Eli monipuolisesti valkoviinejä Bordoosta!
Tastingin pitää Samuli Pasanen, Viinilehden kolumnisti.
TASTINGKAUPPA VUODEN 2025 tapahtumaan on auki. Löydät kaikki tastingit TÄÄLTÄ.
Maahantuojat ja ansioituneet viinialan konkarit pitävät tapahtumassa tasting-kokonaisuuksia, joita et tule löytämään muualta!
Antaudu ammattilaisten hellään huomaan ja anna makujen ja aromien kirjon kuljettaa sinut kokemaan, mitä viini voi parhaimmillaan olla.
Voit ostaa liput myös tapahtuman lasipisteeltä viimeistään noin 30min ennen tastingin alkua.
Eli monipuolisesti valkoviinejä Bordoosta!
Tastingin pitää Samuli Pasanen, Viinilehden kolumnisti.
The tasting will be held in English. Thursday 23.10. at 18:30–19:30.
Querciabella is a boutique tuscan winery where artisanal craftsmanship meets a philosophy of integrity and environmental stewardship, yielding wines that embody authenticity and vision.
The tasting will be held in English. Thursday 23.10. at 16–17.
Discover the world of Catalonian organic cavas! Bodegues Sumarroca, one of Penedès’ most renowned organic cava producers, presents four unique cuvées. The tasting will be led by Export Manager Holly Plumeridge – experience vivide bubbles and Spanish elegance.
Tastingissä pääset kokemaan Katalonian arvostetuimmat luomucavat – raikkaat, tyylikkäät ja täynnä luonteikuutta.
Riedel Key to Wine -lasielämyksessä pääset tutustumaan Decanterin lasiasiantuntijan johdolla kolmeen Riedel O -sarjan lasiin. Tule kokemaan Riedel-lasien taika! Tastingin päätteeksi saat kolme Riedel O-sarjan lasia itsellesi. Tasting sisältää pääsylipun Viini ja Ruoka -tapahtumaan.
The tasting will be held in English. Friday 24.10. at 14:30–15:30
Take part in a unique tasting of different Amarone vintages by Giampaolo Righetti, owner of the Vigneti di Ettore winery.
The tasting will be held in English. Friday 24.10. at 16:30–17:30.
Sigurd Wongraven is a Norwegian musician and winemaker. Sigurd has been making wines for about 15 years, in collaboration with his partners. His wines come from regions such as Pfalz, Piedmont, and Champagne, offering delightful bubbles, award-winning Riesling, and elegant Piedmontese wines.
Viini & Ruoka -tapahtumassa sinulla on mahdollisuus päästä aistimaan Viinilehden tämän vuoden voittajia viinihörhö Antti Rinta-Huumon johdolla.
Tastinglipun hintaan kuuluu sisäänpääsylippu Viini & Ruoka -tapahtumaan ja se toimitetaan lokakuussa alkaen viikolla 42.
Viinien ominaisuudet vaihtelevat mm. rypälekoostumuksen mukaan. Siihen sitten vaikuttaakin jo moni seikka..
Tastingissa hypätään Viinilehden perustajan ja julkaisijan, Juha ”Pokku” Berglundin kyytiin ja nautitaan Bordeaux’n klassisesta eleganssista.
Tässä tastingissä purskutellaan viininmaistelun perusteita rennoin ottein ja tutustutaan eri viinityyleihin pirskahtelevasta proseccosta ja tyylikkäästä samppanjasta valkoviinin kautta mehevään punaviiniin. Maistelussa kuusi suomalaisten suosikkiviiniä!
Tässä tastingissa vertaamme kolmen eri makuparin avulla, miten perus- ja premium-viinit eroavat toisistaan. Koe ero itse, tunne vivahteet ja löydä, mitä poikkeuksellinen viini todella on.
The tasting will be held in English. Friday 24.10. at 19–20.
Taste the beautiful shapes of Chardonnay, from South of France to Chablis.
Tässä tastingissä pääset kokemaan Kanariansaarten viinien kiehtovan monimuotoisuuden: maistamme viisi tarkoin valittua viiniä kolmelta eri saarelta.
Lähde makumatkalle Mendozan viineihin sommelier Aino Tuomikosken johdolla! Maistamme kahden arvostetun tuottajan, Luigi Boscan ja Kaikenin, laadukkaita viinejä ja sukellamme Argentiinan matkailun sekä Andien tarinoihin.
Bordeaux’ssa tuotetaan koko kirjo eri viinityylejä: valkoisten ja punaisten lisäksi myös muun muassa makeita ja kuplivia.
Tastingissa hypätään Viinilehden perustajan ja julkaisijan, Juha ”Pokku” Berglundin kyytiin ja nautitaan Bordeaux’n klassisesta eleganssista.
Tämä jännittävä samppanjan ala-alue on lähempänä Chablista kuin samppanjan ydinalueita. Tastingissä tullaan maistelemaan alueella eri lajikkeista että eri kypsytystavoilla valmistettuja viinejä, joka antaa hyvä kuvan Cotes du Barin ominaispiirteistä.
TASTING ON LOPPUUNMYYTY
Viinilehti on valinnut Vuoden viinejä eri kategorioissa jo vuodesta 2004. Viini & Ruoka -tapahtumassa sinulla on mahdollisuus päästä aistimaan Viinilehden tämän vuoden voittajia viinihörhö Antti Rinta-Huumon johdolla.
Tarjolla viinikellari.comin herkkuja, Suomen tilatuimpia viinejä.
Tastingissa maistellaan 6 erilaista viiniherkkua kellarin kätköistä. Näitä viinejä et löydä Alkon hyllyiltä.
The tasting will be held in English. Saturday 25.10. at 17–18.
The Negro family has cultivated vineyards in Roero since 1670, being a true legend of the area. Giovanni Negro first vinified dry Roero Arneis in 1971. Today the family produces Arneis and Nebbiolo wines, committed to indigenous grapes and sustainability via The Green Experience since 2016.
Sukella Roeron sydämeen Angelo Negron viinien kautta – tarina, joka on elänyt viinimaailmassa jo vuodesta 1670 lähtien.
The tasting will be held in English. Saturday 25.10. at 19-20.
The Falerno del Massico wine region in Campania, just north of Naples, is the first historical wine region to receive a designation of origin and guarantee based on a trademark.
Falerno del Massico – keisarien viini! Tule maistamaan viinejä Italian Campaniasta, alueelta jossa viinin historia ulottuu antiikin Roomaan.
TAPAHTUMA-ALUE
Viini & Ruoka -tapahtuman tapahtuma-alue sijaitsee Helsingin Messukeskuksessa Helsingin Kirjamessujen vieressä.
Eteläinen sisäänkäynti
Messuaukio 1, 00520 Helsinki
Jerry
Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit.
Olethan täysi-ikäinen?