Ohjelma

Tietoa tapahtumasta

Lokakuussa Helsingin Messukeskus muuttuu taas kulinarismin ja kulttuurin kehdoksi, kun Viini & Ruoka ja Helsingin Kirjamessut kutsuvat herkullisilla aromeillaan, kirjailijavieraillaan ja tarjouksillaan 27.-30.10.2022.

Messut ovat auki:

  • Torstaina klo 12-20
  • Perjantaina ja lauantaina klo 10-20
  • Sunnuntaina klo 10-18

Tapahtumakokonaisuus keräsi Messukeskukseen ennätysmäärän kävijöitä vuonna 2019. Nyt vuosien tauon jälkeen Viini & Ruoka -tapahtuma kokoaa taas ruoan ja viinin ystävät nauttimaan elämästä. 

Ohjelmassa on tuttuun tapaan kirjailijavieraita, jotka kokkaavat ja juttelevat uutuuskirjoistaan näytöskeittiössä. Tapahtumassa järjestetään myös Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuiden finaalit. Kisatunnelma huipentuu lauantaina voittajien julkistukseen. Halliin rakennetaan myös kaksi salia viinitastingeja varten. 

Lisätietoa lippujen hinnoista löytyy Helsingin Messukeskuksen INFO-sivulta ja usein kysyttyihin kysymyksiin vastauksia TÄÄLTÄ.

Tapahtumalippujen ostoon voi hyödyntää kulttuurietua.

Seuraa tapahtumaa ja saa tärkeimmät päivitykset tapahtuman FACEBOOK EVENTISSÄ

Näin maistelet viinejä

Nouda maistelulasi Lasipisteestä (hallissa 2) tai Pop-up pisteistä matkan varrelta. Viinilasin hinta on 7€.

Maisteluannokset maksetaan suoraan osastoille. Viinien maisteluannokset maksavat 3 eurosta ylöspäin ja oluiden, siiderien ja lonkeroiden 2 eurosta ylöspäin. Viinien maisteluannos on n. 6 cl ja oluiden, siiderien ja lonkeroiden n. 1 dl.

Tapahtumassa on käytössä vain korttimaksut.

Ohjelma

Vuoden 2022 Viini & Ruoka -tapahtumassa tapahtuu! Näytöskeittiössä kokit ja tarjoilijat kisaavat parhaan tittelistä, kummatkin omassa kisassaan, ja kilpailuhuuman välissä Linnea Vihonen haastattelee uutuuskirjailijoita heidän ruoka-aiheisista kirjoistaan rennon ruoanvalmistuksen lomassa.

Musiikkia maailmalta:

Verhel Duo on hiljattain Milanosta Rovaniemelle muuttanut suomalais-italialainen piano-ksylofoni duo ja tulee nyt nostamaan Viini & Ruoka -tapahtuman fiiliksen uudelle tasolle! Duon repertuaari vaihtelee ragtimesta swingiin ja elokuvamusiikkiin, tervetuloa kuuntelemaan!

Esitykset:

Perjantaina klo 17 ja 19

Lauantaina klo 15 ja 18

Author’s Hour

Authors’ Distilleryn ständillä tavataan tislaamon toimintaan osaa ottavia kirjailijoita. Authors’ Hourin aikaan menestyskirjailijat signeeraavat teoksiaan ja kertovat tarinoitaan kirjoittamisesta sekä tislaamisesta.

Kirjailijat ovat tavattavissa seuraavan aikataulun mukaisesti:

Perjantaina 28.10.
klo 13.00-14.00 – Mikael Viima
klo 15.00-16.00 – Tuomas Kyrö
klo 18.00-19.00 – Joona Keskitalo

Lauantaina 29.10.
klo 14.00-15.00 – Christian Rönnbacka
klo 17.00-18.00 – Satu Rämö

Sunnuntaina 30.10.
klo 15.00-16.00 – Soili Pohjalainen

Tastingit

Tapahtumassa on torstaista lauantaihin uskomattomia tastingejä. Tule tutustumaan ammattilaisten opastuksella kellarien aarteisiin sekä uusimpiin trendeihin.

Lisätietoa tastingeista ja tasting-ohjelman löydät sivuston Tastingit-osiosta.

Näytöskeittiön ohjelma:

To 23.10.

Klo 12.00 Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija -kilpailut

Paikka: Näytöskeittiö

Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija -finaali, päivä 1.
klo 12.00 – 16.00 Vuoden Kokki kilpailijat valmistavat ennakkotehtävän mukaisia annoksia.
klo 12.00 – 16.00 Vuoden Tarjoilija kilpailussa alkaa tekniikkaa vaativien tehtävien suoritus.
klo 12.30 Samuil Angelovin haastattelu.

Pe 24.10.

Klo 12.00 Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija -kilpailuiden finaalit

Paikka: Näytöskeittiö

klo 12.00 – 17.00 Finalistit kilpailevat kisa-alueella monipuolisten ja haastavien finaalitehtävien parissa.
klo 17.00 – 18.00 Kilpailukumppaneiden haastattelu.
klo 18.00 Julkistetaan Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025.

 

La 25.10.

Klo 11.00 Julia Ahvenus, Päivän paras ateria – Helpot ja terveelliset aamupalat & välipalat

Päivän paras ateria -kirjan reseptit yllättävät terveellisen ruokavalion konkarinkin iloisesti. Julia Ahvenus on liikunta-alan yrittäjä, korkeakoulutettu liikunnanohjaaja, henkilökohtainen valmentaja ja hyvinvointivaikuttaja.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 12.00 Markus Hurskainen – Leipurin vuosi

Leipurin vuoden punaisena lankana kulkevat Suomen upeat sesongit sekä niiden tarjoamat mahdollisuudet. Hyppää mukaan suolaisten ja makeiden herkkujen ihmeelliseen maailmaan!

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 13.00 Marjo Jokinen, Keliakialiitto - Gluteeniton ystävä vieraana - Syö & Voi Hyvin -alue

Mitä tarjota, kun gluteenitonta ruokavaliota noudattava ystävä tulee kylään? Mitä asioita on hyvä ottaa huomioon gluteenittomien tarjottavien valmistuksessa ja tarjoilussa? Entä miten gluteenittomat tuotteet tunnistaa? Keliakialiiton asiantuntija Marjo Jokinen jakaa parhaat vinkkinsä.

Paikka: Syö & Voi Hyvin -alueen lava. Lava löytyy hallista 3.

Uusi messualue Syö & Voi Hyvin on hyvän elämän alue.

Klo 13.00 Mikko Takala, Tokio – Ruokamatka metropoliin

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.

Paikka: Näytöskeittiö

Klo 14.00 Ohjelmasisältö päivittyy

Ohjelmasisältö päivittyy pian!

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 14.00 Sami Gauffin, KIKOn tarina – matka planeetan parhaaksi elintarvikeinnovaatioksi - Syö & Voi Hyvin -alue

Suomalainen KIKO King Konjac teki historiaa, kun se palkittiin kansainvälisesti arvostetulla SIAL Innovation Award -palkinnolla ensimmäisenä suomalaisena elintarvikkeena koskaan. KIKO-sushi mullistaa sushikulttuurin ja tuo siihen suomalaisen twistin, kun perinteinen riisi vaihdetaan Suomessa kehitettyyn konjac-pohjaiseen vaihtoehtoon, jossa yhdistyvät hyvinvointi, ympäristöystävällisyys, minimaalinen vedenkulutus, ainutlaatuinen keveys ja tietysti koukuttavan hyvä maku. 

Paikka: Syö & Voi Hyvin -alueen lava. Lava löytyy hallista 3.

Uusi messualue Syö & Voi Hyvin on hyvän elämän alue.

Klo 15.00 Liisa Westerberg, Ellimaija Leppänen: KakkuBattle - Syö & Voi Hyvin -alue

KakkuBattle on Ellimaija Leppäsen ja Liisa Westerbergin kehittämä leikkimielinen kilpailu, jossa molemmat leipurit tekevät oman versionsa samasta teemasta. Ja miten hauska onkaan nähdä, miten erilainen lopputulos voi samasta teemasta olla! Teemasta kehitellyt leivonnaiset julkaistaan molempien omilla Instagram-kanavilla ja seuraajat saavat valita suosikkinsa.

Paikka: Syö & Voi Hyvin -alueen lava. Lava löytyy hallista 3.

Uusi messualue Syö & Voi Hyvin on hyvän elämän alue.

 

Klo 15.00 Ohjelmasisältö päivittyy

Ohjelmasisältö päivittyy pian!

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 16.00 Iman ja Leena – Arkisafkaa 2

Jatko-osa supersuositulle Arkisafkaa-kirjalle! Arkiruoan sankareiden Imanin ja Leenan odotettu toinen keittokirja tuo kotikeittiöihin mutkattomia ohjeita täynnä maailman makuja.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 16.00 Katja Ojala: Migreeni ja ruokavalio - Syö & Voi Hyvin -alue

Migreenistä syksyllä 2025 kirjan julkaissut Katja Ojala valottaa tutkimustietoon perustuen maailman kolmanneksi yleisimmän sairauden ja ravinnon välistä yhteyttä.

Paikka: Syö & Voi Hyvin -alueen lava. Lava löytyy hallista 3.

Uusi messualue Syö & Voi Hyvin on hyvän elämän alue.

Klo 17.00 Kirsi Hyytiäinen, Suklaa yllättää - Pääruuasta vaikka viinin kaveriksi Syö & Voi Hyvin -alue

Miten suklaata voi hyödyntää monipuolisesti arjessa ja juhlassakin – viiniparien, yrttien, mausteiden ja uusien makujen kautta.

Paikka: Syö & Voi Hyvin -alueen lava. Lava löytyy hallista 3.

Uusi messualue Syö & Voi Hyvin on hyvän elämän alue.

Klo 17.00 Sikke ja Lieminen Toscanassa

Vihannes- ja viinitarhojen runsaista sadoista loihditaan vuosisataisia perinteitä kunnioittavia herkullisia aterioita. Toscanaan kotiutuneet Sikke Sumari ja Jaakko Lieminen ovat maistelleet, tutkineet ja kokkailleet sydämensä kyllyydestä, ja tuloksena on yli 70 herkullista ruokaohjetta.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 18.00 Saku Tuominen – Kaikki mitä olen oppinut hyvästä viinistä

Kirjassa käydään läpi kaikki olennainen purskuttamisesta rypälelajeihin, viinilaseista tarjoilulämpötiloihin ja tuottajista viinilistoihin – mutta kansantajuisen rennosti sekä tietoisesti yksinkertaistaen.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 19.00 Rypäleenpoljennan SM-kisat

Paikka: Näytöskeittiö
Rypäleenpoljennan SM-kilpailut

Viini & Ruoka -tapahtumassa kilpaillaan jälleen rypäleenpoljennan suomenmestaruudesta.

Katso tunnelmia vuoden 2018 rypäleenpoljennan SM-kilpailusta >> KATSO VIDEO

Su 26.10.

Klo 11.00 Satu Koivisto – Kettulan kahvila: Joulu lumilinnassa

Joulunodotusta ja jouluherkkuja satukeittokirjassa! Lue jouluinen tarina ja leivo sen herkut aivan itse! Kirjan reseptit on suunnitellut kokki ja ruokakirjoittaja Satu Koivisto.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 12.00 120 vuotta suomalaisten huulilla

Nyt paljastetaan suomalaisten rakastamat ruoat! Moni hakee reseptejä netistä ja data kertoo totuuden siitä, mitä Suomi todella syö. Valion sisältötiimi kertoo tämän hetken ja viime vuosikymmenten ruokatrendeistä.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 12.00 Skumppajooga - Syö & Voi Hyvin -alue

Anna Parviainen, SagaYoga.

Paikka: Syö & Voi Hyvin -alueen lava. Lava löytyy hallista 3.

Uusi messualue Syö & Voi Hyvin on hyvän elämän alue.

Klo 13.00 Jaana Blom: Vaativa mieli - Syö & Voi Hyvin -alue

Jaana Blom: Vaativa mieli.

Miten vaatimuksista voi voimaantua, erityisesti vaikkapa urheilun ja hyvinvoinnin maailmassa.

Paikka: Syö & Voi Hyvin -alueen lava. Lava löytyy hallista 3.

Uusi messualue Syö & Voi Hyvin on hyvän elämän alue.

Klo 13.00 Sami Kuronen – Kuronen kaikilla mausteilla

Aivan uusien ruokaohjeiden rinnalla on yleisön pyynnöstä joukko suosikkireseptejä Kurosten loppuunmyydyistä bestseller-ruokakirjoista Elämäni reseptit, Junnut kokkaa ja Junnut leipoo.
Kirja jatkaa veljesten konstailematonta linjaa, johon kuuluvat hyvä ruoka ja kokkaamisen ilo.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 14.00 Saku Tuominen – Viinistä pastaan

Yrittäjä, ravintoloitsija ja tietokirjailija Tuominen kertoo, millä filosofialla hän kokkaa pastan lempiviinilleen, miksi yksinkertainen on kaunista ja miksi on tärkeämpää luottaa fiilikseen kuin opittuihin sääntöihin. Entä miten kastike vaikuttaa pastamuodon valintaan? Viinilehti

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 14.00 Levi Earl: Optimal health without the extreme - Syö & Voi Hyvin -alue
Levi Earl is a performance coach who has worked with Olympians, World Champions, and business founders. Originally from the UK and now based in Finland, he is the founder of PHI Oy – Performance Health Intention – a coaching company specializing in strength and conditioning, rehabilitation, metabolic analysis, and advanced nutrition.

Paikka: Syö & Voi Hyvin -alueen lava. Lava löytyy hallista 3.

Uusi messualue Syö & Voi Hyvin on hyvän elämän alue.

Klo 15.00 Satu Koivisto: Hapanjuurileivonnan elämänmullistava taika - Syö & Voi Hyvin -alue

Satu Koivisto on ruokakirjailija, toimittaja ja kokki. Hänen Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirjansa valittiin Vuoden kotimaiseksi keittokirjaksi vuonna 2024.

Paikka: Syö & Voi Hyvin -alueen lava. Lava löytyy hallista 3.

Uusi messualue Syö & Voi Hyvin on hyvän elämän alue.

Klo 15.00 Kirjailijoiden kaksintaistelu keittiössä

Näytöskeittiössä käydään kaksintaistelu suosittujen kirjailijavaikuttajien välillä, kun Anni Ihamäki ja Harri Syrjänen kohtaavat kokkisodan merkeissä.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 16.00 Elina Innanen – Vegaanin joulukirja

Vegaanin joulukirjan ohjeilla loihdit vuoden tärkeimmän ruokajuhlan herkut. Kauniisti kuvitettu teos virittää joulun tunnelmaan ja tarjoaa inspiraatiota myös vuodenvaihteen juhlien tarjoiluihin.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 17.00 Galitsia – Yllättäviä makuja euroopan sydämestä

Located at the crossroads of cultures and trade routes, Halychyna (the western region of Ukraine) has always integrated external influences into its culinary traditions, adapting them to suit its own taste preferences.

Järjestäjä: Ukrainalaisten yhdistys Suomessa

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

VIINI & RUOKA – VUODEN HERKULLISIN TAPAHTUMA 23.–26.10.2025

To 23.10.

Klo 12.00 Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija -kilpailut

Paikka: Näytöskeittiö

Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija -finaali, päivä 1.
klo 12.00 – 16.00 Vuoden Kokki kilpailijat valmistavat ennakkotehtävän mukaisia annoksia.
klo 12.00 – 16.00 Vuoden Tarjoilija kilpailussa alkaa tekniikkaa vaativien tehtävien suoritus.
klo 12.30 Samuil Angelovin haastattelu.

Pe 24.10.

Klo 12.00 Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija -kilpailuiden finaalit

Paikka: Näytöskeittiö

klo 12.00 – 17.00 Finalistit kilpailevat kisa-alueella monipuolisten ja haastavien finaalitehtävien parissa.
klo 17.00 – 18.00 Kilpailukumppaneiden haastattelu.
klo 18.00 Julkistetaan Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025.

 

La 25.10.

Klo 11.00 Julia Ahvenus, Päivän paras ateria – Helpot ja terveelliset aamupalat & välipalat

Päivän paras ateria -kirjan reseptit yllättävät terveellisen ruokavalion konkarinkin iloisesti. Julia Ahvenus on liikunta-alan yrittäjä, korkeakoulutettu liikunnanohjaaja, henkilökohtainen valmentaja ja hyvinvointivaikuttaja.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 12.00 Markus Hurskainen – Leipurin vuosi

Leipurin vuoden punaisena lankana kulkevat Suomen upeat sesongit sekä niiden tarjoamat mahdollisuudet. Hyppää mukaan suolaisten ja makeiden herkkujen ihmeelliseen maailmaan!

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 13.00 Marjo Jokinen, Keliakialiitto - Gluteeniton ystävä vieraana - Syö & Voi Hyvin -alue

Mitä tarjota, kun gluteenitonta ruokavaliota noudattava ystävä tulee kylään? Mitä asioita on hyvä ottaa huomioon gluteenittomien tarjottavien valmistuksessa ja tarjoilussa? Entä miten gluteenittomat tuotteet tunnistaa? Keliakialiiton asiantuntija Marjo Jokinen jakaa parhaat vinkkinsä.

Paikka: Syö & Voi Hyvin -alueen lava. Lava löytyy hallista 3.

Uusi messualue Syö & Voi Hyvin on hyvän elämän alue.

Klo 13.00 Mikko Takala, Tokio – Ruokamatka metropoliin

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.

Paikka: Näytöskeittiö

Klo 14.00 Ohjelmasisältö päivittyy

Ohjelmasisältö päivittyy pian!

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 14.00 Sami Gauffin, KIKOn tarina – matka planeetan parhaaksi elintarvikeinnovaatioksi - Syö & Voi Hyvin -alue

Suomalainen KIKO King Konjac teki historiaa, kun se palkittiin kansainvälisesti arvostetulla SIAL Innovation Award -palkinnolla ensimmäisenä suomalaisena elintarvikkeena koskaan. KIKO-sushi mullistaa sushikulttuurin ja tuo siihen suomalaisen twistin, kun perinteinen riisi vaihdetaan Suomessa kehitettyyn konjac-pohjaiseen vaihtoehtoon, jossa yhdistyvät hyvinvointi, ympäristöystävällisyys, minimaalinen vedenkulutus, ainutlaatuinen keveys ja tietysti koukuttavan hyvä maku. 

Paikka: Syö & Voi Hyvin -alueen lava. Lava löytyy hallista 3.

Uusi messualue Syö & Voi Hyvin on hyvän elämän alue.

Klo 15.00 Liisa Westerberg, Ellimaija Leppänen: KakkuBattle - Syö & Voi Hyvin -alue

KakkuBattle on Ellimaija Leppäsen ja Liisa Westerbergin kehittämä leikkimielinen kilpailu, jossa molemmat leipurit tekevät oman versionsa samasta teemasta. Ja miten hauska onkaan nähdä, miten erilainen lopputulos voi samasta teemasta olla! Teemasta kehitellyt leivonnaiset julkaistaan molempien omilla Instagram-kanavilla ja seuraajat saavat valita suosikkinsa.

Paikka: Syö & Voi Hyvin -alueen lava. Lava löytyy hallista 3.

Uusi messualue Syö & Voi Hyvin on hyvän elämän alue.

 

Klo 15.00 Ohjelmasisältö päivittyy

Ohjelmasisältö päivittyy pian!

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 16.00 Iman ja Leena – Arkisafkaa 2

Jatko-osa supersuositulle Arkisafkaa-kirjalle! Arkiruoan sankareiden Imanin ja Leenan odotettu toinen keittokirja tuo kotikeittiöihin mutkattomia ohjeita täynnä maailman makuja.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 16.00 Katja Ojala: Migreeni ja ruokavalio - Syö & Voi Hyvin -alue

Migreenistä syksyllä 2025 kirjan julkaissut Katja Ojala valottaa tutkimustietoon perustuen maailman kolmanneksi yleisimmän sairauden ja ravinnon välistä yhteyttä.

Paikka: Syö & Voi Hyvin -alueen lava. Lava löytyy hallista 3.

Uusi messualue Syö & Voi Hyvin on hyvän elämän alue.

Klo 17.00 Kirsi Hyytiäinen, Suklaa yllättää - Pääruuasta vaikka viinin kaveriksi Syö & Voi Hyvin -alue

Miten suklaata voi hyödyntää monipuolisesti arjessa ja juhlassakin – viiniparien, yrttien, mausteiden ja uusien makujen kautta.

Paikka: Syö & Voi Hyvin -alueen lava. Lava löytyy hallista 3.

Uusi messualue Syö & Voi Hyvin on hyvän elämän alue.

Klo 17.00 Sikke ja Lieminen Toscanassa

Vihannes- ja viinitarhojen runsaista sadoista loihditaan vuosisataisia perinteitä kunnioittavia herkullisia aterioita. Toscanaan kotiutuneet Sikke Sumari ja Jaakko Lieminen ovat maistelleet, tutkineet ja kokkailleet sydämensä kyllyydestä, ja tuloksena on yli 70 herkullista ruokaohjetta.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 18.00 Saku Tuominen – Kaikki mitä olen oppinut hyvästä viinistä

Kirjassa käydään läpi kaikki olennainen purskuttamisesta rypälelajeihin, viinilaseista tarjoilulämpötiloihin ja tuottajista viinilistoihin – mutta kansantajuisen rennosti sekä tietoisesti yksinkertaistaen.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 19.00 Rypäleenpoljennan SM-kisat

Paikka: Näytöskeittiö
Rypäleenpoljennan SM-kilpailut

Viini & Ruoka -tapahtumassa kilpaillaan jälleen rypäleenpoljennan suomenmestaruudesta.

Katso tunnelmia vuoden 2018 rypäleenpoljennan SM-kilpailusta >> KATSO VIDEO

Su 26.10.

Klo 11.00 Satu Koivisto – Kettulan kahvila: Joulu lumilinnassa

Joulunodotusta ja jouluherkkuja satukeittokirjassa! Lue jouluinen tarina ja leivo sen herkut aivan itse! Kirjan reseptit on suunnitellut kokki ja ruokakirjoittaja Satu Koivisto.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 12.00 120 vuotta suomalaisten huulilla

Nyt paljastetaan suomalaisten rakastamat ruoat! Moni hakee reseptejä netistä ja data kertoo totuuden siitä, mitä Suomi todella syö. Valion sisältötiimi kertoo tämän hetken ja viime vuosikymmenten ruokatrendeistä.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 12.00 Skumppajooga - Syö & Voi Hyvin -alue

Anna Parviainen, SagaYoga.

Paikka: Syö & Voi Hyvin -alueen lava. Lava löytyy hallista 3.

Uusi messualue Syö & Voi Hyvin on hyvän elämän alue.

Klo 13.00 Jaana Blom: Vaativa mieli - Syö & Voi Hyvin -alue

Jaana Blom: Vaativa mieli.

Miten vaatimuksista voi voimaantua, erityisesti vaikkapa urheilun ja hyvinvoinnin maailmassa.

Paikka: Syö & Voi Hyvin -alueen lava. Lava löytyy hallista 3.

Uusi messualue Syö & Voi Hyvin on hyvän elämän alue.

Klo 13.00 Sami Kuronen – Kuronen kaikilla mausteilla

Aivan uusien ruokaohjeiden rinnalla on yleisön pyynnöstä joukko suosikkireseptejä Kurosten loppuunmyydyistä bestseller-ruokakirjoista Elämäni reseptit, Junnut kokkaa ja Junnut leipoo.
Kirja jatkaa veljesten konstailematonta linjaa, johon kuuluvat hyvä ruoka ja kokkaamisen ilo.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 14.00 Saku Tuominen – Viinistä pastaan

Yrittäjä, ravintoloitsija ja tietokirjailija Tuominen kertoo, millä filosofialla hän kokkaa pastan lempiviinilleen, miksi yksinkertainen on kaunista ja miksi on tärkeämpää luottaa fiilikseen kuin opittuihin sääntöihin. Entä miten kastike vaikuttaa pastamuodon valintaan? Viinilehti

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 14.00 Levi Earl: Optimal health without the extreme - Syö & Voi Hyvin -alue
Levi Earl is a performance coach who has worked with Olympians, World Champions, and business founders. Originally from the UK and now based in Finland, he is the founder of PHI Oy – Performance Health Intention – a coaching company specializing in strength and conditioning, rehabilitation, metabolic analysis, and advanced nutrition.

Paikka: Syö & Voi Hyvin -alueen lava. Lava löytyy hallista 3.

Uusi messualue Syö & Voi Hyvin on hyvän elämän alue.

Klo 15.00 Satu Koivisto: Hapanjuurileivonnan elämänmullistava taika - Syö & Voi Hyvin -alue

Satu Koivisto on ruokakirjailija, toimittaja ja kokki. Hänen Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirjansa valittiin Vuoden kotimaiseksi keittokirjaksi vuonna 2024.

Paikka: Syö & Voi Hyvin -alueen lava. Lava löytyy hallista 3.

Uusi messualue Syö & Voi Hyvin on hyvän elämän alue.

Klo 15.00 Kirjailijoiden kaksintaistelu keittiössä

Näytöskeittiössä käydään kaksintaistelu suosittujen kirjailijavaikuttajien välillä, kun Anni Ihamäki ja Harri Syrjänen kohtaavat kokkisodan merkeissä.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 16.00 Elina Innanen – Vegaanin joulukirja

Vegaanin joulukirjan ohjeilla loihdit vuoden tärkeimmän ruokajuhlan herkut. Kauniisti kuvitettu teos virittää joulun tunnelmaan ja tarjoaa inspiraatiota myös vuodenvaihteen juhlien tarjoiluihin.

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Klo 17.00 Galitsia – Yllättäviä makuja euroopan sydämestä

Located at the crossroads of cultures and trade routes, Halychyna (the western region of Ukraine) has always integrated external influences into its culinary traditions, adapting them to suit its own taste preferences.

Järjestäjä: Ukrainalaisten yhdistys Suomessa

Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

RYPÄLENNPOLJENNAN SM-KISAT 2025

Viini & Ruoka -tapahtumassa kilpaillaan jälleen rypäleenpoljennan suomenmestaruudesta. Tämänhetkistä suomenmestaruustitteliä kantavat vuoden 2024 voittajat Ansku Bergström ja Elina Gustafsson.

Kilpailu haastaa osallistujajoukkueita fyysisesti. Jokaiselle polkijaparille on varattu 45 kiloa viinirypäleitä sekä yksi tammitynnyrin puolikas.

Katso tunnelmia vuoden 2018 rypäleenpoljennan SM-kilpailusta >>

TAPAHTUMA-ALUE​

Viini & Ruoka -tapahtuman tapahtuma-alue sijaitsee Helsingin Messukeskuksessa Helsingin Kirjamessujen vieressä.

Sisään pääsee eteläisestä sisäänkäynnistä
Messuaukiolta, pohjoisesta Ratapihantieltä ja Messuparkin sisäänkäynnistä. 

Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita vierailemaan tapahtumassa huoltajan seurassa.

Samalla lipulla pääset myös Kirjamessuille.

Saapumisohje

Tapahtuman sisäänkäynnit ovat yhtenevät Kirjamessujen sisäänkäyntien kanssa. Sisäänpääsylippu oikeuttaa pääsyyn molempiin tapahtumiin.

Helpoiten Messukeskukseen ja tapahtumaan saavut julkisilla kulkuneuvoilla: raitiovaunuilla, junalla tai bussilla. 

Messukeskuksessa on myös maksullinen parkki johon lisäohjeita löytyy TÄÄLTÄ

Tarkemmat saapumisohjeet voit tarkistaa Helsingin Messukeskuksen sivuilta

TAPAHTUMA-ALUE

Viini & Ruoka -tapahtuman tapahtuma-alue sijaitsee Helsingin Messukeskuksessa Helsingin Kirjamessujen vieressä.

Eteläinen sisäänkäynti 

Messuaukio 1, 00520 Helsinki

VIINI &
RUOKA

Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit.

Olethan täysi-ikäinen?

© Viinilehti Oy