Pieropan

Pieropanin tilan tarina alkaa vuodesta 1880, jolloin nykyisten omistajaveljeksien Andrea ja Dario Pieropanin isoisoisä, Leonildo Pieropan, perusti tilan Soaven kaupunkiin. Soaven kaupunki sijaitsee Veneton maakunnassa, Veronan itäpuolella. Viinitalon omistuksessa on reilut 40 hehtaaria viinitarhoja Soave Classicon parhailla rinteillä. Lisäksi heillä on 8 hehtaarin La Rocca-tarha Soave Classicon länsipuolella, Monte Garzonin kukkuloilla. Soave Classicon valkoviinit tunnetaan raikkaasta mineraalisuudestaan ja korkeasta laadustaan. Pieropan noudattaa luonnonmukaista tapaa viljellä viiniä laadusta tinkimättä ja kaikki tilan viinitarhat ovat luomusertifioituja.

”Se mitä ajattelen avatessani viinipulloa, on viinin ikä ja ympärilläni olevien ihmisten ikä. Avatessani 20-vuotiaan viinin ajattelen, kuinka monta asiaa olen tehnyt elämässäni näiden kahdenkymmenen vuoden aikana. Se on ihmeellistä ja melko tunteellista, koska loppujen lopuksi viini on tunne.” – Andrea Pieropan

Esittelyssä

Pieropan La Rocca 2017

29,99 €

Viinilehden Vuoden valkoinen luomuviini, Pieropan La Rocca 2017, on saanut nimensä La Rocca-viinitarhan mukaan. Garganega-rypäleet on poimittu hyvin kypsinä, mikä on antanut viinille monivivahteisuutta ja aromikkuutta. Tämä huippuviini osoittaa, että paljon parjatussa Soavessa valmistetaan viinejä pieteetillä ja laadusta tinkimättä. Pieropanin perhe on valmistanut alueella viiniä jo vuodesta 1880 lähtien ja perheen viinitarhat sijaitsevat Soaven kylän parhaimmilla paikoilla. Pieropan noudattaa luonnonmukaista tapaa viljellä ja kaikki tilan omistamat viinitarhat ovat saaneet luomusertifikaatin.