Kävijälle

Tietoa tapahtumasta

Lokakuussa Helsingin Messukeskus muuttuu taas kulinarismin ja kulttuurin kehdoksi, kun Viini & Ruoka ja Helsingin Kirjamessut kutsuvat herkullisilla aromeillaan, kirjailijavieraillaan ja tarjouksillaan 27.-30.10.2022.

Messut ovat auki:

  • Torstaina klo 12-20
  • Perjantaina ja lauantaina klo 10-20
  • Sunnuntaina klo 10-18

Tapahtumakokonaisuus keräsi Messukeskukseen ennätysmäärän kävijöitä vuonna 2019. Nyt vuosien tauon jälkeen Viini & Ruoka -tapahtuma kokoaa taas ruoan ja viinin ystävät nauttimaan elämästä. 

Ohjelmassa on tuttuun tapaan kirjailijavieraita, jotka kokkaavat ja juttelevat uutuuskirjoistaan näytöskeittiössä. Tapahtumassa järjestetään myös Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuiden finaalit. Kisatunnelma huipentuu lauantaina voittajien julkistukseen. Halliin rakennetaan myös kaksi salia viinitastingeja varten. 

Lisätietoa lippujen hinnoista löytyy Helsingin Messukeskuksen INFO-sivulta ja usein kysyttyihin kysymyksiin vastauksia TÄÄLTÄ.

Tapahtumalippujen ostoon voi hyödyntää kulttuurietua.

Seuraa tapahtumaa ja saa tärkeimmät päivitykset tapahtuman FACEBOOK EVENTISSÄ

Näin maistelet viinejä

Nouda maistelulasi Lasipisteestä (hallissa 2) tai Pop-up pisteistä matkan varrelta. Viinilasin hinta on 7€.

Maisteluannokset maksetaan suoraan osastoille. Viinien maisteluannokset maksavat 3 eurosta ylöspäin ja oluiden, siiderien ja lonkeroiden 2 eurosta ylöspäin. Viinien maisteluannos on n. 6 cl ja oluiden, siiderien ja lonkeroiden n. 1 dl.

Tapahtumassa on käytössä vain korttimaksut.

Ohjelma

Vuoden 2022 Viini & Ruoka -tapahtumassa tapahtuu! Näytöskeittiössä kokit ja tarjoilijat kisaavat parhaan tittelistä, kummatkin omassa kisassaan, ja kilpailuhuuman välissä Linnea Vihonen haastattelee uutuuskirjailijoita heidän ruoka-aiheisista kirjoistaan rennon ruoanvalmistuksen lomassa.

Musiikkia maailmalta:

Verhel Duo on hiljattain Milanosta Rovaniemelle muuttanut suomalais-italialainen piano-ksylofoni duo ja tulee nyt nostamaan Viini & Ruoka -tapahtuman fiiliksen uudelle tasolle! Duon repertuaari vaihtelee ragtimesta swingiin ja elokuvamusiikkiin, tervetuloa kuuntelemaan!

Esitykset:

Perjantaina klo 17 ja 19

Lauantaina klo 15 ja 18

Author’s Hour

Authors’ Distilleryn ständillä tavataan tislaamon toimintaan osaa ottavia kirjailijoita. Authors’ Hourin aikaan menestyskirjailijat signeeraavat teoksiaan ja kertovat tarinoitaan kirjoittamisesta sekä tislaamisesta.

Kirjailijat ovat tavattavissa seuraavan aikataulun mukaisesti:

Perjantaina 28.10.
klo 13.00-14.00 – Mikael Viima
klo 15.00-16.00 – Tuomas Kyrö
klo 18.00-19.00 – Joona Keskitalo

Lauantaina 29.10.
klo 14.00-15.00 – Christian Rönnbacka
klo 17.00-18.00 – Satu Rämö

Sunnuntaina 30.10.
klo 15.00-16.00 – Soili Pohjalainen

Tastingit

Tapahtumassa on torstaista lauantaihin uskomattomia tastingejä. Tule tutustumaan ammattilaisten opastuksella kellarien aarteisiin sekä uusimpiin trendeihin.

Lisätietoa tastingeista ja tasting-ohjelman löydät sivuston Tastingit-osiosta.

Näytöskeittiön ohjelma:

To 26.10.

Klo 14:00 Ukrainalainen keittiö

Tervetuloa! Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Esityksen aikana opitaan tärkeimmät asiat ukrainalaisesta ruuasta ja ruoka-aineista. Esityksessä valmistuu kahdenlaisia salaatteja perinteisistä raaka-aineista ja samalla keskustellaan niiden merkityksestä ukrainalaisessa gastronomisessa kulttuurissa. Keskustelu käydään ukrainaksi ja tulkataan suomeksi.

Klo 15:00 Tiina Tohu - Urbaani Vegenda

Tervetuloa! Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Haluatko oppia leipomaan niin korvapuustit, täytekakut kuin perinteiset mokkapalat ilman eläinperäisiä ainesosia? Klassikkoleivonnaiset ja uudet ideat taipuvat eläin- ja ilmastoystävällisempään muotoon Urbaani vegenda -kirjan avulla.

Klo 16:00 Anna Pölkki - Anna Pölkki Kakkuja salaisesta puutarhasta

Tervetuloa! Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Vihervaaran Annan sukulaissieluksi tunnustautuva Anna Pölkki esittelee rakastettuja klassikkokirjoja ja taikoo kakkuja niiden innoittamana. Reseptejä ja lukuvinkkejä sisältävän leivonta- ja tietokirjan herkulliset kuvat vievät kakku- ja lukuhetkiin metsän siimekseen ja puutarhaan.

Klo 17:00 Vappu Pimiä - Vappu joka päivä

Tervetuloa! Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Herkulliset ja ihanan näköiset ruoat syntyvät Vappu Pimiän mukaansatempaavilla ohjeilla. Kiireessäkin pöytään katetaan mutkatonta ja maistuvaa ruokaa, ja hurmaavat maut vievät mukanaan myös ainutlaatuisissa hetkissä arjen yläpuolella.

Klo 18:00 Gelawej Viyan - Ripaus Kurkumaa

Tervetuloa! Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Ripaus kurkumaa -ruokablogista tutun Gelawej Viyanin keittiössä valmistuu ihania Lähi-idän ruokia, jotka lumoavat lempeillä ja tulisilla mauillaan ja herkullisilla tuoksuillaan.

Pe 27.10.

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailu

Paikka: Näytöskeittiö
Aikataulut ovat suuntaa-antavia
klo 12 – 15 Kokkikilpailijoiden ensimmäiset annosnostot
klo 13.35 Vuoden Kokki -tuomariston esittely
klo 15.20 Vuoden Tarjoilija -tuomariston esittely
klo 15.30 – 18 Vuoden Tarjoilija -kilpailijoiden finaalitehtävät alkavat
klo 15.50 Vuoden Kokki -kilpailijoiden toisen kilpailupäivän kilpailujärjestyksen arvonta

La 28.10.

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailu

Paikka: Näytöskeittiö
Aikataulut ovat suuntaa-antavia
Klo 10 Vuoden Kokki -finalistit pääsevät keittiöihin
Klo 11.20 Vuoden Tarjoilija -finaalin toinen kilpailupäivä alkaa
klo 12 – 16 Kokkikilpailijoiden annosnostot
klo 19.30 Palkintojenjakoseremonia

Su 29.10.

Klo 12:00 Anni Paakkunainen - Rakas herkkusuu - Sopivasti makeita leivonnaisia koko perheelle

Tervetuloa! Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Annin uunissa -blogista tunnetun Anni Paakkunaisen uudesta kirjasta löytyvät jokaisen lapsiperheen suosikit, arjen pelastajat ja juhlien riemastuttajat: smash caket, kakut, muffinit, hyydytetyt jälkkärit ja suolaiset tarjottavat.

Klo 13:00 Iman Gharagozlu ja Leena Ahokas, Iman ja Leena - Arkisafkaa

Tervetuloa! Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Arkisafkan ei tarvitse olla mautonta eikä sen kokkaamisen työlästä uurastusta. Arjen sankareiden Imanin ja Leenan resepteillä loihdit monipuolisia, sesongin mukaisia ja edullisia ruokia mausta tinkimättä.

Klo 14:00 Viinilehti - Prisca Leclerc & brasserieklassikot

Tervetuloa! Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Prisca Leclerc on ranskalais-suomalainen kokki, keittokirjailija ja ruokatuottaja. Näytöskeittiössä Leclerc valmistaa Viinilehden messunumeroon kokkaamiaan klassikkoruokia ja jakaa ranskalaisen keittiön parhaat niksit kotikokeille.

Klo 15:00 Henri Alen - Henkan Italia

Tervetuloa! Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Miten kokata italialaista ruokaa Suomessa? Miten suomalaisia raaka-aineita voi soveltaa italialaiseen keittiöön?
Alenin reseptit tuovat tarjolle klassikoita, mutta myös monelle suomalaiselle kokonaan uusia italialaisherkkuja!

Klo 16:00 Kape Aihinen - Kape The Chef

Tervetuloa! Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Runsas ruokakirja kaikille ruokaa rakastaville! Kapen keittiössä syntyneillä takuuvarmoilla resepteillä kokkailu kotikeittiössä sujuu rennosti ja aterioiden hurmaava makumaailma vie mennessään.

VIINI & RUOKA – VUODEN HERKULLISIN TAPAHTUMA 26.–29.10.2023

To 26.10.

Klo 14:00 Ukrainalainen keittiö

Tervetuloa! Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Esityksen aikana opitaan tärkeimmät asiat ukrainalaisesta ruuasta ja ruoka-aineista. Esityksessä valmistuu kahdenlaisia salaatteja perinteisistä raaka-aineista ja samalla keskustellaan niiden merkityksestä ukrainalaisessa gastronomisessa kulttuurissa. Keskustelu käydään ukrainaksi ja tulkataan suomeksi.

Klo 15:00 Tiina Tohu - Urbaani Vegenda

Tervetuloa! Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Haluatko oppia leipomaan niin korvapuustit, täytekakut kuin perinteiset mokkapalat ilman eläinperäisiä ainesosia? Klassikkoleivonnaiset ja uudet ideat taipuvat eläin- ja ilmastoystävällisempään muotoon Urbaani vegenda -kirjan avulla.

Klo 16:00 Anna Pölkki - Anna Pölkki Kakkuja salaisesta puutarhasta

Tervetuloa! Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Vihervaaran Annan sukulaissieluksi tunnustautuva Anna Pölkki esittelee rakastettuja klassikkokirjoja ja taikoo kakkuja niiden innoittamana. Reseptejä ja lukuvinkkejä sisältävän leivonta- ja tietokirjan herkulliset kuvat vievät kakku- ja lukuhetkiin metsän siimekseen ja puutarhaan.

Klo 17:00 Vappu Pimiä - Vappu joka päivä

Tervetuloa! Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Herkulliset ja ihanan näköiset ruoat syntyvät Vappu Pimiän mukaansatempaavilla ohjeilla. Kiireessäkin pöytään katetaan mutkatonta ja maistuvaa ruokaa, ja hurmaavat maut vievät mukanaan myös ainutlaatuisissa hetkissä arjen yläpuolella.

Klo 18:00 Gelawej Viyan - Ripaus Kurkumaa

Tervetuloa! Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Ripaus kurkumaa -ruokablogista tutun Gelawej Viyanin keittiössä valmistuu ihania Lähi-idän ruokia, jotka lumoavat lempeillä ja tulisilla mauillaan ja herkullisilla tuoksuillaan.

Pe 27.10.

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailu

Paikka: Näytöskeittiö
Aikataulut ovat suuntaa-antavia
klo 12 – 15 Kokkikilpailijoiden ensimmäiset annosnostot
klo 13.35 Vuoden Kokki -tuomariston esittely
klo 15.20 Vuoden Tarjoilija -tuomariston esittely
klo 15.30 – 18 Vuoden Tarjoilija -kilpailijoiden finaalitehtävät alkavat
klo 15.50 Vuoden Kokki -kilpailijoiden toisen kilpailupäivän kilpailujärjestyksen arvonta

La 28.10.

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailu

Paikka: Näytöskeittiö
Aikataulut ovat suuntaa-antavia
Klo 10 Vuoden Kokki -finalistit pääsevät keittiöihin
Klo 11.20 Vuoden Tarjoilija -finaalin toinen kilpailupäivä alkaa
klo 12 – 16 Kokkikilpailijoiden annosnostot
klo 19.30 Palkintojenjakoseremonia

Su 29.10.

Klo 12:00 Anni Paakkunainen - Rakas herkkusuu - Sopivasti makeita leivonnaisia koko perheelle

Tervetuloa! Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Annin uunissa -blogista tunnetun Anni Paakkunaisen uudesta kirjasta löytyvät jokaisen lapsiperheen suosikit, arjen pelastajat ja juhlien riemastuttajat: smash caket, kakut, muffinit, hyydytetyt jälkkärit ja suolaiset tarjottavat.

Klo 13:00 Iman Gharagozlu ja Leena Ahokas, Iman ja Leena - Arkisafkaa

Tervetuloa! Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Arkisafkan ei tarvitse olla mautonta eikä sen kokkaamisen työlästä uurastusta. Arjen sankareiden Imanin ja Leenan resepteillä loihdit monipuolisia, sesongin mukaisia ja edullisia ruokia mausta tinkimättä.

Klo 14:00 Viinilehti - Prisca Leclerc & brasserieklassikot

Tervetuloa! Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Prisca Leclerc on ranskalais-suomalainen kokki, keittokirjailija ja ruokatuottaja. Näytöskeittiössä Leclerc valmistaa Viinilehden messunumeroon kokkaamiaan klassikkoruokia ja jakaa ranskalaisen keittiön parhaat niksit kotikokeille.

Klo 15:00 Henri Alen - Henkan Italia

Tervetuloa! Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Miten kokata italialaista ruokaa Suomessa? Miten suomalaisia raaka-aineita voi soveltaa italialaiseen keittiöön?
Alenin reseptit tuovat tarjolle klassikoita, mutta myös monelle suomalaiselle kokonaan uusia italialaisherkkuja!

Klo 16:00 Kape Aihinen - Kape The Chef

Tervetuloa! Linnea Vihonen juontaa näytöskeittiön ohjelmaa ja haastattelee vieraita.
Paikka: Näytöskeittiö

Runsas ruokakirja kaikille ruokaa rakastaville! Kapen keittiössä syntyneillä takuuvarmoilla resepteillä kokkailu kotikeittiössä sujuu rennosti ja aterioiden hurmaava makumaailma vie mennessään.

TAPAHTUMA-ALUE​

Viini & Ruoka -tapahtuman tapahtuma-alue sijaitsee Helsingin Messuksekuksessa Helsingin Kirjamessujen vieressä.
 
Sisään pääsee eteläisestä sisäänkäynnistä
Messuaukiolta, pohjoisesta Ratapihantieltä ja Messuparkin sisäänkäynnistä. Itäiseltä sisäänkäynniltä pääset suoraan messualueelle kulkematta liukuportaiden tai hissien kautta. 
 
Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta. Alle 18 vuotiaat ovat tervetulleita vierailemaan tapahtumassa huoltajan seurassa.
 
Samalla lipulla pääsee myös Kirjamessuille.

Saapumisohje

Tapahtuman sisäänkäynnit ovat yhtenevät Kirjamessujen sisäänkäyntien kanssa. Sisäänpääsylippu oikeuttaa pääsyyn molempiin tapahtumiin.

Helpoiten Messukeskukseen ja tapahtumaan pääsee saapumaan julkisilla kulkuneuvoilla raitiovaunuilla, junalla tai bussilla. Voit etsiä aikatauluja ja reittejä HSL reittioppaasta TÄÄLTÄ

Messukeskuksessa on myös maksullinen parkki johon lisäohjeita löytyy TÄÄLTÄ

Tarkemmat saapumisohjeet voi tarkistaa Helsingin Messukeskuksen sivuilta

NÄIN MAISTELET VIINEJÄ 

Nouda maistelulasi Lasipisteestä (hallissa 2) tai Pop-up pisteistä matkan varrelta. Viinilasin hinta on 7€. 

Maisteluannokset maksetaan suoraan osastoille. Viinien maisteluannokset maksavat 3 eurosta ylöspäin ja oluiden, siiderien ja lonkeroiden 2 eurosta ylöspäin. Viinien maisteluannos on n. 6 cl ja oluiden, siiderien ja lonkeroiden n. 1 dl. 

Tapahtumassa on käytössä vain korttimaksut. 

Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit.

Olethan täysi-ikäinen?