Valio

Valio on vuonna 1905 perustettu, maitotilayrittäjien omistama suomalainen meijeri ja ruokatalo. Tehtävämme on luoda hyvinvointia ja makuelämyksiä vastuullisesti. Olemme missiomme mukaisesti paremman elämän palveluksessa.

Valion juustot syntyvät pitkäaikaisen ammattitaidon ja puhtaan suomalaisen maidon yhdistelmästä. Kutkuttaako juustohammasta? Tutustu herkuttelujuustoihimme ja valitse suosikkisi. Niitä yhdistää pitkä kypsytysaika ja siitä syntyvä aromikas ja voimakas maku. Tunnistat Valion herkuttelujuustot ylellisestä kolmionmallisesta pakkauksesta.

Herkuttelujuustot ovat ihania sellaisenaan ja kukoistavat entisestään, kun valitset sopivia makupareja: hilloja ja tahnoja sekä oluita ja viinejä. Ota kaikki irti syksyn juustokaudesta!

Meijeritie 6, 00370 Helsinki

0800 0825

mediadesk@valio.fi

valio.fi

Esittelyssä

Viinisuositukset herkuttelujuustoille

Viini ja juusto saavat toisensa laulamaan makujen aariaa. Viiniasiantuntija Kalle Naatula valitsi Valion herkuttelujuustoille sopivat viinit yhdessä Valion oman juustoasiantuntijan Vesa Liedeksen kanssa. Tässä on kaikki ainekset kohdallaan kotitastingiin!

Juusto-viiniparit esitellään miedoimmasta kohti voimakkaampia makuja. Tämä on oivallinen etenemisjärjestys myös kotitastingissa. Kun juustotarjoilun haluaa rakentaa viiniystävälliseksi, kannattaa kiinnittää huomiota lisukkeisiin. Viinin kannalta parhaita lisukkeita ovat kypsät päärynät ja viikunat.

Juusto rakastaa olutta

Tiesitkö, että myös olut tuo juuston parhaat puolet esiin? Heittäydy pienpanimotrendiin tai turvaudu omiin suosikkioluisiisi. Tutustu Olutsommelier Maria Markuksen kehittämiin makupareihin ja opi, miten yhdistää erilaisia oluita juustoihin.

 Oluen hapokkuus saa juuston rasvaisuuden ja suolaisuuden elämään, juusto puolestaan korostaa oluen pehmeyttä ja hedelmäistä makeutta. Oikea yhdistelmä löytyy parilla perussäännöllä. Opettele yhdistämään oluita ja juustoja ja tutustu makupareihin.

Makuparit juustotarjottimelle

Uusia ideoita juustotarjottimelle? Lue Valio Koekeittiön makuparivinkit Valion herkuttelujuustoille. Miten olisi mustikkakristalli tai glögitaatelit ja palanen suosikkijuustoasi? Perinteinen juustotarjotin piristyy ihan uudella tavalla kekseliäistä makupareista. Aina et edes tarvitse kokonaista juustotarjotinta, vaan voit tarjota sopivan juuston makupareineen alkupalaksi tai jälkiruoaksi. “Tarjoilulämpötilalla on valtava vaikutus juuston makuun. Muista siis ottaa kovat, kypsytetyt juustot huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen tarjoilua. Silloin juuston maut ja aromit pääsevät parhaiten esille”, vinkkaa Valion juustomestari Anja Pölönen.