Arvid Nordquist Finland

Arvid Nordquist on korkealuokkaisten elintarvikkeiden ja viinien maahantuoja. Arvid Nordquistin tunnetuin tuote on tietysti nimeämme kantava kahvi. Kahvimme on ollut jo pitkään 100 % ilmastokompensoitua ja tuotteiden pakkauksissa olemme ottaneet aimo harppauksia kierrätettävien pakkausten käyttämisessä. Tätä samaa ideologiaa pyrimme toteuttamaan nyt ja tulevaisuudessa myös viinien parissa. Olemme asettaneet itsellemme korkeat tavoitteet ympäristölle vastuullisessa toiminnassa ja tiedämme pystyvämme toteuttamaan tavoitteemme yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa. Viinivalinnoissamme haluamme tarjota elämyksiä juuri sinulle. Haluamme tarjota sinulle tuotevalikoiman, josta löytyy sopivat viinit niin arkeen kuin juhlaankin. Koska Arvid Nordquist voi olla nimenä hieman vaikea muistaa, tavoitat meidät myös nimellä Korkkiruuvi, niin facebookista kuin internetsivuiltakin. Korkkiruuvi nimen alla tarjoamme sinulle tietoa viinimaailman trendeistä, maukkaimmista resepteistämme ja järjestämme live-tastingejä, joissa voi oppia viineistämme uusia asioita rennosti omalla kotisohvalla.

Valimotie 1 A 5krs, 00380 Helsinki

info@arvidnordquist.fi

arvidnordquist.fi

Esittelyssä

Villa Sandi Il Fresco Prosecco Bio Brut

13,80 €

Villa Sandi sijaitsee Marca Trevigianassa Venetossa. Villa Sandin pääkonttori on rakennettu vuonna 1622 ja se edustaa palladiolaista tyyliä puhtaimmillaan. Moretti-Polegaton perhe perusti Villa Sandin viinitalon 1975. Villa Sandin omistuksessa on 160 hehtaaria viiniviljelmiä, lisäksi rypäleitä ostetaan pitkäaikaisilta sopimusviljelijöiltä. Talon vuosituotanto on 5,3 miljoonaa pulloa. Villa Sandi on arvostettu tuottaja niin kotimaassaan kuin ulkomailla. Villa Sandin tuotteet ovat kuuluisia laadustaan, ja ne saavat vuosittain huippuarvioita ympäri maailman.

Steininger Ried Loisium Grüner Veltliner

18,90 €

Rypäleet kasvavat Loisiumweingartenin viinitarhassa Loisium -museon ympärillä. Maaperä on syvää lössimaata, joka sopii täydellisesti Grüner Veltlinerille. Viini on Itävallan laatua parhaimmillaan! Erikoisuutena pullon etiketissä on arkkitehti Steven Hollin uniikki ensiluonnos Loisiumin viinimuseosta. VIINI-lehden "VUODEN VALKOVIINI 2018"! Steininger valmistaa viininsä noudattaen tarkasti Sustainable Austria-sertifikkaattia, jättäen näin jälkeensä mahdollisimman pienen jäljen ympäristöönsä.

Smoking Loon Old Vine Zinfandel

14,98 €

Smoking Loon perustettiin vuonna 2000 noudattaen yhtä selkeää logiikkaa: hyvän viinin ei tarvitse ottaa itseään niin kovin tosissaan. Alun perin talo nimettiin perustajan Don Sebastianin rakkaudesta sikareihin ja hänen isänsä Augustin intohimoon vesilintuja kohtaan. Smoking Loon tarjoaa hieman rennomman, kieli poskella-tyylisen lähestymisen viinien nauttimiseen. Old Vine Zinfandel on mitä mainioin pari kaikelle sormisyötävälle hampurilaisista wingseihin. Viiniä on kypsytetty 10 kuukauden ajan tammessa mikä antaa viinille ryhtiä, mutta pitää viinin suutuntuman miellyttävän pehmeänä.

Smoking Loon Pinot Noir

14,98 €

Smoking Loon perustettiin vuonna 2000 noudattaen yhtä selkeää logiikkaa: hyvän viinin ei tarvitse ottaa itseään niin kovin tosissaan. Alun perin talo nimettiin perustajan Don Sebastianin rakkaudesta sikareihin ja hänen isänsä Augustin intohimoon vesilintuja kohtaan. Smoking Loon tarjoaa hieman rennomman, kieli poskella-tyylisen lähestymisen viinien nauttimiseen. Pinot Noir tuottaa hyvin erilaisia viinejä riippuen kasvuympäristöstään. Lämpimillä alueilla, kuten Kaliforniassa, viineistä tulee täyteläisempiä ja tumman marjaisia. Viilennä Pinot Noir ennen tarjoilua (16°C).

Smoking Loon Steelbird Chardonnay

14,98 €

Smoking Loon perustettiin vuonna 2000 noudattaen yhtä selkeää logiikkaa: hyvän viinin ei tarvitse ottaa itseään niin kovin tosissaan. Alun perin talo nimettiin perustajan Don Sebastianin rakkaudesta sikareihin ja hänen isänsä Augustin intohimoon vesilintuja kohtaan. Smoking Loon tarjoaa hieman rennomman, kieli poskella-tyylisen lähestymisen viinien nauttimiseen. Steelbird on nimensä mukaisesti valmistettu ilman tammea, joka korostaa viinissä raikkautta ja sitruksista greippisyyttä. Kokeile Smoking Loon Steelbirdiä syksyisen sienirisoton kanssa ja ulkona vihmova vesisade on muisto vain!

San Michele a Torri Chianti Colli Fiorentini

15,90 €

San Michele a Torri Chiantia on valmistettu jo vuodesta 1987 lähtien, ja se on Fattoria San Michele a Torrin tunnetuin ja perinteikkäin viini, jonka eri vuosikerrat ovat saaneet lukuisia kansainvälisiä palkintoja.San Michele a Torrin Chianti on alueelle tyypilliseen tapaan Sangiovese vetoinen, mutta viiniin on käytetty myös muita rypälelajeja, kuten Canaioloa, Colorinoa ja Merlota, jotka tuovat viinin reilusti luonnetta. San Michele a Torri Chianti on sekä luomu että vegaaninen viini. Viini on valmis juotavaksi heti, mutta sen voi laittaa viinikellariin kypsymään vielä 4-6 vuodeksi.

KWV Classic Collection Cape Tawny

14,95 €

Etelä-Afrikalla on pitkät perinteet makeiden viinien valmistuksessa. Etelä-Afrikan makeita viinejä on teksteissään ihannoineet muun muassa Jane Austen, Charles Dickens ja Baudelaire. Taisipa tarinoiden mukaan itse Napoleonkin olleen tykästyneempi Etelä-Afrikan makeaan viiniin kuin eurooppalaisiin kilpailijoihin!
KWV Cape Tawny kypsyy valmistumisensa jälkeen 8-10 vuoden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä, joka tuo viinille runsaasti luonnetta. Cape Tawny on runsaan monipuolinen viini, joka sopii huoneenlämpöisenä juustojen seuraksi tai viilennettynä jälkiruokien kanssa.

José Pariente Varietal Verdejo

14,98 €

Viinitalo on nimetty 1960-luvulla ensimmäiset köynnöksensä istuttaneen José Parienten mukaan. Alussa tuotanto oli hyvin pienimuotoista, mutta Josén usko Ruedan erityiseen maaperään ja Verdejo-lajikkeeseen oli vankkumaton. Nykyään tilaa johtaa jo kolmas sukupolvi. Sisarukset Ignacio ja Martina ovat uudistaneet tilan teknologiaa vastaamaan nykyajan tarpeita, he ottivat muun muassa käyttöön munanmuotoiset betonitankit yli kymmenen vuotta sitten. Bodegas José Pariente tuotannosta löytyy tyyliltään erilaisia laadukkaita valkoviinejä nuorista ja raikkaista voimakkaampiin ja tammessa kypsyneisiin.

De Chanceny Excellence Vouvray Brut

17,90 €

Ranskan puutarhassa Loiren laaksossa on kasvatettu viiniköynnöksiä jo 2000 vuotta. 43:n pienen viinitilan osuuskunta Caves des Producteurs Vouvray tuottaa yhteistyössä laadukkaita viinejä omista rypäleistään. Viinien maun salaisuus on pitkässä kypsytyksestä hiivasakan päällä ja valmistusmenetelmässä, joka on sama kuin maailmankuuluilla samppanjoilla.Chenin Blanc sopii loistavasti syksyisten sieniruokien sekä vaaleiden lihojen seuraksi. Kokeile Vouvrayta myös puolikovien juustojen seurana ja voit yllättyä!

Chateau Musar Red

39,99 €

Château Musar on viini, joka ei jätä kylmäksi. Hocharin perheen filosofian mukaan jokainen vuosikerta on omalla ihastuttavalla tavallaan uniikki, ja luonnon annetaan kulkea omaa polkuaan. Musarille ominaista on matalan tuoton sato, joka korjataan aina käsin. Viinin valmistukseen käytetään aina villihiivaa, viinejä ei suodateta ja sulfiittien määrää pyritään pitämään alhaalla. Kypsytyspotentiaali Musarin viineissä on huippuluokkaa – tietyt vuosikerrat kestävät yli 50 vuoden kellaroinnin.

Cantina Zaccagnini Montepulciano d’Abruzzo Magnum

29,89 €

Zaccagninin viinit ovat saaneet suurta arvostusta kansainvälisesti. Korkealaatuisten viinien valmistuksesta vastaavat tilan omistaja Marcello Zaccagnini ja enologi Concezio Marulli.
Zaccagnini on perheyritys, joka perustettiin vuonna 1978 Bolognanon kylään Abruzzon alueelle. Aluksi viinitarhoja oli yhden hehtaarin alueella ja viinit valmistettiin pienessä ladossa. Tätä nykyä viinitilaan kuuluu moderni viininvalmistamo ja yli 150 hehtaaria kauniita tarhoja. Kaikki viinitilan rypäleet poimitaan käsin ja valmistetaan viiniksi omassa modernissa viininvalmistamossa. Viinit suodatetaan koneellisesti, joten viinit sopivat myös vegaaneille.

Bellmunt Vi de Vila

24,99 €

Bellmunt on valmistettu Bellmuntin laaksosta peräisin olevista Grenache ja Carignan lajikkeista. Viini saanut kypsyä ensin 10 kuukautta tammessa ja sen jälkeen vielä vähintään 12 kuukautta pullossa. Viinin luokitus “Vi de Vila” (=kyläviini) tarkoittaa, että viinin rypäleet tulevat Bellmunt del Prioratin kunnan rajojen sisäpuolella sijaitsevilta tarhoilta ja että viini on valmistettu samassa kylässä sijaitsevalla tilalla. Mas d’en Gilin kaikki viinit on valmistettu omista luomusertifioiduista rypäleistä.

Videot

Helposti Maukkaampaa - Sriracha-Burgeri!

Tervetuloa makujen maailmaan. Tutustu herkullisiin resepteihin, kokeile ja nauti!

Helposti Maukkaampaa - Dandan nuudelit!

Tervetuloa makujen maailmaan. Tutustu herkullisiin resepteihin, kokeile ja nauti!

Helposti Maukkaampaa - Kukkakaaliwings

Tervetuloa makujen maailmaan. Tutustu herkullisiin resepteihin, kokeile ja nauti!