Juomavinkki.fi

Puhutaan viinistä by Castillo de Molina

Miten viinipullo ja kuohuviinipullo avataan? Miksi viini dekantoidaan? Miten paljon kannattaa varata juhliin viiniä? Mitä ruokaa kannattaa kokata Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa? Mitä viinitalon vastuullisuus tarkoittaa? Näihin ja moniin muihin viineihin liittyviin kysymyksiin vastaa Castillo de Molinan Puhutaan viinistä -videosarja.

Puhutaan viinistä on 10-osainen videosarja, jossa Sami Kuronen ja Janica Brander keskustelevat viineistä ja niihin liittyvistä yleisesti askarruttavista kysymyksistä. Samin ja Janican vieraana videoilla vierailevat Castillo de Molinan viinintekijä Matías Cruzat ja viinitalon vastuullisuusasioista vastaava Bárbara Wolff.

Juhlakauden uutuudet ja lahjat

Katso tuotevalikoimasta myös loppuvuoden juhlakauden laadukkaat viinit, jotka on saatavilla Alkon myymälöistä kauniissa lahjapakkauksissa. Lahjapakkauksia on saatavilla Alkosta rajattu erä. Tutustu myös kauden uutuusviineihin.

Esittelyssä

Stoneleigh Wild Valley Wild Fermented Pinot Gris

13,99 €

Stoneleigh'n viinitila sijaitsee Rapaurassa Marlboroughin alueella. Tilan nimi on viini-tilan kivikkoisen maaperän inspiroima. Pikkukivet varastoivat auringon lämmön ja päästävät sadeveden lävitseen tarjoten viiniköynnöksille täydelliset kasvuolosuhteet. Kokeile viiniä lämpimän pähkinäisen vuohenjuustosalaatin kanssa. Viini sopii hyvin myös sitruunalla ja valkosipulilla maustetun kanan kanssa tai vaikka grillatun porsaan seurana. Viini on niin monipuolinen ruokaviini, että sitä voi nauttia jopa jälkiruokien, kuten paistettujen omenajälkiruokien kanssa. Uutuus Alkon valikoimassa 22.10.2020 lähtien.

Morgado de Sta Catherina Reserva

19,89 €

Morgado de Sta Catherina Reserva valmistetaan laadukkaimmista, valikoiduista Arintorypäleistä, jotka poimitaan käsin Quinta da Romeiran viinitarhoilta. Viini käy terästankeissa ja kuusi kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä. Lopputuloksesta on haluttu tamminen, kadottamatta kuitenkaan viinin raikkautta ja Arinto-rypäleen ominaisia aromeja. Morgado de Sta Catherina soveltuu erinomaisesti intensiivisten ruokien, kuten runsaiden kalaruokien tai hieman rasvaisten liharuokien seuraan. Viini sopii myös voimakkaiden juustojen kumppaniksi.

Perrier Jouët Grand Brut

49,90 €

Luksussamppanjoita valmistava talo tunnetaan erityisen hyvin elegantin raikkaasta, kukkaisesta tyylistään, joka perustuu runsaaseen ja taidokkaaseen Chardonnay-rypäleen käyttöön. Perrier-Jouët vakiosamppanja Grand Brut on talon tyylin mukaisesti raikas, silkkinen ja miellyttävän mineraalinen.
Perrier Jouët Grand Brutin valmistuksessa on käytetty 12-14 % reserve-viinejä. Kolmen vuoden kellarikypsytyksen jälkeen siihen lisätään makeutus, noin 10 g / l. Perrier-Jouët Grand Brut sopii nautittavaksi kevyiden kalaruokien kuten kampasimpukoiden, ostereiden sekä vaalean lihan kera.

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut

39,99 €

G.H. MUMM -samppanjatalon tunnetuin samppanja on kautta aikojen ollut G.H. MUMM Cordon Rouge Brut. Siinä maistuu pitkä kypsytysprosessi ja Champagnen alueen mineraalisen maaperän vaikutus.
G. H. Mumm Cordon Rouge Brut on monipuolinen ruokajuoma ja se sopii erityisen hyvin mm. kala- ja äyriäisruokien sekä sushin kanssa. Runsas hapokkuus taittaa hyvin myös kermaisia kastikkeita tai voissa paistettuja blinejä. Samppanja on luonnollisesti myös hieno maljajuoma.
Lahjapakkauksessa Alkoissa 5.11. lähtien rajattu erä.

Zonin Cuvèe 1821 Prosecco Brut

13,99 €

Zonin Prosecco Brut -kuohuviinin uusien, käsin tehtyjen pullojen ilmeen on suunnitellut yksi italialaisen huippudesignin arvostetuimpia muotoilijoita, Pininfarina, joka tunnetaan mm. Ferrarin suunnittelijana. Zonin Prosecco Brut on täydellinen aperitiivi, kesäkauden terassijuoma sellaisenaan ja erinomainen kuohuviinicocktailien ainesosa. Zonin Prosecco Brut sopii myös kevyiden ruokien kanssa, kuten salaatit, pikkusuolaset alkupalat ja sushit. Viini on valmis nautittavaksi ja parhaimmillaan viilennettynä 5-7 asteiseksi. Lahjapakkauksessa Alkoissa 5.11. lähtien rajattu erä.

Campo Viejo Reserva

15,48 €

Campo Viejo Reservan valmistuksessa on käytetty Tempranillo- (85%), Graciano- (10%) ja Mazuelo (5%) -rypäleitä. Viini on kypsynyt 18 kuukautta ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä ja sen jälkeen 18 kuukautta pullossa. Viini sopii hyvin liharuokien kanssa, etenkin lampaalle ja tummille lihapadoille. Se on mainio kumppani myös mausteiselle chorizolle, ilmakuivatulle kinkulle tai kypsälle manchego juustolle. Viini on valmis nautittavaksi, mutta kestää hyvin varastointia. Ideaali tarjoilulämpötila on 18-20 astetta. Lahjapakkauksessa Alkoissa 26.11. lähtien rajattu erä.

Sandeman Old Invalid Port

17,99 €

Sandeman Old Invalid tehdään edelleen perinteisesti runsaaksi ja ryhdikkääksi, mutta sen maussa on erityistä syvyyttä ja hienovaraisuutta, joka saavutetaan asiantuntevalla sekoittamisen taidolla Sandemanin suuresta ja monipuolisesta valikoimasta. Monikäyttöinen portviini voimakkaiden sinihomejuustojen sekä suklaa- ja hedelmäjälkiruokien seuraan. Old Invalid Port on erinomainen osa hyvää jouluglögiä sekä lämmittävä juoma sellaisenaan. Viini on parhaimmillaan viilennettynä 18-20 asteiseksi. Viini säilyy avattuna noin neljä viikkoa. Lahjapakkauksessa Alkoissa 26.11. lähtien rajattu erä.

Castillo de Molina Reserva Chardonnay

11,49 €

Rypäleet Castillo de Molina Reserva Chardonnay -viiniin poimitaan käsin Viña San Pedron hienoimmilta viinitarhoilta Casablanca Valleyn alueelta. Tyynenmeren läheisyys tarjoaa ideaalisen, viileämmän kasvuympäristön, jossa rypäleet kypsyvät hitaasti ja näin ollen saavat enemmän aromeja. Puolet viinistä kypsytetään ranskalaisissa tammitynnyreissä 6 kk ajan. Loput pidetään terästankeissa lopullisen viinin raikkauden ja hedelmäisyyden varmistamiseksi. Viini sopii kumppaniksi punalihaisille kalaruoille, vaalealle lihalle, vuohenjuustolle ja kermapohjaisille pastakastikkeille. Sopii myös vegaaneille.

Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignon

11,49 €

Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignon -punaviini tulee Chilestä Rapelin viinialueelta. Mielenkiintoinen ja hienostunut viini on viime vuosina niittänyt kansainvälistä menestystä ja se onkin Viña San Pedron palkituin viinibrändi ja yksi Chilen kansainvälisesti palkituimmista Reserva-sarjan viineistä. Vuoden Viinit 2016 -kilpailussa viini voitti kultaa omassa sarjassaan.
Viini sopii nautittavaksi lähes kaikkien liharuokien kanssa, erityisesti pihvin, riistan ja grillatun lihan kanssa sekä pitkään kypsytettyjen juustojen kera. Sopii myös vegaaneille.
Lahjapakkauksessa Alkoissa 1.12. lähtien rajattu erä.

Castillo de Molina Reserva Pinot Noir

11,98 €

Rypäleet runsasmakuiseen Castillo de Molina Reserva Pinot Noir -punaviiniin tulevat Curicón laaksosta. Alueella vallitsee välimerellinen ilmasto. Pinot Noirin käymisvaihe on todella nopea, viikon verran, jonka jälkeen viiniä kypsytetään 10 kk ranskalaisissa tammitynnyreissä. Pehmeiden, kypsien tanniinien ympärille rakentuu tammen värittämä, harmoninen ja täyteläinen kokonaisuus. Ihastuttava tuttavuus nautittavaksi pitkään haudutetun, runsasyrttisen pataruoan kanssa, riistalintujen ja juustojen kera. Myös paistettu tai grillattu vaalea liha toimii tälle viinille. Kokeile myös savulohelle ja pastaruoille. Sopii vegaaneille.

Puhutaan viinistä -videosarja by Castillo de Molina

Millaisella avaajalla viinipullon saa helpoimmin auki? Miten viinilasin valinta vaikuttaa makuun? Miten viiniä kannattaa säilyttää kotona? Entä tarjoilla? Millainen ruoka sopii Pinot Noirille?

Näihin ja moniin muihin viiniaiheisiin kysymyksiin vastaavat tv- ja radiopersoona Sami Kuronen ja toimittaja Janica Brander Puhutaan viinistä by Castillo de Molina -videosarjassa, joka on tehty Juomavinkki.fi -sivustolle. Sarjassa on 10 jaksoa, joista jokainen käsittelee yhtä tai useampaa viineihin liittyvää aihetta.

Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc 

11,49 €

Kansainvälisesti moneen kertaan palkittu ja mm. Vuoden Viinit 2016 -kilpailun voittanut Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc tulee Elqui Valleyn viinialueelta Chilen pohjoisosasta. Lämpötilojen dramaattiset vaihtelut varmistavat Elquin laaksossa kypsyvien rypäleiden mehukkaan hedelmäisyyden ja raikkaan hapokkuuden. Viinin käyttömahdollisuudet ruokapöydässä ovat lähes rajattomat. Erityisen hyvin Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc toimii vuohenjuustosalaatin, limettimarinoidun lohen tai kotimaisten jokirapujen kuin kaikkien savustettujen ja muiden aromikkaiden kala- ja äyriäisruokien kanssa. Viini sopii myös vegaaneille.