Pasqua Vigneti e Cantine

Venetossa Veronassa, Romeon & Julian rakkauden kaupungissa sijaitseva viinitalo Pasqua Vigneti e Cantine perustettiin vuonna 1925. Pasquan veljesten rakkaus Valpolicellaan oli avaintekijänä viinitalonsa sijaintia valittaessa. Samalla intohimolla ja rakkaudella ainutlaatuisten viinien valmistukseen ja viinin viljelykseen johdetaan taloa tänä päivänä jo kolmannessa sukupolvessa, jota edustaa sisarukset Riccardo, Alessandro, Cecilia ja Giovanni.

Pasqua on yksi Italian suurimpia yksityisiä perheyrityksiä. Heidän viinitarhansa sijaitsevat pääosin Veneton alueella Pohjois-Italiassa. Yrityksellä on kaksi tunnettua tuoteperhettä: Pasqua ja Cecilia Beretta.

Pasqualla kehitetään jatkuvasti tuotantomenetelmiä ja innovoidaan uutta. Viininvalmistuksessa kunnioitetaan ympäristöä ja tuotannon kaikki prosessit ovatkin sertifioituja.

Pasqua tarkoittaa pääsiäistä italiaksi.

Nordalco Oy, Henry Fordin katu 6 B, 00150 Helsinki

info@nordalco.fi

nordalco.fi

Esittelyssä

Pasqua 11 Minutes Rosé

15,99 €

11 Minutes Roséen etiketissä oleva latinankielinen lause Odi et Amo tarkoittaa 'vihata ja rakastaa'. ”Odi et Amo” on roomalaisen runoilijan Catulluksen kuuluisin runo. Catullus kirjoitti runon suuren rakkautensa kohteelle Lesbialle, jonka kuva näkyy pullon sisällä etiketin keskellä.

Raikkaassa tuoksussa on hentoa kukkaisuutta ja marjaisuutta. Kuiva maku, jossa raikasta metsämansikkaa, aprikoosia ja pirteää hapokkuutta. Kokonaisuus on tyylikäs ja tasapainoinen.

Viini on täydellinen kumppani tomaatti-mozzarella salaatille ja se rakastaa basilikaa. Sopii loistavasti myös antipastoille, kasvis- ja äyriäisruoille ja pastoille.

Pasqua Prosecco Frizzante

11,86 €

Suuren suosion saavuttanut Pasquan Prosecco Frizzante on pirskahteleva Prosecco-valkoviini Venetosta. Viini oli keväällä 2020 Helsingin-Sanomien edullisten proseccojen tastingin top 3:ssa.

Ihastuttavan raikas ja pirskahteleva valkoviini, jossa raikkaat hapot, omenaa, herukkaa ja hentoa sitrusta. Viini on helposti lähestyttävä ja monikäyttöinen.

Pasqua Prosecco Frizzante sopii mainiosti niin aperitiiviksi kuin seurusteluun, antipastoille, salaateille ja kasvisruoille, sekä vähärasvaiselle kalalle.

Pasqua Villa Borghetti Valpolicella Classico

12,98 €

Pasquan Villa Borghetti Valpolicella Classico viiniin käytetyt rypäleet tulevat Villa Borghettin viinitilalta, joka sijaitsee Maranossa Valpolicella Classico -alueen sydämessä.

Villa Borghetti Valpolicella Classico on keskitäyteläinen ja maukas viini. Siinä on mukavasti kirsikan, puolukan ja yrttien aromeja sekä kevyttä mausteisuutta ja vaniljaa.

Klassiset venetsialaiset ruoat sopivat tälle viinille täydellisesti. Tarjoile esimerkiksi pastapapukeiton, risoton, vasikan tai lihamuhennoksen kera. Lihaisat makkarat, pizzat ja mehevät kasvishöystöt ovat myös loistavia valintoja.

Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Ripasso

16,49 €

Cecilia Berettan viinitila on Pasqua perheen ”jalokivi”. Tila sijaitsee Valpolicella Classico alueen sydämessä ja sen päämääränä on valmistaa korkealaatuisia viinejä, joissa heijastuu alueen persoonallisuus.

Ripasso-menetelmällä valmistettu viini on täyteläinen ja mehevä. Siinä on aistittavissa punaista marjaa, mokkaa ja hentoa minttua.

Viinille täydelliset kumppanit ovat mm. paahtopaisti, pienriista, perinteinen spagetti bolognese ja kypsät juustot.

I-S Pekka Suorsa: 90p

Viinilehti: ***** Tyylikäs huippuviini. Edullinen ostos.

Cecilia Beretta ComeMe

35,98 €

Viinin nimi ComeMe tulee siihen käytetyistä rypäleistä. Corvina San Felicestä, Merlot Valpatenasta ja Merlot Illasista. Viiniä on kypsytetty tammitynnyreissä noin 10 kuukautta ja sitä valmistetaan ainoastaan magnum pullossa (150 cl).

Cecilia Berettan ComeMe on lämmin, täyteläinen ja runsaan aromikas viini, jossa on aistittavissa mm. luumua, mustaherukkaa, mausteisuuttaa ja balsamicoa.

Lihaisat pastaruoat ja makkarat, sekä kypsät juustot tuovat esiin viiniin parhaat puolet.

Cecilia Beretta Brognoligo Soave Classico

15,99 €

Viinin käytetyt rypäleet tulevat Brognoligosta, joka on Soave Classicon ala-alue. Rypäleet ovat saaneet kuivua 2–3 viikkoa köynnöksissä, menetelmä, joka tekee viinistä hyvin konsentroitunutta. Osa viinistä on käynyt tammiastioissa.

Tämä Veneto alueen klassinen valkoviini on runsas ja raikkaan hapokas. Tuoksussa on trooppista hedelmää, kamomillaa ja paahteisuutta. Raikas ja tasapainoinen, jälkimaussa on aistittavissa mantelia ja Garganega rypäleelle tyypillistä makeutta.

Cecilia Berettan Brognoligo Soave Classico Brognoligo sopii mainiosti kasvisruoille, antipastoille ja rasvaiselle kalalle.