Vanhan Porvoon Jäätelötehdas Oy

Osasto
5h50
Postiosoite: Kirkkotori 7 A 1
06100 Porvoo
Suomi

Vanhan Porvoon Jäätelötehdas

Toukokuussa 2017 Vanhan Porvoon katukuvaan ilmestyi uusi tulokas. Gabriel Hagertin kujalle avattiin jäätelökioski, jota isännöi jäätelömestari ja Michelin-tähdellä palkittu Samuli Wirgentius. Pienissä erissä valmistettu artesaanijäätelö valloitti porvoolaisten sydämet ja vatsat välittömästi. Puskaradio lauloi ja jono kioskin edessä kasvoi ennennäkemättömän pitkäksi. Aurinkoisina päivinä se ulottui kahden korttelin päähän, Mannerheiminkadulle saakka. Kaupungin paras jäätelö syntyi Vanhan Porvoon Jäätelötehtaassa – yhden miehen voimin, paikallisia raaka-aineita kunnioittaen.

Kesäkuumalla jokirannan mukulakivikujilla vastaan saattoi tulla vanhanajan jäätelöpyörä. Fillarin satulassa istui Tuure, yksi Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan jäätelöpojista. Päässä lippalakki, kaulassa rusetti ja valkoisen paidan suojana paksusta pellavakankaasta ommeltu esiliina. Hetken ajan saattoi luulla eksyneensä 1950-luvulle.

Vanhan Porvoon Jäätelötehtaassa käsityönä valmistettu italialaistyyppinen gelato on samettisen pehmeää ja täynnä muhkeita makuja. Tarjolla on Suklaata ja basilikaa, kirsikkaa ja puolukkaa, ruskistettua voita ja paahdettua mantelia, lakka-vaniljaa, lakritsia ja vadelmaa. Aitoja raaka-aineita ilman lisättyjä esansseja! Tarjolla on aina myös vähintään yksi maidoton sorbetti.

Jos hyvin käy, kesällä 2018 Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan jäätelöpyörät polkevat Helsinkiin. Sitä odotellessa löydät jäätelötaivaan Viini ja Ruoka 2017 –messujen osastolta 5h50, tervetuloa!

Ps. Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan herkkuja pääsee maistamaan myös Vanhan Porvoon Glassikossa, osoitteessa Kirkkotori 7, Porvoo.Jaa kavereillesi: