Näytöskeittiössä kokkaillaan keittiömestari Linnea Vihosen johdolla

TORSTAI

12.15-12.25

VUODEN KOTIMAINEN KEITTOKIRJA -PALKINTO 2019

Mikä keittokirja on sykähdyttänyt eniten kuluneen vuoden aikana? Mikä ihastuttaa kekseliäisyydellään tai ajankohtaisuudellaan? Ruokatoimittajat ry on valinnut Vuoden kotimaisen keittokirjan, palkinnon luovuttaa Ruokatoimittajien puheenjohtaja Teresa Välimäki.

12.30

Peggy Thomas

PARHAAT KALARESEPTIT

Ruokavaikuttaja ja ammattibloggaaja Peggy Thomas tarjoaa lähes sata helppoa, inspiroivaa ja mielenkiintoista reseptiä, jotka sopivat niin arjen kiireisiin, illanistujaisten herkutteluun kuin juhlapöydän näyttäviin tarjottaviin. Readme.fi

13.30

Anna Sörensson, Ebba Håkans, haastattelija Amanda Mannström

RUOKAA, AH MITÄ RUOKAA

Rakastetun Mat-ravintolan pääkokki Anna Sörensson ja Ebba Håkans kokosivat Ruokaa/Mat-kirjaan parhaita reseptejään, jotka ovat täynnä oivaltavia makuyhdistelmiä. Nyt ruotsalaiskokki kertoo ja näyttää, miten kasviksia kannattaa kotikeittiössä käyttää. Teos, Förlaget

14.30

Soili Soisalo, Eeva Voutilainen

KASVISRUOKAA VIISAASTI

Ravitsemusasiantuntijoiden kirjoittama kirja on kiinnostava tietopaketti kasvisruuasta ja samalla houkutteleva keittokirja jokaiselle kasvisruuasta kiinnostuneelle. Duodecim

15.30

Mikko Takala, Sami Rekola, Tommi Anttonen

VOILEIPÄKIRJA

Hamppari, subi, sämpylä, pita… leivän päälle tai väliin on eri kulttuureissa kasattu, kietaistu tai kääräisty kaikkea kivaa maalta mereltä ja ilmasta. Voileipä tarjoaa rajattomat mahdollisuudet kokeiluihin, mutta klassikot ovat klassikoita syystä. Readme.fi

16.30

LASILLISELLA: EINO NURMISTO

Eino Nurmisto: Homopojan opas. Suositun bloggaajan isovelimäinen opaskirja kertoo kaiken suhteista ja seksistä. Kirja kannustaa olemaan ylpeästi oma itsensä ja käy reippaasti käsiksi käytäntöön. Otava

17.30

VIINILEHTI KOKKAA

Linnea Vihosen ja muiden viinikokkien suosikkireseptit. Viinilehti

PERJANTAI

11.30

LASILLISELLA: MAX SEECK

Max Seeck on helsinkiläinen markkinointialan yrittäjä, kirjailija ja käsikirjoittaja, jonka uutuustrilleri Uskollinen lukija ilmestyi elokuussa.

12.30

Merja Koski, Kristian Vuojärvi

PIENJUUSTOLAT – SUURET TUNTEET, VAHVAT MAUT

Pienjuustolat tarjoavat suomalaiselle juustokulttuurille vahvoja makuja suurella tunteella. Herkullisia juustoja käsityönä ja aidoista raaka-aineista. Millainen on täydellinen juustoateria? Taiten Kustannus

13.30

Elina Innanen

CHOCOCHILIN ARKIRUOKAA: 30 MINUUTIN VEGAANIRESEPTIT

Suomen suosituimman vegaanibloggaajan Chocochilin eli Elina Innasen odotettu uusi keittokirja koostuu toivotuista 30 minuutin vegaanisista arkiruokaresepteistä, jotka on suunniteltu erityisesti kiireiseen arkeen ja maistumaan monenlaisille ruokailijoille. Kosmos

14.30

Eetu Topo, Laura Hujanen

DRINK NORDIC

Luonnon sesongit, paikallisuus ja minimalismi ovat keskiössä pohjoismaisessa drinkkikirjassa Drink Nordic. Huipputason baarimestarit Eetu Topo ja Laura Hujanen antavat vinkkejä kotibaariin ja paljastavat herkullisen drinkkireseptin syksyn juhliin. Karttakeskus

15.30

VIINILEHTI KOKKAA

Linnea Vihosen ja muiden viinikokkien suosikkireseptit. Viinilehti

16.30

Risto Mikkola, Mika Tuomonen

BURGERIN SIELU – SOCIAL BURGERJOINT

Hampurilaiset elävät muiden ruokatrendien mukana. Suomen hampurilaisbuumi alkoi 2012 kun street food vapautui Helsingissä. Tälle aallon harjalle hyppäsi myös Social Burger Joint. SBJ valittiin kahteen kertaan parhaaksi Burger-ravintolaksi Helsingissä. Readme.fi

17.30

Saku Tuominen

KAIKKI MITÄ OLEN OPPINUT HYVÄSTÄ RUOASTA

Viihdyttävä ja helposti lähestyttävä teos sisältää intohimoisen ruokaharrastajan parhaat opit 30 vuoden varrelta – usein yllättävästä näkökulmasta. Otava

18.30

Sami Kuronen, Pasi Kuronen

ELÄMÄNI RESEPTIT

Maukkaita ruokia ja vauhdikkaita tarinoita. Esiin nousevat mm. lapsuuden kesät Mummolassa, lapsi- ja sinkkuarjen vuorottelu, rento terveellisyys, grillailu ja Temptation Island -kuvaukset Thaimaassa. Otava

LAUANTAI

10.30

Linda Nyberg

LAUTASELLINEN RAKKAUTTA

Ilahduta elämäsi tärkeimpiä ihmisiä mielikuvituksellisilla annoksilla! Inspiraatiota tulviva kirja sisältää ohjeet kymmeniin hauskoihin aamu-, väli- ja iltapaloihin, jotka saavat pienimmänkin ruokailijan innostumaan uusista mauista. Nemo

11.30

Elina Hirvonen

LASILLISELLA: ELINA HIRVONEN

Elina Hirvonen on helsinkiläinen kirjailija, journalisti ja dokumentaristi, jonka teoksia on käännetty yli kymmenelle kielelle. Punainen myrsky on hänen neljäs romaaninsa. WSOY

12.30

Kati Tervo

PUNAINEN PATA

Munakello pärähtää. Syömään! Kati Tervo tarjoilee ruokamuistoja ja makumatkoja huumorissa haudutettuna. Otava

13.30

VIINILEHTI KOKKAA

Linnea Vihosen ja muiden viinikokkien suosikkireseptit. Viinilehti

14.30

LASILLISELLA: ANNI HAUTALA

Anni Hautala: Anni Hautalan helpot reseptit tuovat uusia ideoita koko perheen ruokarumbaan. Upeat ruokakuvat herättävät hetkessä ruoka- ja kokkaushalut arkeen ja juhlaan – cocktaileja ja viinejä unohtamatta. Mukana on myös vinkkejä terveelliseen syömiseen. Otava

15.30

Anja Mahrenholz, Anni Lehti, Minna Vauhkonen

PERHEEN RUOKAVUOSI

Lehti, Mahrenholz ja Vauhkonen tarjoavat arjen ruokavinkkien lisäksi ideoita miten ruokavalioon saa lisättyä enemmän kasviksia ja miten koko perhe syö terveellisemmin. Useat ruoat on helppo valmistaa myös lasten kanssa ja ne maistuvat koko perheelle! Readme.fi

16.30

Juha Berglund, Antti Rinta-Huumo

VIINISTÄ VIINIIN – VIININYSTÄVÄN VUOSIKIRJA

Aperitiivit, pihviviinit, roseet ja kuoharit… Kaikki Alkon parhaat viinit ja tax-free-löydöt kotimaisten viinintuntijoiden arvioimina. Mukana on myös perustietoa ja vinkkejä viinin ja ruoan yhdistämisestä. Otava

SUNNUNTAI

10.30

Anni Paakkunainen

ANNIN UUNISSA

Palkitun leivontablogistin Anni Paakkunaisen parhaat leivonnaiset vuoden makeisiin ja suloisen suolaisiin hetkiin. Paakkunaisen Annin uunissa -teos tarjoilee ikisuosikit ja inspiraatiota uuteen vuodenaikojen innoittamana. WSOY

11.30

Outi Väisänen

SAMASTA PADASTA 2 – PUOLESSA TUNNISSA

Mistä taikoisit aikaa kokkaamiseen? Ruokatoimittaja Outi Väisänen kehitti reseptit äitiyslomallaan. Monet ruoat syntyvät lähes yhdellä kädellä, ja kauha kourassa tahtoikäinenkin pysyy (lähes) tyytyväisenä. Kirjan ruoat sopivat vauvalle. Readme.fi

12.30

LASILLISELLA: S/S URST

Lasillisella S/S Urst eli Siri Kolu ja Salla Simukka keskustelevat. Heidän teoksensa ovat valloittaneet nuoret lukijat niin Suomessa kuin maailmalla. Heidän ensimmäinen yhteinen aikuistenromaaninsa Kontakti aloittaa tiivistunnelmaisen trilleritrilogian. Otava

13.30

Kari Aihinen

KAPEN PARHAAT

Kari Aihinen on Turun lahja Helsingin ravintolamaailmalle. Sympaattinen keittiövelho on noussut koko kansan Kapeksi suosittujen Kaappaus keittiössä- ja Kokkisota-tv-sarjojen myötä. Tammi

14.30

VIINILEHTI KOKKAA

Linnea Vihosen ja muiden viinikokkien suosikkireseptit. Viinilehti

15.30

Arja Hopsu-Neuvonen

MARTAT – KEITTOKIRJA

Marttojen moderni keittokirja on joka kodin perusteos. Mukana on 363 konstailematonta reseptiä (1/3 leivontaa, 2/3 ruokia). Mukana on myös katsaus elintarvikkeiden säilytykseen ja joka keittiön perusvarastoon. Oma lukunsa käsittelee hävikkiruokaa. Gummerus