TASTINGIT

Tasting-ohjelma

Viini & Ruoka 2025-tapahtuma on päättynyt. Seuraavan kerran tapahtuma järjestetään jälleen syksyllä 2026.

Maahantuojat ja ansioituneet viinialan konkarit pitävät tapahtumassa tasting-kokonaisuuksia, joita et tule löytämään muualta!

Antaudu ammattilaisten hellään huomaan ja anna makujen ja aromien kirjon kuljettaa sinut kokemaan, mitä viini voi parhaimmillaan olla.

Tastingeja järjestetään torstaista lauantaihin osana Suomen suurinta, herkullisinta ja monipuolisinta viinitapahtumaa. 

To 23.10.2025

Tastingsali 1

Klo 16.30 Bordeaux Blanc – Porvoon lankut -tasting

Torstain tastingiin lippuja saa ostaa Viini & Ruoka -tapahtuman lasipisteeltä!

Eli monipuolisesti valkoviinejä Bordoosta!

Tastingin pitää Samuli Pasanen, Viinilehden kolumnisti.

 

 

 

Klo 18.30 Tuscan Wines

Torstain tastingiin lippuja saa ostaa Viini & Ruoka -tapahtuman lasipisteeltä!

The tasting will be held in English. Thursday 23.10. at 18:30–19:30. Querciabella and Tuscan versatility.

Querciabella is a boutique tuscan winery where artisanal craftsmanship meets a philosophy of integrity and environmental stewardship, yielding wines that embody authenticity and vision.

 

 

Tastingsali 2

Klo 16.00 Organic Bubbles by Bodegues Sumarroca

Torstain tastingiin lippuja saa ostaa Viini & Ruoka -tapahtuman lasipisteeltä!

Discover the world of Catalonian organic cavas! Bodegues Sumarroca, one of Penedès’ most renowned organic cava producers, presents four unique cuvées. The tasting will be led by Export Manager Holly Plumeridge – experience vivide bubbles and Spanish elegance.

Tastingissä pääset kokemaan Katalonian arvostetuimmat luomucavat – raikkaat, tyylikkäät ja täynnä luonteikuutta.

 

 

Klo 18.00 Riedel Key to Wine -lasielämys

Tastingin myynti on päättynyt!

Riedel Key to Wine -lasielämyksessä pääset tutustumaan Decanterin lasiasiantuntijan johdolla kolmeen Riedel O -sarjan lasiin. Tule kokemaan Riedel-lasien taika! Tastingin päätteeksi saat kolme Riedel O-sarjan lasia itsellesi. Tasting sisältää pääsylipun Viini ja Ruoka -tapahtumaan.

 

 

Pe 24.10.2025

Tastingsali 1

Klo 14:30 Amarone Vintage Tasting

Tasting on loppuunmyyty!

The tasting will be held in English. Friday 24.10. at 14:30–15:30

Take part in a unique tasting of different Amarone vintages by Giampaolo Righetti, owner of the Vigneti di Ettore winery.

 

 

Klo 16.30 Wongraven Wines: Näin valmistetaan laadukkaat Wongraven viinit

Perjantain tastingiin lippuja saa ostaa Viini & Ruoka -tapahtuman lasipisteeltä!

The tasting will be held in English. Friday 24.10. at 16:30–17:30.

Tule tutustumaan miten norjalainen artisti ja viinintekijä Sigurd Wongraven on hurmannut kymmenet tuhannet pohjoismaiset viininystävät nimeään kantavilla viineillään.

Sigurd Wongraven is a Norwegian musician and winemaker. His wines come from regions such as Pfalz, Piedmont, and Champagne, offering delightful bubbles, award-winning Riesling, and elegant Piedmontese wines.

 

 

Klo 18.30 Viinilehden Vuoden Viinit - Finnair Plus -jäsenille

Tasting on loppuunmyyty!

Viini & Ruoka -tapahtumassa sinulla on mahdollisuus päästä aistimaan Viinilehden tämän vuoden voittajia viinihörhö Antti Rinta-Huumon johdolla.

Tastinglipun hintaan kuuluu sisäänpääsylippu Viini & Ruoka -tapahtumaan ja se toimitetaan lokakuussa alkaen viikolla 42.

 

Tastingsali 2

Klo 13.00 Bordeaux’n punaviinit – klassikkoja ja rebellejä

Perjantain tastingiin lippuja saa ostaa Viini & Ruoka -tapahtuman lasipisteeltä!

Viinien ominaisuudet vaihtelevat mm. rypälekoostumuksen mukaan. Siihen sitten vaikuttaakin jo moni seikka.

Tastingissa hypätään Viinilehden perustajan ja julkaisijan, Juha ”Pokku” Berglundin kyytiin ja nautitaan Bordeaux’n klassisesta eleganssista.

 

 

 

Klo 15.00 Pikaopas viininmaisteluun ja takuuvarmat viinilöydöt

Perjantain tastingiin lippuja saa ostaa Viini & Ruoka -tapahtuman lasipisteeltä!

Tässä tastingissä purskutellaan viininmaistelun perusteita rennoin ottein ja tutustutaan eri viinityyleihin pirskahtelevasta proseccosta ja tyylikkäästä samppanjasta valkoviinin kautta mehevään punaviiniin. Maistelussa kuusi suomalaisten suosikkiviiniä!

 

Klo 17.00 Mikä ihmeen premium-viini?

Perjantain tastingiin lippuja saa ostaa Viini & Ruoka -tapahtuman lasipisteeltä!

Tässä tastingissa vertaamme kolmen eri makuparin avulla, miten perus- ja premium-viinit eroavat toisistaan. Koe ero itse, tunne vivahteet ja löydä, mitä poikkeuksellinen viini todella on.

 

Klo 19.00 An ode to Chardonnay, from South of France to Chablis

Perjantain tastingiin lippuja saa ostaa Viini & Ruoka -tapahtuman lasipisteeltä!

The tasting will be held in English. Friday 24.10. at 19–20.

Taste the beautiful shapes of Chardonnay, from South of France to Chablis.

 

 

La 25.10.2025

Tastingsali 1

Klo 12.30 Tulivuorten rinteillä – Kanariansaarten viinihelmiä

Tasting on loppuunmyyty!

Tässä tastingissä pääset kokemaan Kanariansaarten viinien kiehtovan monimuotoisuuden: maistamme viisi tarkoin valittua viiniä kolmelta eri saarelta.

 

Klo 14.30 Matka Mendozan viineihin – Luigi Bosca & Kaiken

Tasting on loppuunmyyty!

Lähde makumatkalle Mendozan viineihin sommelier Aino Tuomikosken johdolla! Maistamme kahden arvostetun tuottajan, Luigi Boscan ja Kaikenin, laadukkaita viinejä ja sukellamme Argentiinan matkailun sekä Andien tarinoihin.

 

 

Klo 16.30 Bordeaux – monipuolinen, klassinen ja ajassa elävä viinintuottaja

Tasting on loppuunmyyty!

Bordeaux’ssa tuotetaan koko kirjo eri viinityylejä: valkoisten ja punaisten lisäksi myös muun muassa makeita ja kuplivia. Tastingissa hypätään Viinilehden perustajan ja julkaisijan, Juha ”Pokku” Berglundin kyytiin ja nautitaan Bordeaux’n klassisesta eleganssista.

 

 

Klo 18.30 Devaux Champagne – kiehtovat Côtes du Barin samppanjat

Tasting on loppuunmyyty!

Tämä jännittävä samppanjan ala-alue on lähempänä Chablista kuin samppanjan ydinalueita. Tastingissä tullaan maistelemaan alueella eri lajikkeista että eri kypsytystavoilla valmistettuja viinejä, joka antaa hyvä kuvan Cotes du Barin ominaispiirteistä.

 

Tastingsali 2

Klo 13.00 Viinilehden Vuoden Viinit

Tasting on loppuunmyyty!

Viinilehti on valinnut Vuoden viinejä eri kategorioissa jo vuodesta 2004. Viini & Ruoka -tapahtumassa sinulla on mahdollisuus päästä aistimaan Viinilehden tämän vuoden voittajia viinihörhö Antti Rinta-Huumon johdolla.

 

Klo 15.00 Suomen tilatuimmat viinit – Viinikellari.com

Tasting on loppuunmyyty!

Tarjolla viinikellari.comin herkkuja, Suomen tilatuimpia viinejä.

Tastingissa maistellaan 6 erilaista viiniherkkua kellarin kätköistä. Näitä viinejä et löydä Alkon hyllyiltä.

 

Klo 17.00 Angelo Negro – a family history of Langhe and Roero wines

Tasting on loppuunmyyty!

The tasting will be held in English. Saturday 25.10. at 17–18.

The Negro family has cultivated vineyards in Roero since 1670, being a true legend of the area. Giovanni Negro first vinified dry Roero Arneis in 1971. Today the family produces Arneis and Nebbiolo wines, committed to indigenous grapes and sustainability via The Green Experience since 2016.

Sukella Roeron sydämeen Angelo Negron viinien kautta – tarina, joka on elänyt viinimaailmassa jo vuodesta 1670 lähtien.

 

 

Klo 19.00 Tasting of Wines from the Falerno del Massico Region in Italy

Tähän tastingiin voit ostaa lippuja tapahtuman lasipisteeltä!

The tasting will be held in English. Saturday 25.10. at 19-20.

The Falerno del Massico wine region in Campania, just north of Naples, is the first historical wine region to receive a designation of origin and guarantee based on a trademark. Falerno del Massico – keisarien viini! Tule maistamaan viinejä Italian Campaniasta, alueelta jossa viinin historia ulottuu antiikin Roomaan.

 

TAPAHTUMA-ALUE

Viini & Ruoka -tapahtuman tapahtuma-alue sijaitsee Helsingin Messukeskuksessa Helsingin Kirjamessujen vieressä.

Eteläinen sisäänkäynti 

Messuaukio 1, 00520 Helsinki

VIINI &
RUOKA

Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit.

Olethan täysi-ikäinen?

© Viinilehti Oy