esittelevät reseptejä nautittavaksi ystävien ja perheen kesken. Bonnier Kirjat

12.30 Minimuru: Emma Ivane ja Noora Puisto

Nyt tulevat minikokoiset leivonnaiset! Tekijät ovat kehittäneet uuden minimuru-konseptin: monet pikkuherkuista valmistuvat näppärän nopeasti ja esitys tarjoaa leivontainspiraatiota niin koristeluihin kuin uusiin makeisiin makukokeiluihin. Emma Ivane (Iivanainen) on kakkutaiteilija ja leivontakirjailija. Yhdessä Emman kanssa kirjaa on ollut tekemässä intohimoinen leipoja Noora Puisto. Docendo

13.30 Atria Pihvikoulu

Koulussa opetetaan mm. lihan leikkaamista fileestä pihviksi, maustamista, matalalämpökypsentämistä jne. Opettajana Atria Mestari Jarmo Ritvanen.

14.30 Maijan ruokavuodet: Maija Silvennoinen

Kokki ja yrittäjä Maija Silvennoinen kertoo uransa vaiheista, tapaamistaan ihmisistä ja ruokakulttuurin muutoksesta. Hän esittelee suosikkireseptinsä 60-luvulta tähän päivään. Silvennoinen on tehnyt ruoan parissa vertaansa vailla olevan uran. Docendo

15.30 Klassikkoruokia: Tiina Rantanen

Laadukkaat klassikkoreseptit herkullisten tarinoiden kera. Kuka oli Jansson, joka lankesi kiusaukseen? Mikä oli kaneliässien salainen viesti? Millä Lady Macbeth tainnutti vanginvartijat? Ja miksi Mannerheim vei vorshcmackreseptinsä Savoyhin? Tunnetun ruokatoimittajan kirjassa on yli 40 laadukasta klassikko-ohjetta juomasuosituksineen. Kaikkiin liittyy myös pala viihdyttävää kulttuurihistoriaa. Otava

16.30 Pink Lemonin parhaat: Kati Koskinen

Konditoria Pink Lemonin ohjeilla syntyy upeita buffet-kokonaisuuksia, joista jokainen löytää sopivaa syötävää. Kirjan ohjeissa on huomioitu vegaaninen, gluteeniton, maidoton, laktoositon ja FODMPA-ruokavalio. Moreeni

Jaa kavereillesi:

Luentosaliohjelma

Viini ja Ruoka –tapahtuman tastingit

Luvassa on useita herkullisia tastingejä jokaiselle tapahtumapäivälle! Tasting-aikataulu julkaistaan syyskuussa 2018.

Jaa kavereillesi: