Ohjelma

Tietoa tapahtumasta

Lokakuussa Helsingin Messukeskus muuttuu taas kulinarismin ja kulttuurin kehdoksi, kun Viini & Ruoka ja Helsingin Kirjamessut kutsuvat herkullisilla aromeillaan, kirjailijavieraillaan ja tarjouksillaan 27.-30.10.2022.

Messut ovat auki:

  • Torstaina klo 12-20
  • Perjantaina ja lauantaina klo 10-20
  • Sunnuntaina klo 10-18

Tapahtumakokonaisuus keräsi Messukeskukseen ennätysmäärän kävijöitä vuonna 2019. Nyt vuosien tauon jälkeen Viini & Ruoka -tapahtuma kokoaa taas ruoan ja viinin ystävät nauttimaan elämästä. 

Ohjelmassa on tuttuun tapaan kirjailijavieraita, jotka kokkaavat ja juttelevat uutuuskirjoistaan näytöskeittiössä. Tapahtumassa järjestetään myös Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuiden finaalit. Kisatunnelma huipentuu lauantaina voittajien julkistukseen. Halliin rakennetaan myös kaksi salia viinitastingeja varten. 

Lisätietoa lippujen hinnoista löytyy Helsingin Messukeskuksen INFO-sivulta ja usein kysyttyihin kysymyksiin vastauksia TÄÄLTÄ.

Tapahtumalippujen ostoon voi hyödyntää kulttuurietua.

Seuraa tapahtumaa ja saa tärkeimmät päivitykset tapahtuman FACEBOOK EVENTISSÄ

Näin maistelet viinejä

Nouda maistelulasi Lasipisteestä (hallissa 2) tai Pop-up pisteistä matkan varrelta. Viinilasin hinta on 7€.

Maisteluannokset maksetaan suoraan osastoille. Viinien maisteluannokset maksavat 3 eurosta ylöspäin ja oluiden, siiderien ja lonkeroiden 2 eurosta ylöspäin. Viinien maisteluannos on n. 6 cl ja oluiden, siiderien ja lonkeroiden n. 1 dl.

Tapahtumassa on käytössä vain korttimaksut.

Ohjelma

Vuoden 2022 Viini & Ruoka -tapahtumassa tapahtuu! Näytöskeittiössä kokit ja tarjoilijat kisaavat parhaan tittelistä, kummatkin omassa kisassaan, ja kilpailuhuuman välissä Linnea Vihonen haastattelee uutuuskirjailijoita heidän ruoka-aiheisista kirjoistaan rennon ruoanvalmistuksen lomassa.

Musiikkia maailmalta:

Verhel Duo on hiljattain Milanosta Rovaniemelle muuttanut suomalais-italialainen piano-ksylofoni duo ja tulee nyt nostamaan Viini & Ruoka -tapahtuman fiiliksen uudelle tasolle! Duon repertuaari vaihtelee ragtimesta swingiin ja elokuvamusiikkiin, tervetuloa kuuntelemaan!

Esitykset:

Perjantaina klo 17 ja 19

Lauantaina klo 15 ja 18

Author’s Hour

Authors’ Distilleryn ständillä tavataan tislaamon toimintaan osaa ottavia kirjailijoita. Authors’ Hourin aikaan menestyskirjailijat signeeraavat teoksiaan ja kertovat tarinoitaan kirjoittamisesta sekä tislaamisesta.

Kirjailijat ovat tavattavissa seuraavan aikataulun mukaisesti:

Perjantaina 28.10.
klo 13.00-14.00 – Mikael Viima
klo 15.00-16.00 – Tuomas Kyrö
klo 18.00-19.00 – Joona Keskitalo

Lauantaina 29.10.
klo 14.00-15.00 – Christian Rönnbacka
klo 17.00-18.00 – Satu Rämö

Sunnuntaina 30.10.
klo 15.00-16.00 – Soili Pohjalainen

Tastingit

Tapahtumassa on torstaista lauantaihin uskomattomia tastingejä. Tule tutustumaan ammattilaisten opastuksella kellarien aarteisiin sekä uusimpiin trendeihin.

Lisätietoa tastingeista ja tasting-ohjelman löydät sivuston Tastingit-osiosta.

Näytöskeittiön ohjelma:

To 24.10.

Klo 12.00 Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija -kilpailut

Paikka: Näytöskeittiö

Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija -finaali, päivä 1.
klo 12.00 Kilpailu alkaa
klo 12.00-17.30 Finalistit kilpailevat kisa-alueella monipuolisten ja haastavien finaalitehtävien parissa
klo 16.20 Tuomariesittely

Pe 25.10.

Klo 12.00 Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija -kilpailuiden finaalit

Paikka: Näytöskeittiö

klo 12.00 Kilpailualkaa
klo 12-15.00 Finalistit kilpailevat kisa-alueella monipuolisten ja haastavien finaalitehtävien parissa
klo 13.55 Tuomariesittely
klo 17.00 Lentävä lautanen-palkinto
klo 18.00 Palkintojenjako

La 26.10.

Klo 11.00 Heikki Valkama, Oishii – Japanilaista kotiruokaa

Suomalaiset tuntevat jo sushin ja raamenin, mutta ne edustavat tyypillisesti ravintolassa tarjottavaa ruokaa. Mitä japanilaiset kokkaavat ja syövät kotona? Heikki Valkama johdattelee japanilaisen kotiruuan ääreen.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 12.00 Antti Vahtera – Monessa liemessä keitetty

Antti Vahtera on monessa liemessä keitetty. Hän on yksi niistä kokeista, jotka tekivät kokkaamisesta muotiammatin, ravintolasyömisestä trendikästä ja tuulettivat suomalaista keittiötä kansainvälisin vaikuttein.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 13.00 Pyykkö, Koivisto, Parikka – Kuinka nujerrat lapsiperheen ruokahävikin

Anni Pyykkö, Satu Koivisto ja Sara Parikka keskustelevat hävikkiruoan hyödyntämisestä lapsiperheissä. Ruokahävikkiin voi vaikuttaa ilman syyllisyyden tunnetta, ilon ja toiminnan kautta. Keskustelun juontaa Julia Thurén – kestävään kehitykseen ja rahaan erikoistunut toimittaja.

Paikka: Näytöskeittiö

Klo 14.00 Pukka, Mursu, Nurmisto – Miksi sipsit ovat nyt ilmiö?

Tule kuuntelemaan, miksi sipsit ovat nyt niin kiinnostavia ja miten ne ovat muodostuneet suosituksi ilmiöksi? Ohjelman kärkenä on tänä syksynä Lilli Pukalta, Ursula Mursulta ja Eino Nurmistolta ilmestynyt Suomen ensimmäinen sipsikirja, joka on kirjoitettu nykyisille ja tuleville sipsi-intoilijoille.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 15.00 Vappu Pimiä – Vappu jouluna

Suositun tv-juontajan ja ruokakirjailijan Vappu Pimiän uuden keittokirjan resepteissä näkyy rakkaus ruokaan, jouluun ja yhdessäoloon. Mutkattomat ohjeet sopivat loppuvuoden juhlakauden moniin tilaisuuksiin, olitpa järjestämässä rentoja illanistujaisia, juhlavaa illallista tai kattamassa perinteistä joulupöytää.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 15.30 Sanna Mansikkamäki, Yhdessä astiassa – Helpompaa ja nopeampaa kotiruokaa

Keittokirja, jonka ohjeet ovat niin helppoja, että kaikki saavat onnistumisen kokemuksia. Olet sitten kokeneempi kokkaaja tai aloittelija, Yhden astian ruoat tuo iloa keittiöösi. Uutuuskirjassa vedetään mutkat suoriksi, makua unohtamatta!

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 16.00 Mikkola, Tuomonen – Burgeri

Opastetaan kotikokit ravintolatasoisten hampurilaisten saloihin. Ravintoloitsijana ja Kotipizzan luovana johtajana Risto Mikkola tuo näkemyksensä hamurilaisresepteihin. Mika Tuomonen, Social Burgerjointin perustaja, tuo mukanaan oman intohimonsa burgereihin.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 18.00 Jevhenija Kuznjetsova – Uniqueness and diversity of the Ukrainian Borscht

Leading Ukrainian comic publisher presents “A Short History of Ukrainian Borscht” – a guide for young city inhabitants that helps them to find their unique taste of the meal that is in the UNESCO’s List of Intangible Cultural Heritage in Need of Urgent Safeguarding. Jevhenija Kuznjetsova, an author, will be presenting a book and cooking borscht.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 19.00 Rypäleenpoljennan SM-kisat

Paikka: Näytöskeittiö
Rypäleenpoljennan SM-kilpailut

Viini & Ruoka -tapahtumassa kilpaillaan rypäleenpoljennan suomenmestaruudesta jo neljättä kertaa. Tämänhetkistä suomenmestaruustitteliä kantaa Madventures-kaksikko Tuomas ”Tunna” Milonoff ja Riku Rantala.

Katso tunnelmia vuoden 2018 rypäleenpoljennan SM-kilpailusta >> KATSO VIDEO

Su 27.10.

Klo 11.00 Satu Koivisto – Koululaisen oma välipalakirja

Välipalat ja eväät kuuluvat jokaisen koululaisen päivään ja joskus järkevää syötävää on vaikea keksiä. Ruokakirjoittaja Satu Koivisto on koonnut tämän houkuttelevan kirjan täyteen ravitsevia, monipuolisia ja helppoja reseptejä nälkäisille koululaisille.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 12.00 Heikkonen, Svenskberg, Aino ja Alvar Aalto – rakkaudesta Italiaan

Italian vaikutukset ja yhteydet näkyvät vahvasti Aino ja Alvar Aallon arkkitehtuurissa. Aino Aallon arkkitehdin kädenjälki näkyy mm. helsinkiläisen Ravintola Savoyn sisustussuunnittelussa. Ravintola Savoyn keulahahmot chef Helena Puolakka  ja Saku Tuominen tuovat yhteiseen keskusteluun omat makuelämyksensä, rakkaudesta Ravintola Savoyn arkkitehtuuriin, ruokakulttuuriin ja Italiaan.

Paikka: Näytöskeittiö

Klo 13.00 Harri Syrjänen, One Pot – Yhden kattilan suosikkireseptit

Harri Syrjänen esittelee One Pot -reseptejä, jotka valmistuvat yhdessä kattilassa. Niissä maistuvat niin Italian herkut, Aasian maut kuin Unkarin savuinen paprika. Harri Syrjänen on Instagramin seuratuin ammatti-/tv-kokki.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 14.00 Pipsa Hurmerinta – Astetta fiinimpää lohturuokaa

Pipsa Hurmerinta on kokki ja cateringyrittäjä. Näytöskeittiössä Hurmerinta valmistaa messunumeroon kokkaamiaan klassisia arkiruokia, jotka hän on virittänyt omalla tyylillään astetta paremmaksi, juurevaksi sunnuntairuoaksi.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 15.00 Hautajärvi, Kantola – Meidän kokkikirja

Meemitalosta tutut vaikuttajat Ella ja Helmi ovat koonneet valloittavan värikkääseen kirjaan lempireseptinsä. Selkeiden ohjeiden avulla syntyy muun muassa täydellinen pastasalaatti, lämpimät voileivät, pinkki smoothie ja suklaakuorrutetut popcornit. Kirjassa on tilaa myös omille muistiinpanoille ja ruokaideoille.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 16.00 Sara Parikka – Mutkatonta & maukasta

Parikka on ollut innokas kotikokki lapsesta alkaen. Hänestä ruoan täytyy olla maistuvaa, mutta sen pitää myös valmistua sukkelasti. Saran ruokaohjeet sopivatkin niihin hetkiin, kun oma mielikuvitus ei säkenöi tai kun vieraille pitää keksiä jotain tarjottavaa ilman hermoromahdusta.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

VIINI & RUOKA – VUODEN HERKULLISIN TAPAHTUMA 24.–27.10.2024

To 24.10.

Klo 12.00 Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija -kilpailut

Paikka: Näytöskeittiö

Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija -finaali, päivä 1.
klo 12.00 Kilpailu alkaa
klo 12.00-17.30 Finalistit kilpailevat kisa-alueella monipuolisten ja haastavien finaalitehtävien parissa
klo 16.20 Tuomariesittely

Pe 25.10.

Klo 12.00 Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija -kilpailuiden finaalit

Paikka: Näytöskeittiö

klo 12.00 Kilpailualkaa
klo 12-15.00 Finalistit kilpailevat kisa-alueella monipuolisten ja haastavien finaalitehtävien parissa
klo 13.55 Tuomariesittely
klo 17.00 Lentävä lautanen-palkinto
klo 18.00 Palkintojenjako

La 26.10.

Klo 11.00 Heikki Valkama, Oishii – Japanilaista kotiruokaa

Suomalaiset tuntevat jo sushin ja raamenin, mutta ne edustavat tyypillisesti ravintolassa tarjottavaa ruokaa. Mitä japanilaiset kokkaavat ja syövät kotona? Heikki Valkama johdattelee japanilaisen kotiruuan ääreen.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 12.00 Antti Vahtera – Monessa liemessä keitetty

Antti Vahtera on monessa liemessä keitetty. Hän on yksi niistä kokeista, jotka tekivät kokkaamisesta muotiammatin, ravintolasyömisestä trendikästä ja tuulettivat suomalaista keittiötä kansainvälisin vaikuttein.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 13.00 Pyykkö, Koivisto, Parikka – Kuinka nujerrat lapsiperheen ruokahävikin

Anni Pyykkö, Satu Koivisto ja Sara Parikka keskustelevat hävikkiruoan hyödyntämisestä lapsiperheissä. Ruokahävikkiin voi vaikuttaa ilman syyllisyyden tunnetta, ilon ja toiminnan kautta. Keskustelun juontaa Julia Thurén – kestävään kehitykseen ja rahaan erikoistunut toimittaja.

Paikka: Näytöskeittiö

Klo 14.00 Pukka, Mursu, Nurmisto – Miksi sipsit ovat nyt ilmiö?

Tule kuuntelemaan, miksi sipsit ovat nyt niin kiinnostavia ja miten ne ovat muodostuneet suosituksi ilmiöksi? Ohjelman kärkenä on tänä syksynä Lilli Pukalta, Ursula Mursulta ja Eino Nurmistolta ilmestynyt Suomen ensimmäinen sipsikirja, joka on kirjoitettu nykyisille ja tuleville sipsi-intoilijoille.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 15.00 Vappu Pimiä – Vappu jouluna

Suositun tv-juontajan ja ruokakirjailijan Vappu Pimiän uuden keittokirjan resepteissä näkyy rakkaus ruokaan, jouluun ja yhdessäoloon. Mutkattomat ohjeet sopivat loppuvuoden juhlakauden moniin tilaisuuksiin, olitpa järjestämässä rentoja illanistujaisia, juhlavaa illallista tai kattamassa perinteistä joulupöytää.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 15.30 Sanna Mansikkamäki, Yhdessä astiassa – Helpompaa ja nopeampaa kotiruokaa

Keittokirja, jonka ohjeet ovat niin helppoja, että kaikki saavat onnistumisen kokemuksia. Olet sitten kokeneempi kokkaaja tai aloittelija, Yhden astian ruoat tuo iloa keittiöösi. Uutuuskirjassa vedetään mutkat suoriksi, makua unohtamatta!

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 16.00 Mikkola, Tuomonen – Burgeri

Opastetaan kotikokit ravintolatasoisten hampurilaisten saloihin. Ravintoloitsijana ja Kotipizzan luovana johtajana Risto Mikkola tuo näkemyksensä hamurilaisresepteihin. Mika Tuomonen, Social Burgerjointin perustaja, tuo mukanaan oman intohimonsa burgereihin.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 18.00 Jevhenija Kuznjetsova – Uniqueness and diversity of the Ukrainian Borscht

Leading Ukrainian comic publisher presents “A Short History of Ukrainian Borscht” – a guide for young city inhabitants that helps them to find their unique taste of the meal that is in the UNESCO’s List of Intangible Cultural Heritage in Need of Urgent Safeguarding. Jevhenija Kuznjetsova, an author, will be presenting a book and cooking borscht.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 19.00 Rypäleenpoljennan SM-kisat

Paikka: Näytöskeittiö
Rypäleenpoljennan SM-kilpailut

Viini & Ruoka -tapahtumassa kilpaillaan rypäleenpoljennan suomenmestaruudesta jo neljättä kertaa. Tämänhetkistä suomenmestaruustitteliä kantaa Madventures-kaksikko Tuomas ”Tunna” Milonoff ja Riku Rantala.

Katso tunnelmia vuoden 2018 rypäleenpoljennan SM-kilpailusta >> KATSO VIDEO

Su 27.10.

Klo 11.00 Satu Koivisto – Koululaisen oma välipalakirja

Välipalat ja eväät kuuluvat jokaisen koululaisen päivään ja joskus järkevää syötävää on vaikea keksiä. Ruokakirjoittaja Satu Koivisto on koonnut tämän houkuttelevan kirjan täyteen ravitsevia, monipuolisia ja helppoja reseptejä nälkäisille koululaisille.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 12.00 Heikkonen, Svenskberg, Aino ja Alvar Aalto – rakkaudesta Italiaan

Italian vaikutukset ja yhteydet näkyvät vahvasti Aino ja Alvar Aallon arkkitehtuurissa. Aino Aallon arkkitehdin kädenjälki näkyy mm. helsinkiläisen Ravintola Savoyn sisustussuunnittelussa. Ravintola Savoyn keulahahmot chef Helena Puolakka  ja Saku Tuominen tuovat yhteiseen keskusteluun omat makuelämyksensä, rakkaudesta Ravintola Savoyn arkkitehtuuriin, ruokakulttuuriin ja Italiaan.

Paikka: Näytöskeittiö

Klo 13.00 Harri Syrjänen, One Pot – Yhden kattilan suosikkireseptit

Harri Syrjänen esittelee One Pot -reseptejä, jotka valmistuvat yhdessä kattilassa. Niissä maistuvat niin Italian herkut, Aasian maut kuin Unkarin savuinen paprika. Harri Syrjänen on Instagramin seuratuin ammatti-/tv-kokki.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 14.00 Pipsa Hurmerinta – Astetta fiinimpää lohturuokaa

Pipsa Hurmerinta on kokki ja cateringyrittäjä. Näytöskeittiössä Hurmerinta valmistaa messunumeroon kokkaamiaan klassisia arkiruokia, jotka hän on virittänyt omalla tyylillään astetta paremmaksi, juurevaksi sunnuntairuoaksi.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 15.00 Hautajärvi, Kantola – Meidän kokkikirja

Meemitalosta tutut vaikuttajat Ella ja Helmi ovat koonneet valloittavan värikkääseen kirjaan lempireseptinsä. Selkeiden ohjeiden avulla syntyy muun muassa täydellinen pastasalaatti, lämpimät voileivät, pinkki smoothie ja suklaakuorrutetut popcornit. Kirjassa on tilaa myös omille muistiinpanoille ja ruokaideoille.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 16.00 Sara Parikka – Mutkatonta & maukasta

Parikka on ollut innokas kotikokki lapsesta alkaen. Hänestä ruoan täytyy olla maistuvaa, mutta sen pitää myös valmistua sukkelasti. Saran ruokaohjeet sopivatkin niihin hetkiin, kun oma mielikuvitus ei säkenöi tai kun vieraille pitää keksiä jotain tarjottavaa ilman hermoromahdusta.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

RYPÄLENNPOLJENNAN SM-KISAT 2024

Viini & Ruoka -tapahtumassa kilpaillaan rypäleenpoljennan suomenmestaruudesta jo neljättä kertaa. Tämänhetkistä suomenmestaruustitteliä kantaa Madventures-kaksikko Tuomas ”Tunna” Milonoff ja Riku Rantala.

Viimeksi vuonna 2018 käyty kilpailu haastaa osallistujajoukkueita fyysisesti. Jokaiselle polkijaparille on varattu 45 kiloa viinirypäleitä sekä yksi tammitynnyrin puolikas.

Katso tunnelmia vuoden 2018 rypäleenpoljennan SM-kilpailusta >>

TAPAHTUMA-ALUE​

Viini & Ruoka -tapahtuman tapahtuma-alue sijaitsee Helsingin Messukeskuksessa Helsingin Kirjamessujen vieressä.

Sisään pääsee eteläisestä sisäänkäynnistä
Messuaukiolta, pohjoisesta Ratapihantieltä ja Messuparkin sisäänkäynnistä. 

Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita vierailemaan tapahtumassa huoltajan seurassa.

Samalla lipulla pääset myös Kirjamessuille.

Saapumisohje

Tapahtuman sisäänkäynnit ovat yhtenevät Kirjamessujen sisäänkäyntien kanssa. Sisäänpääsylippu oikeuttaa pääsyyn molempiin tapahtumiin.

Helpoiten Messukeskukseen ja tapahtumaan saavut julkisilla kulkuneuvoilla: raitiovaunuilla, junalla tai bussilla. 

Messukeskuksessa on myös maksullinen parkki johon lisäohjeita löytyy TÄÄLTÄ

Tarkemmat saapumisohjeet voit tarkistaa Helsingin Messukeskuksen sivuilta

TAPAHTUMA-ALUE

Viini & Ruoka -tapahtuman tapahtuma-alue sijaitsee Helsingin Messukeskuksessa Helsingin Kirjamessujen vieressä.

Eteläinen sisäänkäynti 

Messuaukio 1, 00520 Helsinki

VIINI &
RUOKA

Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit.

Olethan täysi-ikäinen?

© Viinilehti Oy