NAMS

NAMS – Tomaattien Chardonnay

Useimmat tietävät, että viinirypäleissä on eroja, mutta harvempi on tullut ajatelleeksi, että tomaattilajikkeissa erot ovat aivan yhtä isoja. Me olemme Suomessa tottuneet ostamaan tomaattimme nimettöminä laareista. Siksi niistä on usein vaikeaa tietää mitä lajiketta ne ovat tai missä ja miten ne on kasvatettu. Varsinkin talvisaikaan riskinä on päätyä käyttämään mauttomia, raakoina poimittuja, varastoissa kypsytettyjä tomaatteja.

NAMS Roternot kasvatetaan valvotuissa olosuhteissa Porissa, jossa kasvihuoneet lämmitetään sertifioidulla kaukolämmöllä ja kastellaan kierrätetyllä sadevedellä. Roternot ovat keskikokoisia, syvänpunaisia, pyöreitä, kirsikkatomaattien isoveljiä ja -siskoja. Niiden makeus ja kirpeys ovat hyvässä tasapainossa ja siksi ne sopivat erinomaisesti salaatteihin, sellaisenaan leivän päälle, ja makeina, mutta pehmeänmakuisina, kaikenlaiseen ruoanlaittoon. Ehkä niitä voisi kutsua tomaattien Chardonnayksi.

Raumanjuovantie 3, Pori

044 780 0127

info@agrifutura.fi

nams.fi

Esittelyssä

NAMS Smoothiet

Tuotevalikoimiimme olemme lisänneet uusina tuotteina raikkaan tomaattiset NAMS Smoothiet. Smoothiet ovat oivallinen ja terveellinen välipala kiireiseen arkeen ja ne ovat tehty kaikki NAMSin Roterno tomaateista. Makuja on kolme; Tomaatti & kaura, Tomaatti & nokkonen ja Tomaatti & tyrni.

NAMS Roterno, terttutomaatit

NAMS Roternot saavat kasvaa rauhassa – ja pitkään. Siksi ne tuoksuvat raikkaalta ja säilyvät pidempään. Jokaisessa tertussa on 9–10 kukkaa. Poistamme niistä 3–4, jotta kaikki maku siirtyy jäljelle jäävistä kasvaviin tomaatteihin. Kun tomaatit poimitaan kypsinä, on makuelämys omaa luokkaansa ja ulkonäkö on kaunis ja houkutteleva. Roternot poimitaan ja lajitellaan käsin. Pakkaus on 100 % kierrätettävää materiaalia Suomen luonnosta ja se suojaa tomaatit vaurioilta ja bakteereilta. Kun avaat rasian, kätesi ovat ensimmäiset, jotka ovat suorassa kosketuksessa tomaatteihin.

Videot

NAMS x Madonna

Italialta maistuva ja kestävästi tuotettu tomaatti löytyy Suomen Porista. Tämä yllätti Richard McCormickin, ravintoloitsijan ja kokin, joka oli etsinyt juuri oikean makeaa ja sopivan vivahteikasta talvitomaattia maailman ääristä. NAMS ja italialaiset maut ovat kuin luotuja toisilleen – voisi sanoa, että se oli rakkautta ensi puraisulla!

Jatka sinäkin suomalaisen maanviljelyn tukemista valitsemalla lähikaupassa ostoskoriin NAMSeja, uudistuneessa ja edelleen 100 % kierrätettävässä pakkauksessa.